• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Kolik váží a kolik dostala?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Tak i druhe a to sme nasli az po troch dnoch.
    Moze to znamenat ze dostala mensiu davku?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: No nase boli v kazdom pripade zive, teda jeden minimalne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Většina jich teda chcípne ještě dřív, než se stihnou pořádně zavrtat, takže odpadávají rovnou. Ale nález suchého přisátého klíštětě je možný a neznamená to neúčinnost přípravku.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Chcípne řádově v minutách, uschne a upadne. Nic se nevytahuje, nic nepřenese.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: a je pak ta ochrana k něčemu, když se to klíště přisaje a přisáté chcípne? Myslím tím ve vztahu k přenosu chorob.. Jinak se mi ověřilo, že vytahovat chcíplé klíště je docela oříšek proti živému...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TAPINA: Aha, takze to neodpudzuje? Okej, to som nevedela.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MYJKA: Teď jsem v práci řešila, že jsem (blbec) dala Bravecto do 4 kg štěněti, které za měsíc vyrostlo na 6 kg a klíšťata na ně jdou, ale jinak si to lidi hrozně chválí. Můžou mít chcíplý suchý, protože ono to funguje až po přisátí, živý by být neměly.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Skusenosti s Bravecto vs. klieste? Nasa psica totiz uz mala dva (po jednej prechadzke mimo prahu) a bravecto dostala pred mesiacom...
    ADITU
    ADITU --- ---
    MAIKA: jestli je to jako u nás, tak pravděpodobně rád čůrá na stěny, kde ta moč ulpívá a rozkládá se. ráda zatéká do škvíry mezi spodní částí a víkem, takže pokaždý, když jdu čistit záchod, mám s sebou hadr/papírové utěrky a co nejpečlivěji (i když ne dokonale, bohužel) to setřu.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    Ahoj, mam dotaz, mam kočkana z utulku, ted v dubnu mu byl rok, kastorvaný je od ledna.
    a ten muj problem, mame wc zavírací, kamnormalne chodí, ale strasne to smrdí čpavkem ....
    kočkan, co jsme měli predtim, tak tolik nesmrděl... nevíte čím to může být ?
    jinak normálně jí, pije, vše ok, takže nemam tucha proč se ráno probudim omámená čpavkem z kočičího krytého wc, které je ještě navíc v jíné místnosti...
    diky za rady
    GIO
    GIO --- ---
    NE7RA: a sakra... to ti nezavidim, koukam, ze brachove jsou cvoci oba...
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    TAPINA: ADITU: Díky za včerejší vystrašení, nejsem si úplně jist, jestli bych tu návštěvu neoddaloval. A bylo na čase. Teď čekám na telefon, tak snad vše dobře dopadne. Ještě jednou díky :-*
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    CAMELLA: ten se nedělal, zkusíme. Bude to asi veselé, protože ráno ho tam veze mamka a já budu v práci, takže to budu muset řešit po tlf...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LAETATIO: A co rtg?tam je u kamenů hezky videt, kde je problem
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Stále řeším kocoura. 8 dní na kapačkách, dneska mu podruhé vyndali katetr a stále nečurá. Moč má normální pH, struvity relativně v normě, zánět má, ale to není překvapení. Co může způsobovat to ucpání? Je nějaký způsob, jak bych mu mohla pomoct se vyčurat? Spíš než znovu dávat katetr by se zítra asi přistoupilo k amputaci penisu, tak abych vyzkoušela všechno než k tomu dojde.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CLOVICEK: 8 let je ještě na kastraci v pohodě.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ADITU: právě vypadá jako normální mrouskavá nadržená kočka :-) jen s odřenou dupou :-D tak jsem byl ještě do první odpovědi relativně klidný
    ADITU
    ADITU --- ---
    CLOVICEK: pokud ma zanet delohy, resenim je odstraneni delohy / kastrace tak jako tak. pokud to je neco mene zavazneho, tak zalezi v jakem je celkovem stavu.
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    ADITU: to jasne bez debat, že se s ni v takovém případě i rád porvu, ať ji pomůžu, klidně bych pro ni trpěl za to co mi za svůj život už dala
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam