• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: dekuji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Neviděl, to je v těch raných fázích vidět jen po obarvení fluoresceinem.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: a to bych predpokladam ja nevidel? presne tohle jsem hledal...

diky, vezmu ji na veterinu...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Radši jo. Mohl to být škrábanec, a to pak víčko splaskne během dne a eroze rohovky se rozjede až za tři dny.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    dneska rano uz skoro nic - vicka lehce ruzovy, sem tam ocicko primhourila, kdybych ji nevidel vcera vecer tak bych si toho asi ani nevsimnul
    mam s ni z nejakyho duvodu litat k veterinari kdyz to bude lepsi?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZVIRATKO: skoc zitra k vetovi, ocicko neradno zanedbati
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    Prosim o radu.
    Kocicka ma natekly horni a spodni vicko a mhouri ocicko. Normalne na nej vidi, nevidim zadnej skrabanec nebo ze by v nem neco mela, jen ho ma natekly a trochu (zadnej extrem) ji tecou slzy (zatim jsem videl ciry).

Co s tim? Jak urgentne to resit? Pozorovat nebo zitra rovnou na veterinu?

kuju
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    TAPINA: kdyz uz nejaky takovy privesek, tak z vlastni zkusenosti muzu doporucit spis dogntag.com . Ceska firma, velmi vstricny pristup, postovny zdarma a hezkej design.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Pasy ale nejsou kvůli tomu, aby se pes našel. Ty jsou kvůli tomu, aby nebylo možné dovézt z kdejaké tramtárie nalezence, který v životě neviděl očkování proti vzteklině, na očkovací průkaz psa, co běhá u babičky po zahradě. A že se najdou jedinci, kteří by v tom neviděli sebemenší problém, vždyť přece pomáhají němé tváři.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HUDOUS_ML: Co se týče hledání dle čipů, je nárok na technologii a vytvoření minimální. 4tečka by stála tak do litru max. Spíš pár set Kč. Nevím proč ty pasy tedy jsou a musel jsem psa čipovat když to nemá význam. Řekl jsem si že se to jednou může opravdu hodit, ale ono by to nejdříve muselo fungovat.
    Je pravda že když mi ve španělsku policajti ukradli auto, ukradli mi ho i s mobilem. Takže by měli telefon kterej jim je na nic a adresu na kterou by mi poslali možná tak dopis. Kterej bych si stejně nepřečetlů protože bych tou dobou byl samozřejmě ve Španělsku.

Naštěstí je ta moje holka poslušná a nepotřebuje ani vodítko . Když někde jsme sama si chodí kde chce, ale vždy se vrátí a kontroluje mě jestli jsem stále tam kde jsem byl. Když někde nechám batoh nebo auto tak ho hlídá nebo se k němu sama vrátí...
    ..ale stát se může cokoli
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    CUKI: já mám na vodítkách toto: http://obojkyblackberry.cz/vyrobky/identifikacni-stitky-id-tag/ jeden pes má reflexní variantu, druhý takovou tu zvýrazňovačovou. A ještě je i taková, co svítí ve tmě :) (je to na vodítkách, protože na postrojích mám vyšité jméno i číslo a toto byl dárek)
    jako i kdyby Evropa měla jednotný systém, tak pořád jsou ty problémy s odchytem vystrašeného zvířete a načtením čipu. Navíc i v rámci Evropy jsou země, které mají toulavé psy na háku a nikoho tam ani nenapadne psa, co běhá po ulici, chytat, nedejbože snad hledat majitele. Ale možná když bude mít pes obojek, tak je třeba nějaká naděje... Vem si třeba Srbsko.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA:
    HUDOUS_ML:
    To jste mě moc nepotěšili, ale konečně mam alespoň nějaké informace. Nechápu proč evropa nemůže mít jednotný registr.
    Číslo na obojku má fixou a ještě vyraženo na známce od obce která se teď utrhla (nevím jestli mám nárok na novou či co)
    měl jsem ještě takovou otevíratelnou kapsli ale tu ztratila asi za tejden. Další přívěšky nechci nemá to ráda, ale přemejšlel jsem o nášivce nebo tak něco.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: ty jo, to by se mohly psům rovnou tetovat místo čísel QR kódy :)
    Vypadá to šikovně, líbí se mi, že ti to nahlásí když někdo načte čip.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Nebo něco takovýhleho http://www.nakrmenyzvire.cz/tag4pet/tag-4-pet-chytra-znamka-charm--ruzne-barvy-/
    Chytrý telefon má dneska kde kdo a tohle by mělo číst i na rozumnou vzdálenost, ty známky jsou na obojku umístěné tak, že Qr kód leží na obojku potištěno ustranou ven.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    CUKI: tohle už sem úplně nepatří, ale shodly jsme se i s vedoucí v útulku, že nejspolehlivější způsob dohledatelnosti psa je obojek / postroj s vyšitým telefonním číslem.
    Tou čtečkou není vybaven jen tak kdekdo na potkání, často se prý čip ani nepovede najít, a v neposlední řadě, ztracený pes může být dezorientovaný, vystrašený a nemusí se chtít nechat chytit, natož přejíždět čtečkou. Telefonní číslo vyšité výraznou barvou a dostatečně velkým písmem lze naopak přečíst i z nějaké větší vzdálenosti a tak mi prostě přijde daleko efektivnější. Mám na postrojích i jména a věřím, že když nálezce psa osloví jménem, tak se o něco zvýší šance, že k němu pes přijde blíž.
    I když mi teď dochází, že u čísla nemám mezinárodní předvolbu, takže psa nesmím za žádnou cenu ztratit v zahraničí dokud nebudu dělat nové postroje :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: V mezinárodním měřítku prostě zatím nic není. Čtečkou čipů přečteš číslo čipu, tam se žádné jiné údaje zapsat nedají. A pak se hledá v registrech, takže když ve Španělsku někoho nenapadne, že by podle typu kódu měl hledat v českém registru (natož pak aby věděl, kde ho najde), tak bohužel. Telefon tam zapsat samozřejmě lze.
    Nezaregistrovaný pas reklamuj u veterináře, neudělal půlku práce, za kterou jsi mu zaplatil. V podstatě máš pas neplatný. Ale radši mi ještě to číslo pasu pošli do zprávy, kouknu, jestli tam není nějaká chyba, která k tomu nepustí nepřihlášeného člověka (ten komorový registr není zrovna výkřik inernetové technologie).
    CUKI
    CUKI --- ---
    tak zde: http://petpas.vetkom.cz/cs/content/findAnimal#
    ani pas ani čip :-( Co s tím můžu dělat?
    rád bych aby kdekoliv v Evropě kde by se pes případně ztratil, byl pes dohledatelný, proto jsem na to přistoupil. Chtěl jsem aby tam bylo telefoní číslo v mezinárodním formátu a případně adresa. Ona ta adresa ztrácí význam pokud psa najdou ve Španělsku, ale mohou mi zavolat...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jak se tě mohl neptat na adresu? Máš vystavený pas? Tak do něj veterinář musel tvou adresu napsat, to je úřední dokument a je to nedílnou součástí. Databáze pasů je na adrese http://petpas.vetkom.cz Nevím, kolik údajů je přístupných veřejně. Veřejně přístupné databáze čipů jsou různé a záleží jen na tobě, kam se zaregistruješ. Největší a nejpoužívanější je http://narodniregistr.cz. Ale tam je registrace placená (jednorázovým poplatkem), takže to si musí každý majitel zvířete zajistit sám.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: a jak zjistím co v té databázi je? Kde to najdu na netu? Rád bych si ověřil co tam je.
    Mě se nikdo na žádnou adresu ani neptal, když jsem tam chtěl vyplnit telefon tak mi řekl že neví jestli se to tam vejde :-(
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: No počkej, čip si zaregistruješ do databáze a tam si vyplníš údaje jaký chceš. K tomu to primárně slouží. Na to cestování je potřeba čip jako identifikace zvířete a zase jsi s tím zavedený v databázi, vystavené pasy se s adresama majitelů evidují povinně. To bude asi ta práce, o které nevíš, že se odehrála.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam