• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    tetanus.. o tom jsem slyšela, ale zatím jsem to neřešila. Bydlíme u koní, psi jsou s koňskými bobky v kontaktu denně a zřejmě si občas nějaký dají. Zřejmě mi teda očkování doporučíte, že?
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Diky, máme naockovano.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Tetanus má inkubační dobu i týden a víc, takže ještě by to smysl mělo.
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: A nevadí, že se to stalo v neděli? Zvládne to to očkování případně zvládnout ještě? Že bych ráno naklusala k naší veterinářce ( už by tam měla být) nebo pokud to naprosto potřebuje co nejdříve, tak i dnes k té druhé.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Nezažila jsem po ní snad nikdy žádné reakce. Ale taky ji moc lidí nedává, no :o)
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Díky moc za odpověď.
    Problém je, že se jí to povedlo už v neděli k večeru. :( A mě to došlo defakto až dnes.
    A ta vakcína je šetrná? Přeci jen je to takové malé pídě. Nerada bych ji ještě ublížila..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: No... jestli je někdy u psů nakažení tetanem pravděpodobné, tak právě v takovýchhle situacích. Když už by mi ta souvislost a možnost rizika došla, tak bych asi pro klid duše nechala naočkovat, je to stejné jako u lidí, že vakcína stihne ochránit i po expozici.
    KIA
    KIA --- ---
    Ahoj

mám dotaz, skoro roční štěně brabantíka (cca 4,5kg) sežralo na louce kus koňského lejna. Není očkované proti tetanu. Nemyslím, že toho v tom letu sežralo hodně..

Nicméně, pak kousala kousací kostičku ( a to po koupeli, byla pěkně zamazaná, takže i jakž takž asi umytá tlama) a zjistila jsem, že se tou kostičkou asi malinko rýpla - málo krve.

Mám to nějak řešit, nebo nakažení tetanem je spíše nepravděpodobné?
    Díky

P.S. Na veterinu jsem volala, není tam teď naše doktorka, takže bych se ráda zeptala i tady. Díky

Prosím prosím TAPINA, kdybys mohla rict svuj nazor, pomohlo by mi to. Díky
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    HUDOUS_ML: z obyvaku mam francouzky dvere na zahradu, to neuhlidam...leda si poridit nejakou extra linou co by ji zahrada ani nelakala, nebo ji nebavilo lest po strome a takovy plemeno asi neni...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HEK_ATE: ber ho od mala k lidem, co mají kočky, seznamuj ho s nimi co nejčastěji, aby pochopil, že kočky se nežerou. Kočku na doma nechceš? Myslím nevenkovní
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    HUDOUS_ML: ja to tak mela naplanovany....holt to podle predstav nevyslo a ted nemam nahradni plan.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HEK_ATE: u těch bulíků je důležité od malinka na kočky zvykat. S tímhle plemenem a kočkama mám dost negativní zkušenost, ale přisuzuju to nedostatečné socializaci ve štěněčím věku, tak bych si tohle hodně pohlídala a pak, když bulík bude vědět, že kočka je kámoš a ne žrádlo, tak to bude cajk.
    GIO
    GIO --- ---
    tak to neres, pak je nejak szijes no.) szivala jsem potrhleho obrovskeho psa s trema kockama az v roce jeho veku v garsonce, a prezili to vsichni, ja mylsim, ze to lze vysvetlit jakemukoliv psovi, navic stene muzes od zacatku vest k tomu, aby nic nehonilo, kamaradio s kcokama nejakym kontaktem s nimi u znamych a pod. to by neslo..?
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    GIO: tj ale kocka mi utelka ze zahrady a prejelo ji auto. Dokud nevymyslim jak zabezpecit zahradu lip, tak kocku nechci. Coz bohuzel asi bude trvat, sousedum se asi nebude libit 2m plot. Jak naucit kocku aby neutikala ze zahrady nevim.
    GIO
    GIO --- ---
    HEK_ATE: porid si stene a kote zaroven, a mas po starostech. vyrostou spolu, budou partaci
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HEK_ATE: brala jsem si z útulku k 5 kočkám dospělého rozloveného psa. Chvilku to trvalo, ale vycházejí spolu velice dobře (jen občas je zpraží, když mu v noci lezou po hlavě a on se chce vyspat, ale to dělám taky :D )
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    Ahoj, chtela jsem si poridit mini bullteriera do nasi domactnosti kde uz byl pejskek a kocka. Bohuzel minuly rok pejsek umrel a tento rok i kocka. Kocku zatim nechci ale na bulika jsme uz pripraveni a tesime se. Bojim se ale jak to do budoucna zaridit aby se s kockou snesl, kdyz by prisla az po nem. Je mozne ho naucit kocku nejen nesnist ale i byt kamarad?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BARUNKA: Bravecto, Foresto. Na přírodní bázi nic, kdyby něco z přírody zabíjelo klíšťata, tak jich nejsou každou sezónu mraky.
    BARUNKA
    BARUNKA --- ---
    Ahoj, vim ze se tu resilo co nejlip funguje na blechy, ale ja bych potrebovala poradit jak na klistata. Venku jsou jich uz mraky, ja nasemu hafanovi poridila obojek, ale ciste na prirodni bazi, zadna chemie. Mate nekdo zkusenosti co nejlip zabira nebo zase klasicky na kazdyho pesana funguje neco jinyho? Dekuju
    TARGI
    TARGI --- ---
    TAPINA: napadá tě něco jiného?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam