• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak diagnoza je přecitlivělá panička, mám si otevřít lahev.:D

Ernestovi se dva dny vracely šťávy, tak má prostě oteklý krk, něco na to ještě dostal a teprve když se to do pátku nezlepší, máme přijít.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: tak tohle jsem jen jednou matně zahlídla... zní to dost děsivě :/
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HUDOUS_ML: neleze bez pomoci vubec nic prave. zdravotni problem nepotvrzen.potvrzeno jen to, co vime. ze je proste plnej...:/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ne, ten žere jen maso a srdíčka. Maštěstí snad nemá sklony nic cizího polykat a nic tu nemáme. Občas je fv kuřecím kost.
    Ale taky se bojím.

Podařilo se mi otevřít habešskou tlamičku bez sežrání, ale vidím jen tlamu a jazyk, dál ne.
    Světle růžové, bez ničeho. a chybí mu přední řezák.
    GIO
    GIO --- ---
    no nestras...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: To je ten, co žere nitě?
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: to spis vypada ze ho neco drazdi vys nez v zaludku...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: koukal zběžně, jen okem. Taky mě to napadá.
    Až otevřou, tak jim zavolám.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: myslíš jako že to z něho samovolně lezlo ven?
    GIO
    GIO --- ---
    a v krku doktor nic neobjevil...?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Včera bylo kocourovi špatně od žaludku (on má dost citlivé zažívání), celý den zvracel na prázdno a krkal. Veterinář mu dal injekci na nevolnost, dietní konzervy a doporučil helicid. Potud je mi vše jasný. Stav se zlepšuje pomalu, už mu není blbě, ale dobrý to taky není.

Kocour teď dostal trochu jídla (jemně pokrájená kuřecí srdíčka), aby snědl lék. A vypadá to, že má velkou chuť jíst, ale dělá mu obtíže polykat. Kouše vcelku dost, ale polyká to natřikrát, s krkáním a pohyby hlavy a krku.

Patří to k problému a srovná se to anebo mám radši zajít znova k doktorovi?

(Je to roční habešák, držen na mase a vnitřnostech, granule a konzervy nejí.)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Setkali jste se někdo s problémem u psa, kdy necítil/nevěděl, že se potřebuje venčit?
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAPINA: Diky! Nenapadne k tomu sousedku navadim.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: Mohla by.
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAPINA: kastrace nepomuze?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: Může. Postupně bude klesat pohlavní aktivita a sliznice se taky uklidní.
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAPINA: tak ma to tri roky - takze to I tak muze vymizet?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: Tak to je dobrá šance, že už to postupně vymizí. Ale vyplachovat to chce, aby to nepřešlo do chronického stavu.
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAPINA: No tak nejak.
    Jsou mu 4 roky, ma to od roku...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: Uááá :D Mladej pes, pubertální až adolescentní věk, nebo starší? Pravděpodobně zánět předkožky, u mladých je běžný i opakovaný, starší už to běžně nemívají, ale můžou. Řeší se to výplachama jemnou dezinfekcí (třeba 5% Betadine). Ale chtělo by to i prohlídnout, může tam být i cizí těleso (někdy je těžké poznat, jestli se pes olizuje tak, jak to normálně dělají, nebo proto, že tam něco má)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam