• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    TAPINA: to jsem zkousel, ale nic nevyteklo
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    CRS1138: Vymáčknout anální žlázky.
    CRS1138
    CRS1138 --- ---
    Nas skoro 15ti lety pes (krizenec nemeckeho ohare) se zda byt precitlively (iritovana kuze) na dotek v zadni polovine tela. Nedavno si vykousal cca 5x5 cm chlupu zhruba 10 cm od korene ocasu. Pokud je pohladim, tak se snazi drbat. Co by to mohlo byt a cim by se to mohlo zlepsit?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SUFFOCATE: to je mi moc líto:/
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    SUFFOCATE: tak bohužel. krvácení z jater. :(
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    nase kocicka ma vytrzenej chomac chlupu pod krkem (od naceho mileho kocicaka :P)
    je to docela cerstvy, tak 5x5mm
    mam ji to namazat framykoinem nebo nechat?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    TAPINA: kastrovaná je. Je jí 7 let. Teď jsem jí vzala ven a šla jen krokem, zastavovala se, pak si lehla pod strom a odmítala jít domů.. napadlo mě, jestli se něčim neotrávila, ale nezvrací.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SUFFOCATE: Kastrovaná? Pokud ne, kdy hárala?
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Prosím o radu.. fena je od včerejšího večera celkem apatická (doma - leží, kouká do blba.. venku je to lepší, po chvíli si i popoběhne). Špatně se jí chodí, přijde nám, že jí bolí břicho, když leží, občas břicho jakoby zatáhne.. Včera kníkla, když jsme jí sáhli do podpaží a na hrudník, dnes jí to nevadí, ale těžko určit, co jí kde bolí, protože jak na ní sáhneme, hned je v křeči a tváří se blbě i při normálním hlazení.
    Ráno skoro nesešla schody, venku to rozchodila a vypadala celkem dobře.. trochu to na mě působí jako nějaké křeče v břiše, ale těžko říct. Nezvrací, chuť k jídlu moc nemá, ale nakonec si z ruky něco málo vezme. Ráno celkem hodně pila.
    Nechce se nám hned na veterinu, i když pokud to bude mít ještě dnes, tak někam zajedeme.. nevíte někdo, co by to mohlo být?
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    jinak děkuju :)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    léčba? Je nutný jít k vetákovi nebo se dá něco pořídit v lékárně?
    ADITU
    ADITU --- ---
    PEPSSI: akné.
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    chci se zeptat, všimla jsem si, že kočce se na bradě udělaly takové černé malé stroupečky. Nezdá se, že by jí to svědilo..netušíte co to je?
    LUCISZKA
    LUCISZKA --- ---
    Ahoj! Náš pes si na procházce utrhl velký kus toho horního, postranního drápku. Hodně to krvácelo, má to do živého. Večer mu to vždycky vyčistím. Mám ho nějak extra hlídat kvůli infekci? Myslím plavání v řece, atd.? Jak je to nahoře, tak ho to neomezuje v pohybu.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Ráno před odchodem do práce jsem zjistila, že náš 13-letý jezevčík-kardiak má nateklou tvrdou bouličku na čumáku (včera to tam určitě neměl), pohmatem nebolestivý. I kdyby to byl zub, tak je to problém, protože s tím srdíčkem má rizikovou narkózu. Je možný, že ho třeba něco ďoblo?
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj Tapi, prosímte včera jsme byly s Baz na dopplerovi, ten dopadl dobře, bez nálezu. Nicméně vetovi (MVDr Najman - kardiolog) se něco nezdálo při poslechu dechu. Poslal nás proto na rtg ze něco nevím co, nepochopila jsem to, ale asi mluvil něco o možném zánětu průdušek?! - nicméně Baz vnější projevy nemá. Nakonec Baz doporučil kompletní hematologii, kdy dnes volal že hematologie je ok a tedy nemám nic řešit jen ji případně při očkování prostě nechávat poslechnout.
    Nevím jestli z toho co píšu jsi schopna něco odvodit- co by to mohlo být a případně mi to pretlumocit nějak pro obyčejné lidi?!
    děkuju
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    CATSIAM: Spolupracujú, ale krátko. Ten predošlý veterinár nebol velmi zaťažený na hygienu. Dnes sme boli znovu a bolo to lepšie, tento druhý doktor mi prišiel o chlp optimistickejší. Zajtra bude operácia a povedal, že sa pokúsi nohu zachrániť. Tak uvidíme.
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    FLOWKA: Léčívá ten veterinář takhle "zničený" kočky běžně? Moje zkušenost je, že pokud veterináři nespolupracují úzce s útulkama, tak s tím nemají zkušenosti a pak jakákoliv nečekaná komplikace je vážná komplikace. :( Pokud má útulek nějakého "svého" osvědčeného doktora, tak doporučuju zajít tam.
    FLOWKA
    FLOWKA --- ---
    LANTHAL: Podla mňa si ani ona nemyslela, že je na tom to mača tak zle. Nevadí, zajtra to preberiem s doktorom. Snáď prežijeme noc v poriadku.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    LANTHAL: Veraflox je flurochinolon jako enroxil/baytril. Jen přímo pro kočky ve forme suspenze.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam