• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    LAETATIO: zkoušela jsi je dávat po pidiporcích .. na naší chlupajdu to občas zabírá, když se rozhodne pro hladovku (taky nesmí nic jiného než dietní granule - čili není možnost ji rozežírat něčím jiným) .. říkáme tomu: "trauma prázdný misky" :D
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LAETATIO: Před nějakou dobou jsem překládala dietní konzervy od Rinti, zkus kouknout, jestli je už mají na zoohitu v prodeji..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: RC, Hill's jí vůbec nesedne a Trovet jsme nezkoušeli. Ale jak píšu, před pár měsíci se chovala, jako kdyby ty samý granule byly napuštěný nějakou drogou, jak se jich neustále dožadovala.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: Proto se ptam, jake dietni granule ma. Zkouseli jste vic znacek?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Játra. Granule dietní má (minule je fakt milovala) nežere, konzervy dietní nežere, jogurt nežere, sulc nežere (nekořeněnej dělanej pro psa), syrový ani ovařený kuřecí prsa nežere. Ze všeho jí nejvíc "jedou" asi ty granule, ale sežere za den tak 2 g a měla by sežrat minimálně 45 g…
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: a selhavaj ji jatra nebo ledviny? Podle toho, ze nesmi bilkoviny, mi to prijde spis na ledviny...plus jake granule dietni mate?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    je něco, co bych mohla dát kočce se selhávajícíma játrama, aby se rozežrala? Vypadá, že chce umřít hlady.
    Denně do ní dostanu tak možná 10 granulí a to ještě kolem toho musím hrát šílené divadýlko... Posledně, když ji tohle napadlo, jsem ji rozežrala vařenou kančí kýtou a vývarem z ní, pak si zamilovala i ty dietní granule a žrala je jak nezavřená. Jenže tehdy jsem netušila, že by neměla živočišný bílkoviny, teď se jí bojim vývar a maso uvařit, ale zas pokud nezačne žrát, tak už moc dlouho nejspíš nevydrží...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: Tak ale těma fenama by to fakt být mohlo.
    XIFF
    XIFF --- ---
    ADITU TAPINA: kdyby mu bylo 14 tak to takle neřešim..:) ale právěže mi přijde mladej na to, aby si jen tak ve spánku uchcával..
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA: toho jsem se obavala, pockam, az prestane harat a dojdu tam no...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MASOO: No, to se bude hojit zajímavě. Jestli je to takhle po celé šířce, tak by bylo nejlepší ten visící konec odstranit nebo aspoň nějak seříznout, ať to epitelizuje po povrchu.
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ADITU: Aha, já četla 4 kg, 14 let, pardon :D
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: 4 roky přece neni moc...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: No, mám, doma pereme potah pelechu co chvíli. Nenapadlo mě inkontinenci u takhle starého psa považovat za neobvyklou věc :o) Jestli je všechno v pořádku, tak je to prostě slabost svěrače způsobená věkem.
    XIFF
    XIFF --- ---
    A já jdu taky s dotazem, cca před dvěma měsíci se našemu psovi (4 roky, 14kg) stala poprvé nehoda ve spánku, prostě spal a když se z místa zvednul byla pod ním malinká loužička, nevypadalo to na celý obsah močového měchýře, jen takové učůrnutí, no přešli sme to stím, že se mu zdálo o patníku.. pak se to stalo ještě tak dvakrát a zas nic.. minulý týden se to však stalo už dva dny po sobě a tak jsme vzali psa a cestou na veterinu nachytali moč do skleničky (což bylo obtížnější než jsme si původně mysleli :)) Pan doktor udělal test papírkem, pak změřil hustotu a nakonec i sedimentaci a vyšlo z toho jen to, že moč má na vrchní hranici hustoty, ale stále v normě, jinak tam vůbec nic nenašel, ještě zkontroloval prostatu, ale ta je prý také v pořádku, že prý to klidně může být háravkama.. včera(dva dny po veterině) se mu to stalo opět a tak mi to nedá se nezeptat, nemáte stím někdo zkušenost?
    MASOO
    MASOO --- ---
    TAPINA: udelam dnes;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MASOO: A nemůžeš nejlíp vyfotit, jak to vypadá teď?
    MASOO
    MASOO --- ---
    Moje fena belgickeho ovcaka pravdepodobne krizenyho s nemeckym, si min tyden narizla toto

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/44/Dog_anatomy.jpg/400px-Dog_anatomy.jpg
    na obrazku 26
    a nebo
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8d/Paw_and_pads.jpg/220px-Paw_and_pads.jpg
    na tomhle je to E

nejdriv jsem ji to jen vydezinfikovala a zavazala, dva dny, pak jsem to nechala i pres noc dychat a aby si to mohla olizat, ted se to konecne zahojilo, aby tam bylo neco videt, takze kdyz jsem to prozkooumala detailne, tak jsem zjistila, ze to ma rozrizle tak do pulky - tri ctvrtin, takze mi doslo, ze to asi jen tak nesroste... strasili me tim, ze se to bude muset odstranit, ale doslo k zamene s pasparkem (volala jsem na veterinu, nechtela jsem tam hned bezet, protoze do toho mela ted nejhorsi haraci dny)
    Ale tohle se nejspis neodstranuje ne?
    Takze me zajima, jak s tim co nejlip zachazet, at se to zahoji.
    Diky moc
    GIO
    GIO --- ---
    bobes..
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    tak nejspis zapasime s (cituji) reflexni dyssynergie / obrnou mocoveho mechyre. je i mozna neurologicka souvislost s tou kylou co ma. takze se nejspis te operaci na stary kolena nevyhneme.

mate nejake reference na Dr. Velebneho? jdeme k nemu ve ctvrtek na konzultaci.
    GIO
    GIO --- ---
    Tak fér treba jen prostydl. Ten nas dědek je bez nálady, plouzi se a boli ho hnatky asi , tak jede taky na revizi pozítří ...ale žere az moc 35 kg teda nemá ))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam