• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: To by me zajimalo, priplatky za nocni u nonstop sluzby to asi nebude. Ze by vystaveni Pet pasu nebo cipovani? Ockovani? Fakt netusim. Nicmene pripojuju se k podekovani ostatnich, xkrat si mi poradila v poste a predevsim rotvice s chronickejma zanetama v usiskach ma konecne klid, po tebou doporucenym preventivnim pripravku. Diky. :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: kapybara je v podstatě přerostlý morče, nuda, nuda, šeď, šeď. Pořiďte si mravenečníka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CAMELLA:
    BALAENA: právě jsem se vrátila od našeho skvělého veterináře. V čekárně se se mnou bavili spokojení klienti, kterým operovali králíka. Želvu nám taky ošetřili, fretku a ptáky jsem tam viděla. Taky měli v péči lvíče a tygře.

Jednou si koupíme kapybaru, to by bylo, abysme je nezaskočili :)

CUKI: a dneska jsem neplatila nic, protože oko kocourovi jen kontroloval. Hradili jsme minule vyšetření a léky, kontrolu ne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Hele já to psal obecně nešlo mi o veterináře, jen když už to někdo nakousnul...
    Ale tipuju nějaký pěkný razítko? :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Uvažování, co z toho bude mít on, je poněkud mimo, protože ty absolutně nevíš, co on z čeho má či nemá. Schválně si tipni, co je nejvýnosnějším úkonem veterinární praxe. Jsem přesvědčena, že neuhodneš.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: To, co ty vnímáš jako provize a kdejaký vejvar, je zpravidla čistě pragmatické uvažování "nemůžu nabízet výběr z pětapadesáti přípravků, když můžu mít skladem pět, takže pakliže se mi těch pět osvědčilo, dávám je všem". Uvědom si, že na skladě je tisíc vitamínů, když je objednám všechny, prodám z nich deset a zbytek jsem koupila a pak je vyhodím. Člověk si musí vybrat, ale vybírá si na základě svých znalostí a odborných zkušeností, ne na základě nějakých imaginárních provizí.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CUKI: myslím, že je to spíš tvoje paranoia. Neříkám, že všichni veti jedou naprosto čistě, ale ti, kteří nejedou čistě, ty nekaloty dělají jinak než tak, že by prodávali šmejdy jen proto, že je dostanou zaplaceny od vyrobce/distributora, to prostě v čr není.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BALAENA: a nebo ptákem :D
    já jsem naštěstí dělala na veterině, kde jsme měli expertku i na exoty - tj hlodavce, plazy a ptáky :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAMELLA: Možná už je to jiný přecejenom je to asi 20 let, ale nedělám si iluze.
    Vždy a na vše se dívám tak abych mohl zhodnotit proč ten taný člověk tohle říká nebo mi nabízí. Co z toho bude mít on. Možná je to paranoa, ale to neznamená že to v týhle zemi není potřeba...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CAMELLA: a to jsou savci. zkus to se želvou.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    MAR_TINA: a to je kočka :). Zkus za některými veterináři přijít s potkanem/morčetem/osmákem degu, to je teprve "sranda"
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAR_TINA: anebo jako na menšího psa, co se samozřejmě živí i léčí tím samým jako pes velký
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    hele prostě na veterině se nejede v žádných provizích atd. To, že veterinář preferuje nějaké konkrétní přípravky před jinými bývá většinou způsobeno tím, že s nimi má prostě dobré zkušenosti. Já sama jsem pracovala/byla na praxi na několika veterinách a prostě každý veterinář má jiné zkušenosti, používá jiné přípravky, má trochu jiné postupy...ale žádný z nich nikdy neměl nic z toho, že prodal přípravek XY místo přípravku YX, maximálně jednou ročně dostal tričko a pantofle, nebo propisky :).
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: já mám zkušenost se starýma praktikama, že se půlka z nich dvá na kočku jako na něco, co je lepší utratit a pořídit nové.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Tady u nás v Rudný máme veteriny 3. Ale jen jeden zkušenej starej venkovskej praktik. Je vidět že to nedělá pro prachy ale protože ho to naplňuje. Nebojí se zkoušet nový věci, například používá homeopatika (a úspěšně) a hlavně nic neprodává a nenabízí. Jeho ordinaci člověk musí hodně hledat, ale jinam bych dobrovolně nešel. I když jsou přes ulici 2 vyvoněné luxusní ordinace.
    REK11
    REK11 --- ---
    MAR_TINA: mělník kupodivu není tímhle tak moc zasažen, tam je snad je v kaufu řetězová? Kamarádka má lékarnu ve vyškově, měli tam dvě, jedna krachla a ta druhá je tak tak nad vodou....
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: No asi by jsi se měla kouknout ke konkurenci. Pamatuju si svého (mé kočky) prvního veterináře, ten byl schopen ti prodat cokoliv od cca 5ti výrobců (nešlo zdaleka jen o žrádlo). Když jsem se zeptal na konkurenční produkt se kterým jsem měl dobré zkušenosti tak ho ihned ohodnotil jako špatný a kdo ví co všechno. Každému co tam chodil dříve nebo později nabízel vitamínový doplněk stravy své oblíbené značky na jakoukoli hloupost. Myslim, že z toho měl určitě víc než těch 5%. A tohle není ojedinělý případ.
    Problém je že to není ani tak chyba těch veterinářů, doktorů, architektů, IT administrátorů,.. Oni jsou prostě před to prostě postaveny. Tomu se říká tržní ekonomika.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: tak to je špatný.
    Na Mělníku jsou dvě lékárny řetězcové a nejméně 2 soukromé s magistrou, proto mi to nepřišlo hrůzné.

A pokud jdu v nouzi (sobota večer) do řetězcové a nutí mi něco jiného, než chci, posílám je do háje
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Farmaceuti nás varují, ať se bráníme, seč můžeme, nebo dopadneme jako oni. A nedopadli dobře. Řetězce prakticky zlikvidovaly soukromé lékárny, vím o jedné v Brně a o jedné v Praze. Nenajdeš lékárnu, kde se dělá magistraliter příprava, jsou to čistě prodejny. A jede se tam nepokrytě stylem "tohle teď máme nařízeno prodávat, tak si to prostě vezmete místo toho, pro co si jdete, protože tohle je LEPŠÍ". Věřím tomu, že budou spolupracovat s Whiskas. Problém řetězců totiž bude, že majitel, který rozhoduje o tom, co a jak se bude dělat, bude laik. To zatím není zákonem umožněno, aby laik zaměstnal veterináře a diktoval mu, jak léčit, ale má se to měnit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: těžko říci, jestli jsou řetězcové veteriny dobře nebo špatně.
    K dobrý veterinářům, a věřím, že mezi ně patříš, budou lidi chodit vždycky. Ale je šance, že vznikne standardizovaně přijatelná veterina s danými postupy, dostupná v každém okresním městě. Co tu občas čtu za zkazky o "starých venkovských prakticích" , dobře jim tak :)
    A ať bude levná nebo ne, lidi budou mít pocit, že je levná. A takoví ti šetřílci, co přece nebudou kupovat drahé granule a přece nedají zvíře vykastrovat, vždyť je to drahé, by tam mohli najít cestu. A přijdou tam a možná jim ke kastraci vnutí i lepší granule (snad nebudou spolupracovat s whiskas).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam