• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TABBY
    TABBY --- ---
    Prosim o tip na cenove nejvyhodnejsi odcervovaci spot-on. Kocky jsou lidozrave, takze klasika "tableta do krku" v tomto pripade pada a navic podezrivave, takze maskovani do jidla nefunguje. Pokud ten spot-on bude brat i blechy, je to vitany bonus (svrab nastesti nemaji).
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    TABO: MVDr. Ošmera, tel. 241 714 358, Ke Kamýku 996/3, Praha, nám moc pomohl
    TABO
    TABO --- ---
    nemate prosim nekdo doporuceni na psiho ortopeda v praze?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: ok ten tejden ještě počkám pak dám vědět pro informaci
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Výsledky jsou dobré, jen jeden jaterní enzym je zvýšený, ale není to nic vážného.
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    Ahoj, mohla bych se zeptat na vas nazor na tyto vysledky prosim? jedna se o skoro 9leteho psa, vet rika, ze vysledky jsou dobre, jen jeden jaterni enzym je zvyseny, ale ze to neni nic vazneho. Diky :)

Biochemie:
    glukóza 6,18 mmol/l
    AST 0,449 ukat/l
    ALT 1,05 ukat/l (při horní mezi)
    ALP 0,333 ukat/l
    kreatinin 82,7 umol/l
    močovina 3,33 mmol/l

Hematologie:
    leukocyty 6,5
    erytrocyty 6,08
    hemoglobin 176 g/l
    hematokrit 0,453
    MCV 74,5 fl
    MCH 28,9 pg
    MCHC 389 g/l
    trombocyty 665

Moč: ph 6, bez patologického nálezu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Jako nová šarže blech, rezistentní na další antiparazitikum. Můžeš dát druhou tabletu regulérně po třech týdnech, dřív bych nedávala. To spíš k tomu ten obojek.
    ZORBOVA
    ZORBOVA --- ---
    když řešíte blechy - předpokládám, že pes se drbe ještě pár dní po vymření blech, protože ma kousance, je to tak?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: Co to znamená nové mě přijde, že jsou to stále ty staré. Právě vylíhlé by byli IMHO mnohem menší, nebo ne? Můžu skusit dát druhou pilulku po 14 dnech od podání prvního comfortisu?

Foresto jsem sháněl ale nikde nemaj, tak jsme vzaly tohle na doporučení...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CUKI: Sakra, že by už zas nové blechy? Obojek bych když už tak zkusila Foresto, ten je spolehlivější, nebo možná tak ještě Stronghold, ale jinak už nic moc účinného není.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TAPINA: tak ani po 14dnech comfortis taky nic :-( Jsem si jistej, že to spolkla, dávka byla spíš při horní hranici... Mám to opakovat nebo zkusit něco jinýho.
    Blechy obří velikosti po ní lezou dál... Ještě mám v zásobě 2 dávky toho comfortisu a obojek kiltix...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LANTHAL: tak jen pro doplnění, antibiotika a vzmačkání žlázek s tím ani nehnulo, vypadá to na perianální nádor, bohužel :/
    prý obvykle bývá nezhoubný a po odstranění a kastraci by to mělo být ok
    takže za dva týdny jde brouček pod kudlu, achjo, snad to zvládne
    TESSS
    TESSS --- ---
    TAPINA: myslis, ze slo o bazi masti nebo o konopi jako takove?
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: jojo to uz jsem normalne stihla zapomenout:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHUSHI: Nene, enroxil nemusí
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PHUSHI: Nene, enroxil nemusí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PHUSHI: Nemusí, ale má být ve tmě.
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI: jeste pro ni mame injekcne antibiotika na pet dni (meli jsme prasky, ale nemelo by se ji ted manipulovat s pusou, jak je to sesite vsude mozne) - enroxil 5%. Nemusi to byt v lednici, ze?
    PHUSHI
    PHUSHI --- ---
    PHUSHI: kocka je po vytrzeni hnileho zubu (a dvou dalsich). Krev a jatra se zdaji byt ok, rentgen ukazal rozlozenou kost v nose, patrne z toho zanetu (celkove je to tam pry nepekne). Pod hnilym zubem byla velka dira v horni dutine, ma tam ted po vyplachnuti, vycisteni a sesiti nejaky cipek - antibiotikum. Veterinarka vzala vzorky, asi z nich nechame udelat pristi tyden histopatologii, je mozne, ze to je nador (jak jste predvidaly hned v zacatku).
    Jinak jeji celkovy stav se po antibiotikach (ronaxan, ciplox) velmi zlepsil, vcera a predevcirem se chovala uz celkem normalne, se snizenou frekvenci pretrvavalo jen to psikani, ale nebyly z nej zadne hleny, maximalne neco jako nudle, ale spis voda, celkove to psikani zni tak nejak "suše" či sykavě.
    Tak uvidime no, vet rikala, ze to je asi bud ten zub (zanet), nebo nador.
    PINK_SMOKE
    PINK_SMOKE --- ---
    ahoj ahoj, prisla jsem si pro radu.... co kocky a aloe vera? google rika jedovata i nejedovata (dokonce propesna), tak jsem z toho jelen... vcera jsem si ji privezla, zatim je nahore na policce, kam se kocky nedostanou, ale nejradsi bych ji dala na zem.... jenze uz kdyz jsem ji nesla, tak me kocicaci doprovazeli a je mi jasny, ze kdyz ji dam na zem, hned ji budou chtit "prozkoumat" :))
    diky za pripadne rady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam