• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: prý jo a nelíbili se mu jen ty krční
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Může to k něčemu být. Ostatní uzliny kromě těch krčních kontroloval a dobrý, jo?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: koupím jim imunovet bude to k něčemu?
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: takže vet udělal kontrolní sono děloha ok, prohmatal ji prý úplně všude - na krku má velké uzliny, koukal ji do pusy, poslouchal srdíčko prý dvakrát a řekl prý že angína, nicméně tohle předešlý vet nezjistil, ten vlastně neřekl žádnou diagnózu, ale pokud to tak je, má angínu podruhé do měsíce. Pichl ji nějakou injekci mamka neví jakou. A kupodivu sám navrhnul cca 14 dní počkat a pak udělat krev, že pokud to ma takhle často je to divný. A že to prý snáší i dost špatně.
    Po příjezdu domu se jí prý trochu ulevilo a po dvou dnech snědla pár granulek s vývarem.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: ok moc díky, začneme krvi a pak se uvidí :-)
    Mamka je bezradna.
    Teď si dokonce musela vyhadat aby ji vzali s cubou na pohotovosti. Mají ji jediní široko daleko, ale prý jen pro jejich klientelu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: Přes tisíc to asi bude. Sono by nebylo od věci, ale na nějakém pracovišti, kde mají slušný přístroj a hodně zkušeností, protože kdo dělá sono tak jako já jednou týdně a z 90 % kouká do dělohy nebo do močáku, ten jemné odchylky na slinivce neuvidí.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: zánět dělohy nebyl, resp ATB nasazena prý pro jistotu.
    Ok, řeknu jim ať chtějí kompletní krev, cca kolik si mají připravit jestli v řádech stovek či tisíců?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TARGI: A ten zánět dělohy tam byl a vyléčil se po atb? To by totiž byl asi první v historii. Chtělo by to kompletní krev, jak je na tom ta slinivka. Masem to může být, jestli silnivka nefunguje, jak má, tak může po narušení diety nastat problém.
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: Napadlo mě sono, ale ne jen dělohy a krev případne koprologii?!
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, prosím otázka asi hlavně na tapinu :-)

Fena americký buldok 5 let, v mládí prodělala zánět slinivky,do teď na nizkotucnych granulich.
    Je slabá, teplota a odmítá jist. Tento stav již cca 3x byl, nasazena vždy ATB na zánět dělohy a entizol, vždy zatím po pár dnech stav odezní. (bydlí na malomeste, pro tamní vet je vrchol nápadu sono)
    Už s ní jedou na pohotovost, nicméně mamka nadhodila že se jí zda ze tohle má vždy cca do dvou tří dnů potom co ji dá vařené maso.
    Může to mít spojitost např že blbě tráví maso nebo s tou slinivkou? A nebo je to úplná kravina?
    Případně jaká vyšetření po vetech chtít? Aby se přišlo na to čim to je?? Moc díky
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MAR_TINA: harry je kocour z Devitek. takova ta skupina tyranych, převážně bilych kocek z bytu mrtveho majitele.on si takhle jednou za cas olizuje bricho. umyva se tak vehementně, ze ma misto uplne rude a dela se mu stroupek.
    veterinar to nakonec uzavrel s diagnozou psychicke poruchy. kdyz to dela,dostane nějakou jednorazovou injekci na uklidneni svědění (tusim,ze byla rec o kortikoidech) a zase treba pul roku je to uplne v pohode.

bohuzel zrovna mame tu dobu,kdy asi nastane navsteva veteriny opet
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    BARUNKA: Podstatna je genetika a pigment, jednomu frnak zesvetla, druhymu ne. Jde o tzv. winter/snow nose, urcite nicim nemazat a neresit. Maximalne podat pro svuj dobry pocit nejaky prostredek na zbarveni, treba roboran h pro cerne a bile psy/pro barevne psy.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, chci se zeptat proc nekterym psum bledne nos. Mam 8mesicni stene Bedlington teriera s krasnym cernym cumakem a pred mesicem se mu tam udelala svetla skvrna a pak dalsi. Jeste mame 3letyho yorkshiraka a ten ma zase svetly pruh pres cerny cumec a nas retrivr ho ma taky flekaty. Nekdo rika,ze mu neco chybi a ze slunickem se to zlepsi,nekdo doporucoval mast na nos a me by zajimalo proc se jim to dela a jestli to mam nechat byt nebo nejak resit :)
    Dekuju
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Dražší to je, to jo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: hm. Tak já si rozmyslím, jestli půjdu prudit s výměnou tablet za menší.
    Předpokládám, že je nemají nebo jsou mnohem dražší.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Mno, to je složitý. Kdysi jsem taky dala napůlený psům, a žádný problémy nebyly. Ale kdykoli čtu o tom, že nějaké zvíře mělo nějakou reakci, horšího typu, než jednorázové zvracení, tak to bývá po půlených, takže radši teď půlit nedoporučuju. U Bravecta konkrétně říkali, že obsah účinné látky můe být nerovnoměrný a Comfortis mi přijde víceméně podobný, žvýkací tableta s velkým množstvím dochucovadla.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: a ty tablety se půlit mohou?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Kočičí dermatologie, co k tomu dodat :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Začínám mít problém s našimi dosud skvělými veterináři. Oni jsou tak dobří - konference, vzdělávání, nové přístroje, že člověk přijde s (asi) běžným problémem a odchází s kočkou vyšetřenou do detailu a účtem na 2500 Kč a verdiktem, že se to časem srovná samo.

Problém: habešák si začal lízat a drbat srst tak, že mu vylysala kolečka. V některých je vidět poškozená kůže - drobné hrubé místo případně i stroupek. Začlo to jedním strupem cca 2 mm na hrudníku a po týdnu se přidala další místa.

Otestovaly vzorek na parazity, plísně, nějakou cytologii a ještě to poslali někam. Mužovi (já tam nebyla) vnutili tablety comfortis na blechy pro všechny naše kočky (tj. 6 kusů koček) o velikosti 425 mg s tím, že venkovnímu máme dát celou a ostatním napůlit a dát půlku. Comfortis se přece nemají půlit, ne?
    K tomu kurevsky drahý omega kyseliny. Zyrtec proti svědění (jsem mu nasadila já) mu prý teda můžeme podávat a kortokoidy (navrhoval doktor dříve) mu odmítla dát.

Máme dojem, že doma blechy nemáme. Chápu, že to vypadá jako alergie na bleší kousnutí, ale při drbání světlounké krátkosrsté kočky hodinu denně bych si toho snad všimla. Ostatní bytové kočky vidím celý den, nikdo se nedrbe, černá je jediná. Je možné, že do bytu přijde jedna blecha v srsti černé kočky, kousne habešku, nezanechá na nikom vajíčka a nespatřena zase na černé kočce odejde ven a zmizí?
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    prosím pěkně jak dlouho po kastraci může fena zase postupně do zátěže? Mám na mysli postupné zapojování do tréninků agility a taky kdy můžeme zase vyrazit na pořádnou procházku, abych jí neublížila. Samozřejmě mám na mysli situaci, kdy vše proběhne jak má. Díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam