Má někdo tip co s kocourem ktery ma "občas" průjem?Je to naprosto náhodný, ráno normální a pak najednou řídký, o pár hodin později zase normální nebo ma třeba řidší jenom jeden bobek... Jídlem to nejspíš není , diety už jsme zkoušeli když to měl delší dobu a naopak to přestalo když zase dostal normální kapsičku. Paraziti to snad nejsou, leda nějaký co se nezabijou běžným odčervením, je to bytovej kocour a ani syrový mu nedáváme (a když tak to nemá vliv). Nedostane průjem ani když mu třeba dám něco co by neměl, prostě s jídlem souvislost nevidím. Třeba 14 dní je to dobrý a pak to má týden jednou denně horší... No, náhodný.
Rád ale žere igelit a provázky a podobný věci, viděl jsem ho sežrat ocásek od myšky tak to docela hlídám ale nemůže mít něco zablokovanýho ve střevě? Tyhle problémy má od začátku co ho máme, tj. už víc jak rok. Na veterině jsem to řešil několikrát, diety měl a základní rozbor se dělal (ale nic se neposílalo na kultivaci).
Občas se mu to rozjede trochu víc (třeba dneska kdy šel nejdřív normálně, za hodinu šel znova a už to bylo řidší a o pár minut později regulérní průjem, a za dalších pár hodin zase ukázkový).
Co mě ještě napadá je ze hodně a často pije, to jsem u jiný kočky nezažil. (A našel jsem názory že je to normální i že to normální není), smrdí mu z tlamičky a má červený dásně (což podle veterináře je spis problém se zábava). Teď máme k němu druhou kočku a ta je má už taky trochu červený (a neměla když jsme ji přivezli) - vyměnili si nějakou virózu třeba? Druhá kočka jinak problémy nemá, resp. teď občas pšíkne a měla rýmu (a když jsme ji přivezli před cca 3 měsícema tak měla zaléčenej zánět v uchu a teklo ji z očiček, myslím že ti souvisí protože v dutinách něco nosí).
Nějaký nápad? Veterinář mi naposled řekl že mu může udělat biopsii střeva a rozbor a že se na to většinou stejně nepřijde, a že bych se s tím měl prostě smířit - což se mi opravdu nechce. Je ale pravda že s tím mám spíš problém já než kocour, ten vypadá spokojeně a je aktivní když chce, zbytečně ho trápit něčím invazivním nechci.
Děkuji.