• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    jo a rtg, samozrejme, s tou dysplazii a bolesti, muze jit i o neco jinyho...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    PROZAC: Tipy - pyometra (pokud neni fena kastrovana), cukrovka nebo pije vic jen z leku proti bolesti+atb, dost zahul pro organismus nebo je tam neco uz hodne spatne. Jaterni hodnoty zvysene - nechat udelat radny rozbor, sono dutiny brisni, urcit pricinu.
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    ahoj nemate nekdo radu pro psika co moc pije? je ji 12 - ovcak. U doktora jsme byli a udelal zakladni testy krve a jedine co mu vyslo bylo 3x vyssi jaterni hodnoty, ale jinak nic. Poradil ze jen pozorovat jak se to bude vyvijet.

jinak v poslednim mesici brala tyden leky proti bolesti spojene s displazii, par dni na to mela jednorazove krev v moci, coz veterinar vyhodnotil jako zanet mechyre a dal antibiotika na 10 dni. Ke konci brani zacala pit vic a vic a ted se dostavame na zacatek pribehu...

diky za tipy
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    LANTHAL: Vcera dopoledne to zacalo. Jinak je vcelku normalni – ji, pije, prujem nema. Dneska uz slinta trochu min, ale zda se mi takovy "bez jiskry", unaveny. Uz jsem vyhlasila patrani po nejlepsim vetovi mezi znamyma kockarema, tak tomu dam jeste dnesek a pokud nebude zitra dobrej, pujdu k jinemu.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    AZTEC_MIA: a jak dlouho už to trvá? Jinak je fakt normální - není unavený? Průjem?

Slintání může být i z toho, že se mu chce zvracet. Pokud tvůj vet na nic nepřišel, možná bych zkusila nějakého jiného, který třeba udělá nějakou další diagnostiku.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AZTEC_MIA: kocour tu šíleně slinil po olízání spot-onu ze zad.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TEEAK: Taky premyslim nad tou otravou. Je mozny, ze se dostal k odpadlemu listu z Kolopejky
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    TEEAK: Na zuby vet koukal a rikal, ze jsou v poradku. Ale slinta fakt hodne, jsou pod nim uplny kaluze. Ani mi to neprijde jako sliny, proste z nej kape voda. Ach jo. Nic jsme nezmenili – sice jsem mu davala novy mokry zradlo, ale to uz je dele. Ze by nejaka ta alergie?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    AZTEC_MIA: co zuby? .. sípo-kýchání naše mladá předvádí, když se jí rozjede nějaká alergie .. nemáte doma něco nového, nezměnili jste prací prostředek, nová kytka, jiné žrádlo? ..
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Prosim, prosim, napada vas, z jakeho duvodu mohl zacit rok stary kocour hodne slintat? Veterinar si nevi rady – vsechno je pry v poradku. Cizi teleso v tlamce nema, ani neprosel zadnym stresem. Krome slintani obcas tak zvlastne sipa/kycha. Teplota lehce zvysena, ale pry to mohlo byt transportem. Zere i pije normalne. Muze to byt treba pocatecni viroza? Diky!
    REK11
    REK11 --- ---
    TEEAK: mam kocku, britku na chov. Mimo byt proste nebyva a taky jsem odblesovala cely byt. Vubec jsem nechapala. Nemohli jsme se toho zbavit ......jine zvire tu neni
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LABRUJA: Neděje, definitivní hostitel (pes, kočka, člověk) musí pozřít mezihostitele.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    TAPINA: To by byla vlastně výborná biologická zbraň.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: a cely je to koordinovany prave tasemnicema, ktere potrebuji finalni hostitele! ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Blechy na kočkách, které nikdy nebyly mimo byt, jsou v současnosti docela běžné, protože ta rezistentní populace blech, která je stále "řešena" nefungujícími přípravky z internetu, nabývá extrémní velikosti. Nedivila bych se, kdyby to už skákalo po ulici z člověka na člověka a přepravovalo se to tak mezi zvířecími domácnostmi, které se v životě nepotkaly.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TEEAK: priroda je mocna a nejake lidske pinozeni s uklidem ji nemuze zastavit ;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ANABEL_LEE: já vím, ale to už si fakt přijdu jak totální špindíra - tohle je normální panelák, kde normálně uklízíme .. před měsícem to byly štěnice (obrátit celej byt vzhůru nohama - u nás nebyly a stejně to sem přišli vystříkat), teď blechy a tasemnice (opakujeme obracení bytu vzhůru nohama podruhé - aspoň to máme nacvičený) .. jaká "radost" nás asi tak čeká v lednu - třeba krysy? :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TEEAK: kliid to je naprosto bezna vec, takovi paraziti :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    hmm to jsou radosti teda (já se vždycky naivně snažím dopídit příčiny, aby se mi to už nestalo, ale je fakt, že tohle asi neovlivním) .. už mám objednáno, tak to tu dneska vezmu vysávacím útokem a znásilníme kočku :/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TEEAK: blechy mohly byt chvili, kocka se nakazila tasemnici, ktera v ni pekne pomalu rostla, milbemax v zari ji mohl trochu polechtat ale nepustila se a ted zas dorostla do stadia kdy se ma dobe a pousti clanky. Nebo tasemnic mohlo byt vic a milbemax v zari nezabil vsechny... To asi nezjistime, kazdopadne reseni je nastesti jednoduche :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam