• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: Mentální poruchy nejsou u zvířat zrovna moc nastudované hlavně z toho důvodu, že zpravidla nebrání zvířeti plnohodnotně fungovat, často se na ně dokonce vůbec nepřijde. Protože komunikaci na základní úrovni zpravidla zvládá i mentálně opožděný jedinec, přípradně autista, projevy vyšší inteligence se po nich obvykle nechtějí a poruchy zvládání řeči se nikdy nezjistí :o) Autismus je v módě, netušila jsem, že i u zvířat. Ty asi nejlíp víš, že naprostá většina psích poruch chování končí v okamžiku, kdy za majitelem zaklapnou dveře, ale jak jim to dokázat, to nemám nejmenší nápad. Leda po nich chtít vyjádření odborníka, ať už veterináře, nebo kynologa, který by měl možnost si psa prohlédnout a zkusit si s ním pracovat. Pochybuju, že by někdo přišel s papírem "autismus".
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Může pes trpět něčím, jako je autismus? Nebo je toto záležitost vyšších živočichů?
    Rozmohl se nám nešvar lidí, kteří se psa zbavují, protože pes je autista (=pes je neposlouchá). Potřebuju k tomu nějaké argumenty, budu ráda za jakékoli info nebo odkaz, kde lze dostudovat :)
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    GEG: bude to asi znít blbě, ale připomíná mi Tvoje fenka mě. Mám stejné projevy alergie na něco a stále nevím na co. Oteklá víčka, velké jakoby štípance od komára (i velikosti fazole) všude po těle, hlavně ale na hlavě ve vlasech, na krku, uších a šíleně to svědí. S jistotou vím, že je to od aviváže a některých pracích prostředků a lékůh, hlavně proti bolesti, a že mi to teď už jistojistě spouští stres. Ale je tu ještě něco dalšího o čem nevím. Takže jak kontaktní tak i nějaký vnitřní alergen. Tak držím palce, ať na to přijdete.
    GEG
    GEG --- ---
    TAPINA: hmhm, zni to logicky, taky proto to svadime na to kure, protoze to bylo posledni s cim pred tou reakci prisla do styku a standardne to nedostava... jen bych cekal ze ta reakce treba za den a jeste po medikaci odezni, ale kdo vi...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEG: To je těžký, to může být cokoliv. Trávy už teď teda nekvetou, postřiky se snad už venku taky nedělají, štípající hmyz nelétá. Tak asi něco z domácnosti a nebo tedy z jídla.
    GEG
    GEG --- ---
    TAPINA: Myslis tedy jen ze s tim prijde fyzicky do styku tedy ze neco olizne nebo jen ocucha? Napada te neco jinyho krome ty chrupavky? snazime se prave vyloucit mozny priciny... Kytky doma nezere, jsou netknuty (mohla olizat, nevim, ted uz jsou vsechny mimo) jinak doma nic neni co me napada, venku obcas sezere jako stene nejaky ho*no, atd. Krome suchyho krmiva ND dostava obcas jen suseny hovezi tycky nebo ty tycky na zuby, nicmene vsechno tohle uz ma "dlouhodobe" a nikdy nebyl problem... spis hledame neco co nevidime :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GEG: No, pěkně. Takováhle kožní reakce ale obvykle bývá spíš na kontaktní alergen, než na potravní. I když nic se nedá vyloučit. Taky už jsem to vlastně viděla po takové té kupované uzené chrupavce.
    GEG
    GEG --- ---
    TAPINA:
    OPI: Alergii ted shodou okolnosti taky resime. Dali jsme fence (NO, 6mesicu) trochu kureciho masa/kloubu a malej kousek kuze (coz byla zrejme osudova chyba - koreni? olej?) a cca po dvou hodinach se ji na cumaku po stranach vyrojili plasticky boule jak po pichnuti. Ty po par hodinach zmizely a udelaly se pro zmenu na usich z venci. V noci sileny drbani, knuceni atd. Druhej den zase, akorat projev na ocich oteklych, viz. foto, na veterine dostala ditiaden a becko. Pres den zase drbani. Dnes je to treti den, sice uz bez vyrazky, ale drbe a vykusuje se jak silena furt. Muze to mit takhle dlouhyho trvani? Bylo nam receno ze ano... ale radi bychom resili tu pravou pricinu. Dik za zkusenosti a nazory.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LAETATIO: jj, uplne stejne to vypadalo, kdyz kolemjdouci CSV do Lilusenky v parku zakerne smocila tesaky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    TABO: podobně u nás vypadala hojící se díra po psim zubu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABO: Nebo nějaký už hojící se prasklý vřídek, absces, granulom po klíštěti... toho může být plno, ale asi nic dramatického.
    TABO
    TABO --- ---
    ANABEL_LEE: akorat to ma na zadech v miste, kam se podle me nedostane zadnoj packou ani tlamickou. :/ priali jsme na to tak, ze jsme nahmatali bulku a pri osahavani z ni vypadly chlupy. to jsem tedy zitra zvedava.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TABO: rozdrbany kousanec od blechy, ci rozdrbane jine podrazdeni, ale takhle to dle ruzoveho lemu vypada, ze se to hoji. Kazdopadne lepe se to bude posuzovat nazivo, to urcite.
    TABO
    TABO --- ---
    TABO: netušite prosím někdo, co by toto mohlo být? Zítra s tím půjdeme na veterinu, ale jsem zvědavá.
    TABO
    TABO --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Ono to tak jako tak spočívá v tom, že se dává přísná ultrahypo dieta minimálně 6 týdnů a pak se začíná postupně přidávat, ale zjistí se tím skutečná klinická reakce těla na alergeny. Protilátky může mít na kde co, ale nemusí se to klinicky manifestovat, a pak není důvod tu potravinu vylučovat.
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: moc děkuji..(bude mít radost po tom co má doma otevřené 3 pytle docela drahých granulí a za testy nechal 2200kč :D) ale je zoufalý tak si myslím že to zkusí...ještě jednou díky
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: No... já bych mu poradila vykašlat se na testy z krve a zjistit skutečnou reakci těla pomocí ultrahypoalergenní diety. Ale to by v tomhle případě asi znamenalo změnit veterináře a začít úplně znovu. Ty krevní testy jsou dost nespolehlivé, zvlášť v potravních alergiích.
    Ostatně ultrahypoalergenní dietu může dávat i teď po dobu těch dvou měsíců, aby nemusel mít psa na bramborách s rybou.
    OPI
    OPI --- ---
    mohl by prosím někdo poradit? můj kamarád nechal dělat testy na alergii svému psovi a zjistil tohle..vet mu řekl že teď v podstatě musí krmit jen tím kde je nulová hodnota takže on si z toho vzal že mu bude denně vařit brambory a k tomu syrové ryby (kromě lososa)...vet řekl že až tak po dvou měsících může pomalu zkoušet přidávat jiné maso protože kdyby ho dal hned tak se z jedničkové hodnoty může stát třeba pětka...
    moc šťastné řešení to ale není - jako krmit jen rybama s bramborem...je to vůbec možné aby byl pes alergický uplně na všechno? nějaký nápad? moc děkujeme

ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    to jako... vazne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam