• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SKAFF: psa je mi sice dost líto nechci bejt hnusná, ale fakt nechápu, proč dovolovat psovi strkat čumák pod jakýkoliv vrata - nemá tam co dělat, je to nefér vůči psu na pozemku a když ten je pak silnější a udělá něco takového, tak se mu není moc co divit. Buď ráda, že majitel přišel za čtvrt hodiny, taky mohl být třeba do noci mimo domov a mohli jste tam stát ještě teď.
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    Já nevim, jesli máme nějakou špatnou karmu nebo co, nebo si vybíráme všechno špatný najednou...

    V listopadu psa srazí auto - operace páteře - 18k
    V lednu kocour skoro umře na selhání ledvin - 8k

    A dneska pes strčí čumák pod nějaký vrata, kde ho chytne pes z druhý strany, stáhne mu hlavu dovnitř a tam ho čtvrt hodiny drží, než se uráčil přijít majitel... Účet ještě nemám...

    Schválně, co se stane zítra.

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANA: Oftalmologa každopádně taky doporučuju. A histologii z toho odebraného, a uvidí se.
    ANA
    ANA --- ---
    nas veterinar prave chemoterapii taky moc nepodporuje, tak uvidime...diky vsem...tu unahlenou myslenku si uvedomuju, ale clovek se tomu neubrani, aspon v mym pripade:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    I veterináři se celkem shodujou na tom, že chemoterapie v současné podobě je jen prodlužování utrpení, které při délce života psa a věku, kdy tyhle problémy přicházejí, za to nestojí. Člověk nějakou dobu strádá při léčbě a pak má před sebou ještě dlouhý život, když se zadaří. Pes strádá při léčbě a pak žije třeba ještě pár měsíců.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    ANA: ja bych predevsim zasla na reseni ocniho problemu za specialistou ocarem, opravdovym odbornikem. Ten posoudi nejlip, jak problem lecit, resit. Radne oko prohlidne, rozkape, posoudi, poradi.
    Chemoterapie je mozna dost unahlena myslenka, uvidite po posouzeni od specialisty.
    ANA
    ANA --- ---
    MATHEA: diky, citim to prave podobne no...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ANA: jednak si taky myslim, ze to bude bradavicka:) A k chemu - osobne bych proste 7letyho rtw timhle neproplachovala.. Ale ja bych setsakra premejslela i u mladyho psa..
    ANA
    ANA --- ---
    ZLAJA: ty jo, takhle to vypada, akorat za posledni tyden dva mu to vic zdurelo a zakrvavelo. No dnes mu odrizl tem vrsek, budeme prokapavat a ve ctvrtek bude v narkoze vyrezavat to co je nize a nemuze udelat bez ni. Je fakt ze jsme tu narkozu odkladali i krz jeho lehkou srdecni nedostatecnost a na kastraci uz byl:) a vzdy potom odriznuti se to pak vratilo, kazdopadne diky, trochu me to uklidnilo... Ale jak rikam, nechceme dopredu plasit a spis zvazit moznosti. Jinak je max v pohode a nepozorujeme jine obtize tak snad...
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ANA: Ahoj. A nemůže to být "jen" bradavička? Náš pes ji má, na spodním víčku. Vyndání plánujeme spolu s kastrací, aby nebyl uspáván zbytečně vícekrát. Vet povídal, že se bradavičky musejí vyříznout důkladně celé, protože pokud se kousek nechá, opět vyrostou..
    Vím, že neodpovídám na tvůj dotaz, ale budu vám každopádně držet palce, aby to nebylo nic vážného.

    Dokonce jsem našla i jednu fotku, ale není moc kvalitní. Jeho pravé oko.
    ANA
    ANA --- ---
    ahoj, nas rotvik (7 let) ma vracejici se vyrustek na spodnim vicku, pristi tyden jde na vyriznuti (zatim jsme to vzdy nechali jen "zaziva" ustipnout a kapkama dolecili,ale uz se to asi dvakrat vratilo) a budeme to posilat na histologii zda se nejedna o zhoubny nador...pritel uz se bavil predbezne s veterinarem ohledne pripadne chemoterapie (zatim neplasime, ale radeji to mit probrane dopredu ze) a jsme dost na vazkach jestli to s pejsem pripadne postupovat... nemate s chemoterapii u psu nekdo zkusenosti a neni to jen "zbytecne" trapeni psa, ktere ve vysledku muze prodlouzit zivot jen o kousek? mozna bych byla radeji kdyby nas pes zil jakz takz spokojene a kratsi dobu (kdyby nemoc mela pomalejsi prubeh) nez do nej cpat chemky a treba ho vic trapit...prosim neberte to tak, ze na nem chci setrit nebo ho nechat trapit, udelala bych pro nej prvni posledni...jen se pripravuju na moznost, ze se budeme muset v podobnem duchu rozhodovat....v tomhle smeru fakt nemam zkusenosti, diky moc
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: Tak nemusí, ale nejdřív musí být potravinová vyloučená, protože ta se vylučuje nebo potvrzuje nejlevněji, nejjednodušeji, nejméně invazivně.
    TABO
    TABO --- ---
    TAPINA: Mě vet vysvětloval, že to nemusí souviset s potravinovou alergií. To není pravda?
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    MAR_TINA: to je mi moc líto :(
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: Dekuji, potřebovala bych te domů na rady ;-) :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Po některých kapkách je kůže zvukovodu vysušená. Aurecon konkrétně neznám, ale je to možné, měl oby to přejít.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: Pes atopik se krmí každý něčím jiným, podle toho, na co je alergický. Jestli máš veterináře, který není ochoten to zdlouhavě zjišťovat a nasazuje dietu natrvalo, tak si najdi nějakého, který ochoten je :o) Dělá se eliminačně-provokační dieta.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: btw do ucha jsem ji davala aurecon, coz mi bylo doporuceno v lekarne pro psa do ucha, protoze tam nemeli to co jsem chtela
    TARGI
    TARGI --- ---
    tak jsem tu zas pro radu... ucho prestalo mokvat a skrabanec se zatahuje, ale, prozmenu kuze v uchu je opravdu hrozne sucha a loupe se, uplne v celem uchu i tam kde ten skrabanec nebyl a i tam kde se jakoby nic nedelo.... je to normalni? A nevadi, ze jsem ji to namazala indulonou?

    Diky
    OPI
    OPI --- ---
    OKENA: jen se zeptám, Mašenka je asi pes že? moje kámoška má stejné problémy s kocourem, už jí před pár lety na to jeden zemřel a teď to samé chytá její druhý tak je z toho nešťastná, a nemyslím si že ji vet poradil kdoví jak dobře :(
    jsou ty diety co tu uvádíte i pro kočky? děkuji...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam