• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    MARKYSHA: Buď sme si ich doniesli my z vonku na oblečení, alebo susedov pes a preskakali cez chodbu k nám :) neviem, ale doktor, u ktorého som si kupovala comfortis ma upokojil, že je to normálne a má takých prípadov vela a nemám panikáriť.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    A jak se vlastně dostanou blechy na bytové kočky?
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Advantage som našla na internete, 4 pipetky asi za 600korún. V pondelok zavolám našemu veterinárovi a spýtam sa, či majú. Ak nie, tak kúpim Comfortis a Stronghold. Aspoň budem mať istotu, že to zaberie.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: To teď z hlavy nevím. Vectru máme, ale dlouho ji nikdo nekupoval, a Advantage jsme nikdy ani neměli.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Mám ich v byte, von nechodia, takže riešim len blchy. Dnes som nadobudla podozrenie, že ich tu máme zas, tak zisťujem. A nevieš, aká je cena, prosím?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Jo, ještě na Vectra Felis slýchám dobré recenze. On to málokdo chce, protože to není na klíšťata (stejně jako ten Advantage), ale jestli řešíš jen blechy, tak by to mohlo jít.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: To jedině. A tam nevím, jak s účinností. Imidacloprid by mohl ještě k něčemu být, aspoň to není fipronil :o) Stronghold funguje dobře.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Akurát to pozerám, volá sa Advantage. Je to bez permethrinu. Je tam len imidacloprid. Tak neviem. Prinajhoršom použijem Stronghold. Ten by ešte mal fungovať, však?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: Ale je vůbec Advantix pro kočky? Mám takový dojem, že existuje jen pro psy a s permethrinem.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    TAPINA: Super, vďaka. Normálne dávam Comfortis, keď treba, ale jeden môj kocúr zúfalo nechce tablety, tak potrebujem alternatívu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FLOWKA: Ten snad ještě jakž takž jo.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    Prosím, funguje ešte Advantix na blchy?
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    TAPINA: Dík za názor. Možná jsem se také vyjádřila blbě a nešlo o hormonální léčbu, ale o nějaké steroidy či co. Navrhoval to jako možnost, protože se jí to stalo při úraze a prý je to jediný výjimka, kdy by to mohlo postačit, ale dává tomu minimální šanci. On problém je i v tom, že jak moc je vaz poškozen bude vidět, až při operaci. Teď jen víme, že není přetržen úplně. Já se ptala proto, že daného veterináře neznám. Chodím k jinému, který je super, ale nemá rtg a vybavení pro operace, tak mě poslal sem a upřímně tenhle veterinář mi do oka moc nepadl. Na druhou stranu, už si ji vyšetřil a hledat teď někoho jiného by asi nebylo nejlepší a operaci by to jen oddálilo.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: asi jo, zuby šly ven čtyři .. analgetika určitě dostala .. musím odpoledne na pár hodin pryč, tak jí tu zkusím vytvořit nějaký bezpečný prostředí, ať si něco neprovede .. díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Může ještě být. Nedostala třeba nějaká silnější analgetika kvůli trhání většího počtu zubů?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAMBELINA: O hormonální léčbě slyším poprvé, ale nechala bych to operovat dřív, než nestabilita v koleni způsobí trvalou artrózu nebo se poškodí menisky. Je to ještě relativně mladý pes, který to koleno bude nějakou dobu ještě potřebovat. Náš konzervativní ortoped dělá stejnou techniku u malých i velkých plemen, podle popisu asi tu s navrtáním. Důležité je nechat na doktorovi, aby udělal to, co dobře umí, má to osahané a dělal to mockrát, nechtít po něm experimenty. Sebelepší technika nemusí dopadnout dobře, když se neudělá jistě a precizně. Pokud ti nabízí obě možnosti, asi dělají obě a obě umí, takže bych si pak nechala doporučit to nejlepší pro svého konkrétního psa (což by asi byla ta dražší).
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TEEAK: muj kocour byl zblblej asi 24hodin, i po vyspani... jeden den kolem 14h jsem ho privez, druhej den vecer byl teprve trochu normalni :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    jak dlouho po narkóze je normální, že je kočka pořád trochu "oblbnutá" .. šla včera na vyndavání zubů (cca poledne) a domů jsme ji vezli už vzbuzenou a řádně načuřenou kolem páté .. do osmi jsem ji podle rady nechala v přepravce, ale pak už vyváděla tak, že jsem měla strach, že si zláme i ty zuby co jí v papule zůstaly .. celej zbytek večera tu chodila jak ožralej námořník a syčela na věci - což chápu byla doznívající narkóza a nepříjemno v puse po chybějících zubech .. v noci mi dala zabrat, protože se jala lézt po stolech a skříních (což jí samozřejmě nešlo) pak usnula u mě pod peřinou (což normálně vůbec nedělá - asi zima?) .. a dneska už vypadá líp, ale stále nevyskočí ani na stůl, aby si nezakopla o vlastní nohy a neskončila jak pytel brambor na zemi .. jinak žere pije vyhřejvá se na slunci, mazlí se ..
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda byste u 7 letého psa (NO), v případě natrženého vazu v koleni zadní nohy operovali a nebo to zkusili nejprve léčit hormonálně? Veterinář říkal, že by se to zkusit mohlo, ale že se obává, že se vaz stejně dřív nebo později přetrhne. Podotýkám, že klidový režim jsme už zkoušeli, a jen ten ji vaz určitě nevyléčí. Taky mi nabídl 2 typy operace. Cca za 10.000 s tím, že by ji navrtali nohu, ale tu doporučil spíš u menších psů. Druhá je za cca 16.000, ale měla by být lepší, ptž jí tam budou dávat nějakou objímku či co. Máte s tím někdo zkušenost? Přirozeně jsem volila dražší variantu, ale mám z té operace hrozný strach a nerada bych něco podcenila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: Na struvity jo, struvity jsou naopak následek zásadité moči, takže pokud barf bude tak jak má být a moč bude kyselá, mělo by to být řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam