• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: ne, to neznám. kde se to kupuje? A oni to normálně sní?

    ANABEL_LEE: nejde o lepší, jde spíš o chutnější. Můžu něco zkusit, ale aby to jedla. Například u granulí čím kvalitnější a dražší, tím spíš to nejí. U těch granulí zabíraly nové druhy, ale na jeden dva dny a pamatuje si to 2 měsíce, takže tudy cesta nevede. Vypadá to, že kočce vypnul nějaký spínač hladu a nezapíná :(((
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: zrovna Felix neni nic moc, zkusila jsi nejake lepsi? starouskum uz je treba prilepsovat...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAR_TINA: zkoušeli jste na podpoření chuti pangamin (pivovarský kvasnice)? .. u nás to občas zabere :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak nám kočka, co nechtěla žrát granule, zase nežere. Tentokrát kapsičky.
    Měsíc se udržel model: ráno kapsička (felix) - přes den kapsa nebo vařený maso nebo syrový maso - večer vařené maso se zeleninou (40 g porce). Žrala nadšeně, večer si přidávala druhou porci. Poslední týden nadšení opadá, poslední dva dny z kapsiček olizuje šťávu, maso jí neochotně jednu porci na 3x. Dneska odmítla "zelenou" kapsičku (snad králík?), ale snědla půlku červený (hovězí). Jenže tyhle tanečky okolo jídla, střídání chutí, nabízení 15x denně nelze dělat do nekonečna.

    Existuj něco na podpoření chuti k jídlu pro starší kočku? Je jí skoro 13.

    U veterináře byla před cca 10 dny, diagnóza zdravá mrzutá vybíravá kočka. Můžem zítra jít znova, ale má to význam?
    OKENA
    OKENA --- ---
    TAPINA: Díky za reakci, taky doufam ve rariantu jedna, jednu dietu už má kvůli svýmu citlivýmu žaludku a stravu musí mít hlídanou. Další dietku už bych jí nepřála.
    Niméně dneska ráno už čůrala normálně,nijak přehnaně často, vymočila se 2x normálně a pak si už jen sedla a nečůrla si ale pouze vytlačitla maličko krve opět.

    Tak v zítra budem zase o něco moudřejší, už se těšim, jak ráno budu chytat ranní moč :)To byla sranda už včera u Veta.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OKENA: Tak to by mělo být v pohodě. Ony jsou v zásadě dvě možnosti
    1) zvíře je krmeno dobře, normálně má pH moči kyselé, ale dostane bakteriální zánět nějakou bakterií, která produkuje nitrity, moč se stane zásaditou a začnou se srážet i krystaly
    2) zvíře je krmeno blbě, má zásadité pH moči, začnou se srážet krystaly, které podráždí sliznici a poškozené sliznice se chytnou bakterie, které se tam pomnoží

    U vás to vypadá na variantu jedna, takže by přeléčení antibiotiky mělo problém vyřešit. U pacientů se zásaditým pH dělám vždycky vyšetření tak měsíc po přeléčení, jestli už jsou zpátky na kyselých hodnotách. Pokud ne, tak holt dieta, ale to se stává obvykle když krmí nějakýma supermarketovkama, nebo domácí špatně nakombinovanou stravou.
    OKENA
    OKENA --- ---
    TAPINA: Taky už jsem se dočetla, že to může být způsobený i žrádlem, krmíme Taste of Wild :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OKENA: Čím krmíte?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    OKENA: s fenkou ne, ale měl to můj pes-německý ovčák a zvládl to do deseti dnů a už se mu to nevrátilo a to vypadalo hrozivě, kapal mi krev i doma a měl i horečky.
    OKENA
    OKENA --- ---
    Ta naše vořešice Máša má zase pěknou polízanici :( Včera jsme zpozorovali, že nadměrně čůrá a dneska ráno už byla v moči i krev, tak jsme mastili na Vet. Tam dostala atb a nějaky prášky, co začně od zítra. ATB pry maji zabrat velmi rychle /během dneška/ ale teď byla venku a pořád čůra i krev a čůrá často.
    V pondělí kontrola i s močí, ultrazvuk a uvidíme.
    Tak jí přeju, aby šlo o nějaký zánět z nastydnutí, minulý víkend jsme byli venku a bylo dost sněhu a Mášu jsme měli s sebou, trochu se to na ní nabalilo a byla jak jedna velká sněhová koule....Trochu nás připravili na moč. kameny vzhledem k PH moči. Uvidíme.

    Máte někdo zkušenost s Vaší fenkou a krví v moči ?

    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HUDOUS_ML: já myslím, že je to jedno. já odčervuju vždy tím, co mám, protože to jednou kupuju u veta já, někdy mi to pošle táta..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Místo s/d se nic moc uvařit nedá, to je celkem obtížně napodobitelná receptura. Nouzově čisté maso udrží kyselé pH moči, ale zas tam nebudou ty další efekty. Ale zase se nic hrozného nestane, když ji nebude mít dva dny, to se tam krystaly vysrážet nestihnou.
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    SKAFF: Cim vetsi klinika tim vetsi sance ze to budou mit na sklade, vzorecky urco. Tam muzes i pres vikend. Netusim co muzes misto toho uvarit, zkus ID Tapina
    GIO
    GIO --- ---
    zkus obvolat vety v okoli, kteri podporuji hills, jestli nemaji aspon vzorecky..
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Nemate nekdo prosim v Praze Hill's Prescription Diet Feline S/D 1,5kg nebo neco jinyho podobnyho - uz jsem zkousel vsechny eshopy, lokalni vet to ma na objednani, eshopy az v utery.. a ja jsem dneska dostal kocoura ktery byl ted nemel jist nic jinyho nez tuhle urinalni dietu. Snazim se to sehnat po vsech certech a neni moznost a neivm cim ho budu krmit pres vikend.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    FIFAJZ: no dostala jsem to pro 15 kg buldocka a chci to dat 16 kg orechovi. Tak asi cajk. Diky
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    HUDOUS_ML: Taky myslim, ze muzes, kdyz mas banmith tablety a ne pastu (ta nefunga na tasemnice). Stridani je dle myho jen dobry, hlavne aby davka fakt sedela na vahu.
    TARGI
    TARGI --- ---
    HUDOUS_ML: Myslim ze muzes, me minule vet povidal, ze by se odcervovaky měli obcas střídat, ze pořád na ten samej si cervi mohou vypěstovat odolnost. Nevim co je na tom pravdy, ale říkal to vet ;-)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    právě jsem zjistila, že musím odčervit holčičku.. naposledy jí v útulku dali Dehinel. Můžu jí dát Banminth co tu mám od buldočka? Dostala jsem tehdy pro něho dvě dávky a váží oba stejně.. Jenom se cítím nejistě, že chci dát psovi nějakou tabletu bez konzultace s vetem..
    XAJA
    XAJA --- ---
    MATHEA: a to je pekne. mam pre to pochopenie. moji psi geronti budu mat teraz na jar 16 a 13 a mam radost, ze su tiez relativne v poriadku. relativne preto, ze mladsi ma trochu problematicke zuby - uz sme boli dvakrat na trhani, tak mu ich moc nezostalo a starsi je uz takmer hluchy. ale inak obaja pohyblivi, ustekani, zravi a hravi,)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    MARKYSHA: tam jsme nikdy nebyli a nic o nich nevim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam