• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    XIFF
    XIFF --- ---
    TAPINA: tak plešky ještě nemá.. :) díky za uklidnění, budu si tedy řikat, že se na minulou zimu přpravil o dost lépe než na ty dřívější.. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: V podstatě není něco jako extrémní línání. Pokud pes líná a stále má dost chlupů, aby nebyla vidět kůže, tak líná přesně tak, jak potřebuje.
    XIFF
    XIFF --- ---
    TAPINA: :) tak to mi je jasný, on pelichá celoročně a dvakrát ročně ještě víc, ale normalně stačilo ho jednou za pár dní vyčesat a pohoda, ted ho vyčesávám a vůbec nemusim přestávat protoze furt z něj něco jde, kdyz ho pohladim mam ruku plnou chlupů, zkrátka mi přijde, že takle extrémně nikdy nelínal..
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BODY_SUIT: jiné obojky nám smrděly ještě týden po nasazení, Foresto necítíme. Takže plus :)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    BODY_SUIT: Foresto jedem treti sezonu, moji psi jsou velmi postelovi, je tezkej alergik, astmatik s rozhozenou imunitou a nepozoruju teda nic s timhle spojenyho.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XIFF: To bude asi spíš tím, že se oteplilo, ne? :o)
    XIFF
    XIFF --- ---
    BODY_SUIT: píše se to i na scaliboru, kterej jsme používali několik let zpět, letos mame poprvý foresto.. pes se mnou spí pod peřinou každej den a jedinej poznatek je, že od tý doby mám mín klíštat i já, jelikož na mě šli vždycky hrozně a ted mívám jen sem tam, ale fakt o hodně míň než dříve.. :)
    Já mám zase jiný dotaz, může vlivem ant. obojku pes víc pelichat? co jsme nasadili foresto je to snim peklo.. můžu ho vyčesavat hodinu vkuse a furt mám plnej kartáč.. o bytu ani posteli radši nemluvim..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: nestalo se mi nic. A podle všeho by právě Foresto měl bejt jeden z nejšetrnějších obojků v tomhle ohledu
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: Takže to neni jen o tom, že lidem vadí pořád vyndavat klíšťáky. Koupím to Bravecto, díky!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: Rozvinout se stihne, ale zrovna vůči borelióze jsou psi poměrně přirozeně odolní, spousta jich má protilátky a nemají žádné problémy. Těch nemocí, co můžou chytit, je ale mnohem víc, i víc, než u lidí.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Tak to zkusím, mně klíšťáky vyndavat zase tolik nevadí, ale psům asi nedělá dobře, když jsou jimi permanentně ověšený. Pejsci můžou od klíšťat chytit stejné nemoci jako lidi? Mě kdysi nějaký vet říkal, že nemá cenu např. očkovat proti borelii, protože za život pejska se ta nemoc nestihne "rozvinout". Možná je to ale teď už jinak...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Nebo teda NexGard, jestli jsou ochotni zainvestovat měsíčně menší částku, ale ne jednorázově větší. To je v podstatě takové třetinové Bravecto - cena 200 - 300, účinnost 1 měsíc.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: takhle mi to máma řekla. já se s nima uvidím a vysvětlím jim to nějak. ono by i stačilo, kdyby na ty psiska dohlídli, at si nestáhnou obojek...)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Bravecto je drahý a Frontline není? Tak to jim zkus vysvětlit matematiku, protože jestli kupujou pipetu na měsíc, co stojí 250 - 350 Kč, tak to pro ně Bravecto drahý nebude :D Drahý je pro lidi, co jim funguje celou sezónu jeden obojek, nebo jedou v pipetách po 150 Kč.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    TAPINA: jo, to jsem zkoušela, jenže to je zase drahý.. no, snad si to rozmyslej
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUCISZKA: Bravecto je nejúčinnější, nejpohodlnější, nejbezpečnější, bohužel taky nejdražší. Ale v porovnání s dobrým obojkem už ne až o tolik, když se vezme v úvahu, že většině psů drží déle, než stanovené 3 měsíce.
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TAPINA: Bravecto tedy účinek jako obojek? Já obojek nikdy nekupovala kvůli každodennímu plavání psů...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERCA_ZABA: Tak psům Bravecto, tam není co řešit.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    no, nasi dali psum taky frontline a divi se, ze nosi x klistat denne. obojky prej nemuzou, pac si je servou.. tak ja nevim, co jim poradit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: To je potom těžký, no. Obojky fungujou. Tablety pro kočky jsou taky jenom na blechy, dá se dát kočce psí tableta Bravecto, ale není pro ně registrovaná, takže je to trošku proti pravidlům, a vyjde dost draho. Když už spot tak bych zkusila ten Broadline, pořád je tu šance, že vyšší hladina bude fungovat líp, než ta obvyklá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam