• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: tak buď ráda, protože to fakt není úplně běžné a to ani u psů, co mají hodně zaměstnání.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: dobře, neštěkali jen tak na procházející lidi, pokud nezačali přelézat plot, stačí ti to?
    GIO
    GIO --- ---
    jen tak? ale oni prece nestekaji jen tak.) stekaji na ty co kolem prochazeji, nebo na nejake jine vzruchy, co ty vis, co slysi, treba psa stekajiciho o par set m dal.) a povidaji si spolu.)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: ano, protože to tahle znám zase z naší vesnice a z vesnice tety. a doufám, že si na tebe nikdy nevzpomenu:) jelikož v naší rodině už proběhlo kolik, 11 psů, co já jsem živá, z čehož tři byli opravdu hlídačí za plotem (dva NO a jeden RTW) a nikdy žádnej jen tak neštěkal, takže doufám, že i moji další psi pujdou v tomhle duchu:)
    GIO
    GIO --- ---
    bydlela jsem na kraji mesta ve vilove ctvrti, kde mel kazdy barak psy, vsichni vpodstate stekali. k tomu sousedovy slepice, smrdici lisky, rvouci kohout, nevim, nejak jsem to brala jako kolorit, asi by me nenapadlo chodit si na to nekam stezovat. asi to mame holt kazda jinak.
    pokud se u vas nasel extrem s vytim a sousedum bylo treba domluvit, ok.. ale nemyslim si, ze by to nejak vypovidalo o tom, ja psi na dvorcich trpi, tim spis, kdyz si lidi domluvit nechali.

    o kotci a retezu uz jsem tu mluvila taky, a jasne rekla, ze to je neco jineho, an to mam taky velmi vyhraneny nazor.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ne, psům nikoli. Vytýkám majitelům (bydlíme na kraji města, skoro vesnici), že jejich čoklové neustále štěkají, takže ve středně husté obytné zástavbě není chvíle klidu. S nejbližšími sousedy jsme to párkrát řešili. Překvapivě zrovna jejich celé dny a noci vyjícího psa uklidní procházka, případně pobyt doma, on se sám na té zahradě prostě bojí. Po upozornění se lidi snaží a je to mnohem lepší. Ležet v jednu v noci v posteli a poslouchat hodiny vytí jak z filmu o upírech, nic moc.

    On je rozdíl mezi psem na zahradě, který přiběhne k plotu a štěká, a psem na zasraném dvorečku 3x3 metry, který celé dne visí na vratech a řve. A v mrňavém bahnitém kotci nebo na řetěžu. Bohužel jich tu takových pořád moc :(
    GIO
    GIO --- ---
    no ja to taky nemam rada, kdyz pes steka furt, ale resim tu spis to obsirnejsi, ze tu padlo, e chudak, co steka za plotem, se nikdy nikam jinam nedostane, jako by to byl nejaky zasadni ukazatel nezajmu panicku, ze pes steka kolem plotu.
    jak rikam, mi psi to nedelaji, a ani nijak vyznamne casto nestekaji, tchynin vlcak je urvanejsi, ale rozhodne s nim jezdi ven vic nez my treba.))

    a nemyslim si, ze je to panickama, je to hodne povahou psa.. az budes mit jednou tu smulu, ze budes mit psa co furt blafe, tka si na mne vzpomenes, dost casto tu mivam svagrovu cubu, kterou znam odmala, a ublafana je odjakziva a cim je starsi, tim hur si to necha vysvetlit.) po par dnech uz ji napominam jen zridka a ignoruju ji, protoze to bych ji musela nadavat cely den.) a ta je ten typ, co beha k(nepruhledne a neprostupne) brane a rve tam na kdeco, steka i na jakykoliv pro ni divny zvuk.. jesteze nase psy to nikdy moc dlouho nebavi ji nasledovat, taky ji zacnou ignorovat vzdycky
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: já si spíš myslím, že je to páníčkama.. a mně to prostě vadí. mít třeba souseda vedle v baráku, jehož pes by imrvére štěkal, tak si stěžuju. stejně jako mě otravuje ustavičné ňufání některých malých psů. já psům to jejich štěkání neberu, ale všeho s mírou:)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    VERCA_ZABA: jsou psi vzrušivější a uřvanější a psi, co toho tolik neřeší. Neznamená to, že pes, který tě pozoruje zdálky a nejde řvát k plotu chodí na procházky a ten, co ječí jak prorvanej je jenom na zahradě. Třeba můj bývalý pes chodil na procházky pravidelně a stejně každého procházejícího psa musel vyřvat (a to to byl flegmatik, jen hlídací plemeno a bylo vidět, že se tím baví). Adam žije v bytě, ale nedělám si iluze o tom, jak by se choval za plotem a to klidně i v situaci, kdy bychom se vrátili z 20 a víc km dlouhé procházky :)
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: viz to venceni.. vidisto, aa podle me to zase nemuzes tak brat, ze kdyz ty je nepotkavas, jsou to chudaci furt zavreni na pidi dvorku. ta moje rodina treba venci psa tam kde bydli trochu, al ejinak s nim temer denne nekam vyjizdeji, a to spousta o kousek dal zijcicch sousedu vubec nemusi zaregistrovat a rika si to same co ty, ze pes jen rve na zahrade a beha kolem plotu.. a ono ne.
    za mne je mnohem vetsi pruser a nepochopitelnost pes zavreny v kotci, nebo na zahrade uvazany na retezu...to nechapu, ale stekani kolem plotu a pohyb kolem domu... proc?
    GIO
    GIO --- ---
    proboha, ze se tu bude vytykat psum stekani za plotem na jejich uzemi, to bych necekala.)
    a predstav si, ja bydlim na vesici, kde bych to nevenceni cekala spis, a temer kazdy tu se psem mimo poemek ven chodi, taky mne to prekvapilo.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: řeknu to jinak. Je to mnohem častější, než by mohlo. Jdem se projít a na kilometru vidíme 20 psů za plotem. Z nich okolo nás na vodítku prochází jeden pravidelně, druhý občas a dost. Zbylých 18 chudáků celý život řve na malém dvorku. Je mi jich fakt líto.
    GIO
    GIO --- ---
    VERCA_ZABA: ja bych jim to nevycitala. nekteri psi to tak proste maji, hlidaji. oznamuji. podotykam ja takove psy rozhodne nemam, ani takovy plot, aby kolem nej behali a stekali na prochazejici, takze si neohrivam svou polivcicku.)
    GIO
    GIO --- ---
    proto asi nemas psa no..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: ne, pro mě je prostě záploťák každej pes, okolo kterýho jdu za plotem a štěká na mě jako kretén. ustavičné štěkání a běhání kolem plotu nepovažuju za hlídání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERCA_ZABA: to je jedna z věcí, kterou nechápu. Jak majitelé snesou to celodenní štěkání u baráku. U nás jde někdo ulicí, cca 500 m dlouhou a slyšíme podle štěkotu různé síly z různé dálky, kudy přesně prochází. A takhle je to všude. Kolikrát někde zazvoním, člověk vyjde ven a neslyšíme se přes jeho psa/psy.
    (Děda míval ratlíky, naštěstí vždy jen jednoho. A ten její věčný štěkot sral každého v domě a okolí, jen dědu ne.:)))
    GIO
    GIO --- ---
    VERCA_ZABA: no.. to se neda aplikovat plosne. rodice meho muze maji NO, mladeho, necele dva roky. behaa hodne steka kolem plotu, hlida vyznamne.. a na voditku chodit umi, denne s nim chodi, navic jezdi nekolikrat tydne vencit na hory.. takze bych vsechny stekajici zaplotaky take nehazela do stejneho pytle. arnost jezdi na chatu " na navstevu" a navic to nemusi mit v povaze, behat kolem plotu.. ale to neznamena, ze jiny pes, ktery to tak dela, je jen zaplotak a nikdo s nim ven nechodi
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    MAR_TINA: klasickej záploťák.. zná jen svou zahradu, štěkat to umí. kolem plotu lítá sem a tam a skáče. jakmile bys ho vypustila na vodítku ven, tak tě táhne a neposlechne. takže radši na vodítku s ním nikam nepujdem, stačí mu zahrada.
    my když jezdíme k našim na chatu, tak arnošt je furt venku a lidi choděj kolem se psama a už kolikrát se ptali a divili, jestli nemáme nemocnýho psa, protože neštěká a ani neběží k plotu. on totiž jenom se válí na trávě a čumí... :)
    GIO
    GIO --- ---
    nekdy to moc neovlivnis..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já si myslím, že by lidi neměli vychovávat (nebo spíš nevychovávat) ze psů takové agresory. Jenže to se přitáhne štěně nejlíp "čistokrevný bez PP", zavře na dvůr a hotovo.
    GIO
    GIO --- ---
    k tomu podplotismu. kamarad sveho casu s psici sel nekde po praze, tusim strasnice, cuba byla myslim na voditku a ani se nijak na durhou stranu nehrnula, jens e priblizila k brane, nacez mezerou pod ni vytstrelila hlava a prekousla ji prst na pacce.. takze pes se ani nemusi tomu na druhe strane vmezerit na jeho uzemi a zranen muze byt tak jako tak.. stane se to, a nesoudila bych .. spis bych jako mijatel toho za plotem byla opatrnejsi a omezila mu moznosti, kdy muze vystrcit cenich z pozemku takovym mistem..priste tam muze jit zrovna to dite a jsou to vteriny, i kdyz je clovek opatrny a hlida, a nestesti je na svete..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam