• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    ANABEL_LEE:
    HUDOUS_ML: děkuji, raději je tedy nechám naočkovat. Běhají denně mezi koňmi a ovcemi, tak je riziko asi docela velké.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    SUFFOCATE: vcera jsme to řešili v hospodě a ja o tom slyšela poprvé. Ze cuba chytla tetanus kdyz slapla do ovcí ho bobku. Cumela jsem jak puk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    PEPSSI: Horyna Mělník :) (tos nechtěla slyšet)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    MAR_TINA: která firma ti síťovala?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SUFFOCATE: jestli bydlis u koni, tak urcite. Ne ze by se tetanus dal chytit prostym zranim konskych bobku, ale pokud se clostridia dostanou z bobku do nejake rany, kam nema pristup vzduch, muze se tam tetanus rozvinout, typicky se to stava kdyz pes zvyka nejaky klacik co se valel kolem staji a zabodne si z nej trisku do dasne, nebo to muze byt kost atd. Kamosce takhle umrela cuba, zkouseli ji lecit ale nebyl to moc pekny pohled :/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRAMIN: pche posun jo, zvládnou - sice výjmečně- posunout dveře od vestavěné skříně 2,6x1,2 m. Tady by nestrkaly drápek do mikromezery, ale zasekly ho o síť. Koupím klasickou kličku a očku jak na záchod a navrtám to do toho plastu!
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    MAR_TINA: ten magnet je nezastavi. mam to z druhe strany ted pojistene kusem dreva co kocka neodsune.
    jo a videla jsem posuvné do strany a ty bych rada. kocka nema šanci otevrit a jsou bytelnejsi. ale ted na to neni cas.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRAMIN: dokonce máme na balkon síť s kočičími dvířky a zpevněnou sítí, firma na instalaci to rovnou nabídla, když tu smečku viděla. Akorát si kočky umí otevřít celou síť, musím to nějak zabezpečit. (Asi lígr, magnet nestačí).
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    HEK_ATE: mame stejne a resime to siti proti hmyzu v jednom kridle.takze muzu uhlidat,ze kocky nezdrhaji. a kdyz je chci nechat probehnout,tak po očku hlidam co dělají.
    jinak mi prijde,ze kdyz zijou v byte,tak se venku chovaji jinak. pripadne nejaka jako ragdoll by mohla zustavat doma.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    tetanus.. o tom jsem slyšela, ale zatím jsem to neřešila. Bydlíme u koní, psi jsou s koňskými bobky v kontaktu denně a zřejmě si občas nějaký dají. Zřejmě mi teda očkování doporučíte, že?
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Diky, máme naockovano.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Tetanus má inkubační dobu i týden a víc, takže ještě by to smysl mělo.
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: A nevadí, že se to stalo v neděli? Zvládne to to očkování případně zvládnout ještě? Že bych ráno naklusala k naší veterinářce ( už by tam měla být) nebo pokud to naprosto potřebuje co nejdříve, tak i dnes k té druhé.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Nezažila jsem po ní snad nikdy žádné reakce. Ale taky ji moc lidí nedává, no :o)
    KIA
    KIA --- ---
    TAPINA: Díky moc za odpověď.
    Problém je, že se jí to povedlo už v neděli k večeru. :( A mě to došlo defakto až dnes.
    A ta vakcína je šetrná? Přeci jen je to takové malé pídě. Nerada bych ji ještě ublížila..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: No... jestli je někdy u psů nakažení tetanem pravděpodobné, tak právě v takovýchhle situacích. Když už by mi ta souvislost a možnost rizika došla, tak bych asi pro klid duše nechala naočkovat, je to stejné jako u lidí, že vakcína stihne ochránit i po expozici.
    KIA
    KIA --- ---
    Ahoj

mám dotaz, skoro roční štěně brabantíka (cca 4,5kg) sežralo na louce kus koňského lejna. Není očkované proti tetanu. Nemyslím, že toho v tom letu sežralo hodně..

Nicméně, pak kousala kousací kostičku ( a to po koupeli, byla pěkně zamazaná, takže i jakž takž asi umytá tlama) a zjistila jsem, že se tou kostičkou asi malinko rýpla - málo krve.

Mám to nějak řešit, nebo nakažení tetanem je spíše nepravděpodobné?
    Díky

P.S. Na veterinu jsem volala, není tam teď naše doktorka, takže bych se ráda zeptala i tady. Díky

Prosím prosím TAPINA, kdybys mohla rict svuj nazor, pomohlo by mi to. Díky
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    HUDOUS_ML: z obyvaku mam francouzky dvere na zahradu, to neuhlidam...leda si poridit nejakou extra linou co by ji zahrada ani nelakala, nebo ji nebavilo lest po strome a takovy plemeno asi neni...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HEK_ATE: ber ho od mala k lidem, co mají kočky, seznamuj ho s nimi co nejčastěji, aby pochopil, že kočky se nežerou. Kočku na doma nechceš? Myslím nevenkovní
    HEK_ATE
    HEK_ATE --- ---
    HUDOUS_ML: ja to tak mela naplanovany....holt to podle predstav nevyslo a ted nemam nahradni plan.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam