• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    VERCA_ZABA: tak to máš štěstí a to spousta těch dalších příznaků nemocí a patologických stavů se k tomu ani nepřipisuje
    ATB je super vynález jen se velmi zneužívá
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Odkud máš ty informace, že se po požití "několik psů" motalo? Například po Bravectu se v České republice vyskytly neurologické příznaky v jednom případě, v celé Evropě u několika málo jedinců. Vždy problém sám odezněl, ani jeden pes neuhynul. A jak jsou blechy pro psa přirozené, to bych ti mohla někdy vyfotit. Ten poslední, co jsem ho v práci řešila, měl rozežraný záda do masa.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (myslím zvracení, které není časté a dlouhodobé, to pak patologie samozřejmě je)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Spot-ony už na blechy nefungujou. Zařaďte si je k zásypům, sprejům a šamponům :o)

CUKI: Jenže pes zvrací, když se na něj křivě podíváš, zvracení u psa se vůbec nepovažuje za patologický jev. Poblije se, pak toho půlku sežere zpátky a radostně odskotačí v dál :o)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    jinak my jako prevenci máme foresto, ted bez koček scalibor. blechy pes nepritahl nikdy. měli jsme je jen jednou, když je z útulku přitáhl kocour, dali je comfortis, doma to vystrikali xkrat, preprali a byl klid.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    CUKI: jenže oni to musí na ten leták napsat. když si prectes třeba leták na lidsky antibiotika, tak je tam taky velkém výčet vedlejších účinků.. a znáš někoho, kdo by po atb skončil v nemocnici? já ne..

CUKI
    CUKI --- ---
    BALAENA: jasný může to bejt cokoliv jiného. Procento vedlejších účinků z internetu taky nelze prát vážně s tím souhlasím. Na druhou stranu o vedlejších účincích píšou i v příbalovém letáku. Každej asi 12tej pes zvrací. To je dost vysoké číslo.
    A to že pes skončil na kapačkách a asi tejden do něj nebyli schopný cokoliv dostat. Několik psů se po požití motalo a neudrželo se na nohou... Nepřevažují už rizika účinek?
    Je rozdíl pokud takovéto vedlejší účinky budou u léku který léčí smrtelné nemoci a nebo jestli jde jen o to jak se zbavit blech, které jsou svým způsobem u psa přirozené.

Nechci hodnotit klady či zápory toho či onoho. Jen je to něco nad čím bychom se měli zamyslet. Tuplem pokud to podáváme zvířeti, které o tom nemůže samo za sebe rozhodovat.
    KUURA
    KUURA --- ---
    Ahoj ahoj, kastrovali jsme psa a koupili jsme mu pro jistotu takovy to plastovy stinitko, aby si to nekousal. Mel to na sobe asi trikrat pres noc a ted uz to nepotrebujeme. Rikala jsem si, jestli by se to nekomu nehodilo, treba i pro utulek. Ona ta sranda stala 350, tak je mi lito to hned vyhodit i kvůli tomu, že je to velký kus plastu a neni to uplne ekologicky. Je to velka velikost, možná i ta největší. Tak kdyby se to někomu hodilo, ozvete se mi pls do pošty. Praha východ, Mělník a okoli. Zdarma ;))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CUKI: ale to je přece úplně normální. to je stejný jako s očkováním.
    nikdo nepopírá, že sem tam se (zvlášť pokud se to potká třeba s inkubační dobou nějaký nemoci, kdy na dítě/psa už "něco leze") po očkování, tabletě, masti, obojku, čemkoli můžou semlít dost nepříjemné reakce nebo následky. jenže kvůli internetu to vypadá, že jsou mnohem častější, protože se to nenaředí
    nebo už jsi někde četl i reakci toho dalšího půlmiliónu lidí "tak jsem dal psovi tabletu na blechy a jemu po ní VŮBEC NIC nebylo"?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    CUKI: zkusenost mam s kockou i psem a fungovalo skvele.otazka v jakem stavu byl pred podanim napriklad pes o kterem pises. jestli to nebylo jedno s druhym.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: no nevim co je kvalitní, ale vyzkoušel už jsem takovejch 5-6 přípravků na klíštata. A pokud jsem holku alespoň několik dní nedržel doma, nebo nebylo absolutní sucho tak se účinek rapidně snížil ať to byl obyč frontline nebo cokoli jiného :-(
    Koukal jsem na ten comfortis a dle toho co jsem se dočetl funguje výborně jen se bojím těch vedlejších účinků. Dočetl jsem se i o psovi na kapačkách :-(
    Pak ještě Bayer Foresto obojek. Ten funguje 8 měsíců a někde píšou že i proti klíštatům... Bez vedlejších účinků...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TRAMIN: Jen v případě, ze zvířata = kočky. Psům biokill nevadi.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    FIFAJZ: akorat biokill a podobne delat bez zvirat a nechat to vyvetrat pak nez je tam pustis.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    CUKI: U znamych vloni ci predloni uz? zableseni cely domacnosti, dvou psu. To kdyz si odjeli na dovolenou a jednoho dali na hlidani. Zabraly taky az tablety, zda to byl primo Comfortis, nevim, ale ucinnost 100%. A dukladna dezinfekce baraku Biokillem. Vyprat vse pratelny pak na vyvarku a biokill opakovat. A podumejte, odkud to muze fenka chytat, jestli se nekamaradi s nejakyma zivocichama venkovnima (kocky, toulavi psi). Bohuzel, na tohle je neco prirodniho kratky.
    REK11
    REK11 --- ---
    CUKI: comfortis byl uzasny....kdybych misto vsech sajrajtu, kteryma jsem se ty bestie skakaci snazila vyhubit z povrchu zemskeho, koupila rovnou tabletku, tak jsem usetrila tak litr.....
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: kvalitní spot-on se nevymyje vodou, leda kdybys šamponoval. Každopádně teď jsou blechy čím dál odolnější a spotony jako je frontline na ně nefungují..zkus comfortis, je to tableta, funguje zatím velmi dobře. Přírodní věci nefungují většinou vůbec.
    CUKI
    CUKI --- ---
    prosím o radu jak jste psa zbavili blech. V létě používame spot-on protí klíštatům (a blechám). Fenka tím nikdy netrpěla, ale teď už asi 2 měsíce se jich nemůžeme zbavit (spot on nefungoval asi hlavně kvůli mokrému počasí se brzy smyl) Sprej (difusil) taky moc ne. Pokud by pomohlo něco přírodního budu radši, ale jsem pro cokoliv co je vyhubí najednou. Pelíšek a deky na kterých spí vždy pečlivě vyčistíme a vyperem, koperce nemáme, ale vyhubit se nám je nikdy nepodařilo, jen po spreji se to trochu zlepší
    TARGI
    TARGI --- ---
    HUDOUS_ML: :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D to jo no
    když mě ty 20 min procházky nebaví :-D se dyl oblekam a navíc pomalu ani nikam nedojdem :-D
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: no tak stafBUL no. Při rvačce do poslední kapky krve, ale jak se dostane sníh na tlapinecky, tak hrůza!!! Vsichni bulove jsou stejní komedianti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Některý zebou, zvlášť jestli je to pes, co žije v domě a ven chodí jen na procházky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam