• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NE7RA: jej to vám přijela i televize, to se kdysi stalo jednomu z předchozích psů taky a to chudák visel z okna, protože si vyskočil na parapet, pak chtěl seskočit a sesmekly se mu zadní nohy, ale naštěstí přijeli jenom hasiči, ani policie ne a ani nechtěli zaplatit výjezd. Ale to nebylo ze separační úzkosti, ale spíš byl asi zvědavej, co se děje venku. Vyměnili jsem okna na bezpečnějí, co se nedají tak snadno otevřít.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    uff, ok, hned rano s ni skocim. Diky, ale kastrovat jsem ji nechtel kdyz nemrouska nijak otravne a ty vytoky mi spousta lidi rekla ze jsou bezne. Ted se mi zda ze je to silnejsi, tak to bude rano zase boj. Snad bude v pohode, ale je normalne aktivni, jen se porad mazli. Diky za reakce
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CLOVICEK: Nechápu, proč kočka, která už jednou takový problém měla, stále ještě není vykastrovaná. U koček tyhle záněty probíhají zpravidla úplně jinak, než u fen. U fen je to výtok - polehává - nežere, hodně pije - vůbec nevstává - veterina, operace, několik dní nervů, ale zpravidla živé zvíře. U koček je postup - trošku výtok - trošku výtok - trošku výtok - mrtvá kočka. Fakt není na co čekat.
    ADITU
    ADITU --- ---
    CLOVICEK: nekastrovana kocka s vytokem? mazej na veterinu, muze to bytklidne i pyometra a to "prirodnimi antibiotiky" nezvladnes.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Dotaz: Prosím o pár rad, kočka 8mi letá nekastrovaná a začala před cca týdnem mrouskat a má takový hustější žlutý lehce páchnoucí výtok, pořád se líže, tak má dupu celou podřenou a samo taky sáňkuje. Na veterinu se chystám, ale chtěl jsem spíše vědět, zda ji nemohu podat nějaké nejlépe přírodní antibiotika, nějak ji pomoci, či nějaké širokospektrální kapky, které by nějaký případný zánět mohly potlačit. Není to poprvé (to jsem na veterinu běžel hned, ale v podstatě ji jen vzali krev na rozbory, kde bylo vše v normálu a dostala jen právě tuším nějaké kapky širokospekt. ant.) Cesta s ní na veterinu a vůbec pobyt s ní tam je spíše noční můra tak bych ji rád zkusil pomoci doma. Děkuji za případné rady
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Tak moje problemy s extremni separacni uzkosti stale pokracuji. dneska jsem musek z prace prijet domu, kde na me cekali hasici, policajti a televize. Pedro se zase proskrabal na parapet, otevrel si okno, vlezl na parapet a pak nemohl ani dovnitr ani dolu, takze vyl az nekolik lidi zavolalo pomoc. Potrebuju poradit, etologicka poradna? myslim, ze nejspis budem muset absolvovat nejaky skoleni a preucit ho na klec :(
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    díky za uklidnění .. jí lezou ramena, ale na břiše už začíná mít "vak" takže je pravděpodobně v pohodě :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TEEAK: máme výrostka, který by šel zařadit k sia-typům a sní 400-500g konzerv, masa a vnitřností denně. Návody nečti ;)
    A trčej mu kyčle.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TEEAK: bud uplne v klidu, davkovani na granulich je orientacni. Dvema psum musim davat min, jinak by byli jak koule, jednomu naopak podstatne pridavat..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    naše kočka (alergička, něco málo pod 3 kila, čistě bytovka) žere pouze a výhradně granule na předpis (RC Hypoallergenic) .. dneska jsem grancle přesypávala do barelu a koukám na dávkování .. úplně jsem se vyděsila - na tříilovou "normál" kočku má denně spořádat 41g granulí .. ta naše trubka dostává cca 35g (což je dávka pro 2kg sia-typ kočku) a ani to nesní - mám se děsit, nebo to neřešit a přidat, když si řekne?
    (nutno dodat, že rozhodně nevypadá, že by strádala hlady a přijde mi, že víc by stejně nesežrala, jen mě překvapilo, že stabilně dostává méně a nehubne)
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    TAPINA: to u 5 mesicniho ovcaka opravdu neuskodi :)) Diky!
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    LAETATIO: super zprava! I kdyz naposledy se poblila uz po 10 minutach jizdy (ale to sem ji blbka dala chvilku pred jizdou nazrat) a ted potrebuju, aby to vydrzela tak hodinu :) Zkusim ho, pro jistotu do ni nacpu haribo a pod ni igelit :) Diky za zkusenost
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZOBECEK: Určitě celou. Může být i tlumivý efekt, ale to taky asi nebude na škodu.
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    TAPINA: K veterinari se do ty doby urcite nedostanu, tak zkusim ten Kinedryl, ten spis sezenu. Mam dat celou tabletu 19kg psovi?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ZOBECEK: mýmu psovi Kinedryl pomohl na začátek cesty (blít začal třeba po dvou hodinách jízdy místo po půl hodině. Prej je ještě dobrý, když pes za jízdy žere gumový medvídky, že pak nezvrací, ale to se mi do poblijóna nikdy během cesty nepovedlo dostat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZOBECEK: Jistota je Cerenia, veterinární přípravek účinkující přímo na zvracecí centrum v mozku. Není nejlevnější, ale jednorázově na cestu se to dá. Kinedryl je nespolehlivý, může pomoct a nemusí (já po něm blila jako dítě, tak mám k němu nedůvěru).
    ZOBECEK
    ZOBECEK --- ---
    ahoj! prosim o radu.. Mam 5 mesicni krizenku NO (19 kg) a zvraci v aute i na kratsi vzdalenosti. Zitra jedeme na chatu (cca 60 km) a jeste ne nasim autem.. Cetla jsem o kinedrylu - mohu ji ho dat nebo mate nejaky tip jak predejit tomu, aby kamaradovi pozvracela cely auto? Najist ji samozrejme pred jizdou davat nebudu.. diky za rady!
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    CAMELLA: jojo, na byt jsme aplikovali uz podruhe Flea bomb (profici nam rikali ze by to melo byt ucinny), prirucnim sprayem obcas prestriknu nejaky mista, peru vsechno casteji nez obvykle, zahradu nam prijdou profi vystrikat pozitri podruhe (je to tady hodne piscity, pry se jim v tom mrcham hodne dari a ty nase velky mrchy se v tom pisku hrabou a pelesej .-)
    TAPINA: skvely, nikde se mi nepodarilo dohledat jestli t neva... dekuju moc!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LUUCA: Můžeš, podání po třech týdnech v případě potřeby doporučuje i výrobce. Plus ta sanace bytu, no a bude to celkem minimálně na tři měsíce.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LUUCA: Byt jsi důkladně odblesila? Vytrit, vysat, vyprat co jde, co nejde vystrikat nějakým fcnim sprejem a nebo vyhodit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam