• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GIO: někomu říkali, že cca 6,5 tisíce za kokra

Za feny to je pálka. Zlatá kočka, bez komplikací tisícovka a za půldne je zpátky doma vyspalá a skoro o tom neví.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: 5 tisíc je na dogu až podezřele nízká cena :o) Myslela jsem, že v Praze nejde velká fena pod desítku a laparo pod 15.
    GIO
    GIO --- ---
    MAR_TINA: to ej kolik, pro zajimavost..? mne ta kastrace stejne bude stat 5tis a vice, tak schvalne kolik laparo?.)

minula doga mela jizvu delky cca osm centimetru , takze to podle mne laparoskopicky taky pujde..
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    THICKLY: Kocky jsou svine vybiravy :D My to s tou nasi po 12ti letech dotahli na takovou uroven,ze zere jen jednu pidi konzervu,ktera stoji 50kc za dva kusy a nic jinyho ji nejede. Predtim mela obdobi,ze jedla jenom tunaka ve vlastni stave :) ale mysi a ptacci ji chutnaji porad :D
    Podle me kdyz se cici sekne a nechce,tak ji to clovek nerozmluvi. A proto je mam na jednu stranu rada, delaji si co chteji :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    u nás začli dělat kastrace laparoskopicky, ale psali, že to nejde na moc malý (kočka, čivava) a na moc velký, což nevím, jestli je doga. Ta je zas placatá a nemusí to být od kůže do středu daleko.

Ale stojí to jak novej pes.
    GIO
    GIO --- ---
    nechte toho, snazim se si ji v takovych situacich moc nepredstavovat.))
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: Tak stul byl nastesti dimenzovany dobre. Ale byla to tehdy stejne drina, delaly se tusim mlecny lišty a jen to zašiti odpredu dozadu trvalo věčnost (a to to šili dva lidi najednou :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CAMELLA: Problém by byla velikost stolu. Doga sem chodí, ale nedělalo se jí nic v narkóze, aby musela na stůl. Je od hlavy k zadku dlouhá asi jako ten stůl a pak ještě někam dát nohy (a nesejmout při tom půlku nábytku, mám to tu holt malý) :o)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: V bývalé praci jsme operovali i 80kg bordeaux dogy atd, no problem :). Rsp jediný oříšek bylo pak přenést bezvladneho psa, který vážil o 20-30kg vic než jakýkoliv člen personálu. Ale tak holt jsme ho vzaly ve dvou
    GIO
    GIO --- ---
    s tou minulou jsem byla v karline, a tamni veterinarka prijela s dvema dogama v kufru berlinga, takze ji to nastesti neprekvapilo.))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Teď jsem si představila, že by se někdo objednal na kastraci s fenou dogy.... a von by to byl trošku logistický oříšek :o) Největší plemeno, co jsme tu kastrovali, byl podhalaňský ovčák, ale to je přece jen furt o dost menší :o)
    GIO
    GIO --- ---
    ja proti kastracim nejsem ani rochu, to je jasny, ale koketovali jsme s tou myslenkou mit chvili barak plny dog, ale samozrejmena kastraci dojde drive nebo pozdeji urcite, ja mam vsechna zvirata kastrovana..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: jj, kastrace. Krom prvniho dne, kdy se tvarila jako oukropecek, jsem toho nikdy nelitoval.
    Vsechny jeji dobre i spatne stranky zustaly zachovany, jen tedy zacala byt zravejsi a objevily se tendence tloutnout, ale to uz je taky vyreseno.
    GIO
    GIO --- ---
    no nic moc.. a jak jsi to resil. kastrace? ja chci dojet aspon na vystavu, abych zjistila, jak je na tom dama s chovanim. ale stenata asi neplanujeme, stejne mi je svaz asi nedovoli, ma nestandard barvu, i kdyz uz schvalenou a vystavovatelnou. ale na kryti potrebujeme povoleni klubu. a bonitaci by taky asi nezvladla:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: kdybys to videla, takovy nestastny ptacatko, co pod striskou v prachu buduje porodnici pro virtualni stenata...
    GIO
    GIO --- ---
    jezis, no tak s hnizdem jeste nezacala, ale ona je dost sebestredna, spis nevi co se sebou..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: jj, oc lepsi byla pri harani, vesela, mazliva, cviciva atd. tak pri falesny brezosti to byl smutnej pohled, porad popochazela, poknikavala, tvarila se schliple, ceciky nality, mliko. Kdyz jsem pak videl, jak s nestastnym vyrazem na cvicaku nese plnou tlamu listi a suchy travy a pod ackem buduje takovy miskovity hnizdo, tak me to dost bralo u srdce.
    GIO
    GIO --- ---
    jo to b ude ono, hracky netaha,a le je na hlavu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: To právě spíš bývá jakože v termínu porodu. Laktace, tahání hraček, psycho stavy.
    GIO
    GIO --- ---
    parada, takze mam jasno.. dik. Je na ni smutny pohled, ja nebyla nekolik dni s detmi doma, z toho je rozhozena i normalne a v tomhle stavu obzvlast dela ubohou, nezere, a je jak zebrinak, coz ja nesu velmi tezce..
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    GIO: Lila falesku mivala presne jak Roxanka, 2 mes. po harani.
    GIO
    GIO --- ---
    je mozne, aby cuba mela falesnou brezost az po dvou mesicich, tedy priblizne v dobe odpovidajici terminu porodu ? zazila jsem zatim, ze ji fenky mely jen vpodstate navazujici na harani, ale Roxa je ted nejaka divna par dni, prikladala jsem to kdecemu, ale vcera jsem si vsimla, ze ma natekle struky a zbytek chovani by taky odpovidal falesce.. budou ji dva roky za dva tydny, harala potreti ted o vnaocich
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam