• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    ADITU
    ADITU --- ---
    ZLOKOCKA: nepracuje, stěhovala se (pracovně) na druhý konec Prahy :(
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Nevíte někdo, jestli doktorka Adlerová ještě pracuje v Galée? Na stránkách už ji nevidím...
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    KUURA: nepodezírala jsem tě, že by pes neměl pelech :D jen to mělo být drobné upozornění, že ne všechny pelechy pro velké psy jsou pro klouby velkých psů dost měkké... Postel ani gauč mu to určitě nezhorší :D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    KUURA: Zrovna nedavno to resili znami s rtw psem, je to prerostly hovadko s velkyma, az nezdravyma otlakama na loktech. Protoze doma maji vsude dlazbu a on si na mekkyho neco nelehne a nelehne. Behem jednoho vecera se mu udelala pod jednim takovym otlakem hrca jak tenisak, do rana mu to nehezky/hezky prasklo - na veterine vzali vzorky a ihned atb. Nejaka dermatitida tezka, atb bral pres tri tydny, vyplachy roztokem betadiny a matlano alaptidem. Ted uz to ma pekny, ale u podobnych otlaku to je pomalu na chranice loktovy.
    Jestli mu to opucha, ma tam problem. Kdyz nedavas atb, asi se to tezko poresi jen nejakou mastickou (ale cerna mast je zazrak). Proti bliti pri atb pes nedostaval zadny prasky na zaludek? Dostaval je po zradle?
    KUURA
    KUURA --- ---
    LAETATIO: No ono to prave vypada jen jako lysina, ale takova mirne nafoukla... a to je pry ten lehky zanet. Rikal doktor, ze je to v zacatku, ze lidi vetsinou pridou mnohem pozdeji, az kdyz je to videt... :/ pelech ma, ale samozrejme v nem nelezi porad, obcas se chladi v koupelne na dlazbe a podobne... obcas lezi v posteli nebo na gauci :) takze se spis ptam co s tim. Jestli nekdo ma nejakou dobrou zkusenost s nejakym kremem nebo masti
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    KUURA: do zánětlivýho stavu jsme se nikdy nedostali. Snažím se o co nejměkčí pelechy (třeba karimatka + 10 cm molitan + deka) a současnýmu psovi se po příchodu z útulku prakticky úplně ztratila lysá místa (ale nic horšího než lysiny a mírně šupinatou kůži tam neměl)
    KUURA
    KUURA --- ---
    Co pouzivate na lokty u velkych psu? Byli jsme u doktora a ma lehky zanet v lokti, dostal antibiotika a vazelinu na mazani. Antibiotika ma tenhle rok uz po paty, krom toho po nic trpel nechutenstvim a zvracel jidlo, takze mu je nedavam. Mazeme mu to bactrobanem a to celkem pomaha. Klasicky vazeliny a podobne jsou k nicemu, jen to je mastny a spis bych rekla, ze mu to napuchuje... napadl me ichtoxyl nebo neco takovyho? Pokud mate nekdo zkusenosti, prosim o radu. Diky
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    TAPINA: dekuju moc. Ono te krve tam bylo celkem dost. Ale nevim, ktera z nasich kocek takhle zvracela. Te nejstarsi jsem prohlidla tlamu,neb ji obcas uz vypadne zub. Budu je sledovat.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    JANOCKA: Mohla se říznout, mohla prasknout nějaká malá cévka tím tlakem při zvracení. Obecně platí, že jednorázový nález čerstvé krve v malém množství nic zásadního neznamená.
    JANOCKA
    JANOCKA --- ---
    TAPINO, kdyz jsem nasla po jedne nasi kocce klasicky zvratky s kouskem travy, ale je v tom krev. Mam jit za veterinarem, nebo se mohla treba jen "riznout o tu travu"? Dekuju
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: kdysi jsem si něčím takovým prošla na mojí zlikvidovanou imunitu a dost to pomohlo :)
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: takže je to dobrý a nemám panikařit, že se doktorka zbláznila? Díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: To není tak úplně autohemoterapie (tu jsem viděla na škole u koní). Léčba rohovky krevním sérem je celkem běžná věc, nemusí to ani být sérum vlastní, i se vyrábí přípravky, které obsahují telecí sérum. Prostě to dodá rohovce imunitní buňky, které se v ní běžně dvakrát nevyskytují, protože za normálních okolností rohovka není krvená. Když je poraněná, musí se v ní nejdřív vytvořit cévy, které zásobují ránu zánětlivýma buňkama, aby se to zahojilo, a pak se zas ty cévy musejí odbourat. Kapky se sérem tenhle proces prakticky obchází.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    máte někdo zkušenost s léčbou psa autohemo terapií? Včera jsem dostala pro buldočka kapky z jeho krve na poraněnou rohovku a já nevím moc co si o tom myslet.. Moje obvyklá veterinářka tuto léčbu nezná a google toho taky moc neví, takže uvítám veškeré poznatky. děkuji.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    ZVIRATKO: úplnou náhodou jsem zrovna u sebe nůžky neměla :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HYSTERIA: tak to se zrovna nikdy nesmi delat! Nuzky a ustrihnout, nikdy za to netahat!
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    EVILMIND: uff, tak to preju brzky uzdraveni
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TATONKA: no, ja zrovna musel nechat Anniku v Galee na kapackach, taky prej neco sezrala, pitoma pitoma... :-( To jsem zvedavej, co to nakonec bude, ale kazdopadne normalne sotva otevre tlamicku na velikost granule, a najednou tohle.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mate nekdo zkusenost,ze by kocka zacala ztrácet chlupy na uchu a nad okem na jedne strane? je to velmi tmava zelva, spis cerna nez rezava.hodne hunata. ale nejdriv ji zacala prosvitat pomalu kuze u leveho oka a po delsi dobe ted koukam,že leve ucho ma svetle fleky
    jinak nic, srst neztraci. obcas chodi na chvilku na uzavrenou malou zahradku a ted taky mela změnu, mame celkem klidne dvouměsíční miminko a kocka ma trochu zarlici stavy.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TATONKA: opakovaná zkušenost se seżranejma pytlíkama - vżdycky to prošlo bez problému, jen při venčení bylo potřeba to občas přidupnout, protože to ve výsledku bylo dlooooouhý :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam