• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Ultrahypo dietu vařením nenahradíš. To je dieta, ve které nejsou ŽÁDNÉ alergeny, opakuji žádné. To se nevaří, to se vyrábí v chemické laboratoři :o) Taky to podle toho dost stojí, ale na testovací období se to dá přežít. Používá se to právě k tomu, aby se zjistilo, jestli alergie je na krmivo, nebo není. Když se stav po dietě nezlepší, tak to prostě alergie na krmivo být nemůže, protože zvíře měsíc nepozřelo alergen (pokud se tedy zvládne pohlídat, aby nedostávalo pamlsky, od stolu nebo si nenakradlo jinde). Testování z krve možné je, ale je drahé a nespolehlivé, já místo toho právě používám dietu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: Potravinová alergie se právě řeší dobře, koupíš ultrahypoalergenní dietu, nasadíš ji, a buď se to zlepší, nebo ne. To je ta nejlehčí diagnostika, co může být. Jestli tam byl předtím problém v hlubších oblastech, než je kůže, tak je možné, že tam pořád přetrvává nějaké svědění nebo neobvyklé pocity (klidně i necitlivost, já měla po císařském řezu dobrých 20 cm2 břicha necitlivých dva roky), a mast to nevyřeší. Nedávala bych takovouhle kombinaci naslepo, může to víc problémů způsobit, než vyřešit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MUI: To asi smí, otázka zní, proč by se měla?
    GIO
    GIO --- ---
    no, na ni nefunguje ani to,))) ale jak se ochadilo, zere lip, jen se ji moc nechce jist vickrat denne, ale to resim masem, to je hned lepsi, kdyz aspon jednu davku granuli sezre poradne.)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GIO: Amona taky druhý pes netankuje. Ale když mu beru misku a dělám jak mi to hrozně chutná, tak to je jiná :D
    GIO
    GIO --- ---
    HUDOUS_ML: my tu prave konkurenci mame, ale to je ji dost fuk,) ze ji to sezere druhy pes ji netankuje,vi, ze priste dostane zas.)
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    OPI: my jsme mazali panthenolem. Ale predtim jsme dali klasicky jogurt, jako u lidi.
    OPI
    OPI --- ---
    prosím mám thajského ridgabacka (tzn. skoro bez chlupů :D)..v neděli si zřejmě na výletě trochu spálil záda..včera se moc nechtěl nechat hladit na jedné straně ale vpohodě ležel tak jsem si říkala že ho třeba něco píchlo a dneska ráno si to docela dost olizoval a nechtěl si nechat nasadit postroj tak jsem to začla zkoumat a mám pocit že to má ožehnuté od slunka...na kousíček jsem mu zkusila dát panthenol co mám doma a uplně bylo vidět že je to pro něj příjemné, můžu ho tím normálně natřít nebo je to absolutně nevhodné pro psy? nikde jsem se nedočetla...(mimochodem jsem ho vyhrála na voříškiádě ale předpokládám že to byla jen náhoda že je to normálně ten pro lidi) :D
    nevím jestli pomůže návštěva veta, on se stejně prohmatat nenechá, na veta vrčí :D
    popř. co jiného mám koupit..
    děkuji..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    GIO: já teda nežravost v létě taky neřeším, buldoček pravidelně k misce čichne a znechuceně odejde. Když mám čas, tak mu to dám znovu později v noci, kdy se trochu ochladí, ale i tak sežere jen tak pár zobanců. Co mi pomohlo dost výrazně bylo to, že jsem mu brala misku a dělala že je to moje a nic mu nedám :D ale to jen proto, že tam měl léky a já prostě potřebovala, ať je sežere. Jinak ho v létě neřeším, až bude mít hlad, tak si dá. Lidi taky v létě skoro nejí když je horko...
    GIO
    GIO --- ---
    vpohode, to je jasne,)
    KIA
    KIA --- ---
    GIO: Tak to pardon O:), těch zkratek je tolik, ze se ztrácím. Omlouvam se:)
    GIO
    GIO --- ---
    ja myslela nemeckou dogu tou zkratkou,) ale nezere mi essential foods, to je podle me podruzne, ais to fakt bude predevsim pocasim..
    KIA
    KIA --- ---
    GIO: Me taky ted fenka vubec nechce zrat ND. Ji uz pres měsíc méně než půlku dávky na den A je to štěně. A změna granuli dopadla tak, ze mam ten pytel novych granuli doma(i kdyz vzorek byl snězen s nadšením), ona se tomu vyhýbá jak čert krizi a žere alespon trosku ty původní ND :)
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    GIO: jojo, náš puberťák taky vypadá jako pouštní kojot, kterej dlouho nic neulovil :D v porovnání s dobře živenou fenečkou, která chodí pořád s nim, vypadá jako by k nám nepatřil :)
    GIO
    GIO --- ---
    ok, diky, nemuzu koukat na to jak vypada jak zebrinak:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: V tomhle horku nikdo nejí a psí rostoucí velcí puberťáci jsou kost a kůže a lezou jim žebra i při normálním stavu (a nijak jim to nevadí, doženou to později). Já bych to zas moc neřešila, abys nevyrobila nějakou celoživotní vybíravost. Horka pominou za chvíli.
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: no, zkousela, opet mi to trosku komplikuje pritomnot dalsich sabak, ale nezabira ani vzit ji to dovnitr, do chlivku do chladku, domu, na zem, z ruky...

VERCA_ZABA: to jsem jeste nezkousela, zkusim, diky..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: experimentovala si i s ruznejma miskamama, jejich umistenim, zkousela si jidlo dat treba primo na zem..? Nekdy to zabere:)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    GIO: zkousela si pridat pangamin/pivovarske kvasnice?
    GIO
    GIO --- ---
    jdu si postezovat, fenka ND mi nezere.. nechce granule, ani kdyz jsou opatlane konzervou, maso si da, ale nesni toho tolik, aby optimalne pribyvala/udrzela) vahu. je to stene jeste a me docela trapi, ze je jak zebrinak momentalne... je to asi primarne vedrem, ale co ji dat aby mi pribrala a nenabourala jsem ji moc stravovaci navyky..? tvaroh se zloutkem muzu treba dat cca 55kg vazici 15ti mesicni doze..? a kolik..? pouzivat nejaky potravinovy doplnek, aby se ji posilila chut k jidlu?
    menit granule se mi moc nechce, protoze mam s temito vyborne zkusenosti.. a navic dva plne pytle momentalne.. a nechce se mi jeste prechazet na dospelacke a tech pro stenata obrich plemen, ktere by fungovaly a cuba je zrala, zas tak moc neni:-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam