• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    ja ho mam pro cubu prave tenhle, a prijde mi, ze kdyz mu dobre padne, je ten brisni pas dost daleko od "pindika"..navic umi pekne obepnout telo, tudiz by si do nej curat nemel..
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Když jste u těch oblečků.. zaujal me thermo obleček manmat, ale trochu se bojím, aby si do něj pes nenačůral. Už jsme jednou museli jakýsi obleček přešívat, resp. vystřihávat mu díru na břiše, aby měl místo na pinďu. Máte někdo tento obleček pro psího kluka?

THERMO obleček pro psa
    https://www.manmat.cz/produkty-thermo-oblecek-pro-psa-detail-56?variant=1975_259
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: holky od Wami maj problémy se zádama a ve slotě maj oblečky i na práci. Předpokládám, že jiné (slabší) než pak na odpočinek...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BODY_SUIT: Proto mám radši oblečky typu "deka" a ne ty celotělové na nohy, břicho, pomalu i hlavu. Protože v dole otevřeném překryvu zad se nikdo nepřehřeje. Funguje to tak, že to izoluje proti větru, kryje to velkou část těla před přímým působením zimy, zespodu tam až tak netáhne (když mám dole otevřenou sukni, taky v ní nemrznu), ale v případě, že by bylo moc teplo, tak se dá tím spokem termoregulovat. Jako když člověk nevychytá momentální počasí a vezme si moc teplou bundu - tak si ji rozepne a je mu dobře, i když ji má pořád na sobě.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    GIO: kozich ma, problem byl svalovy, ted je ok, ale nemel by prochladnout, no.
    GIO
    GIO --- ---
    varianta vice dek, jakoze lehci pri praci a pohybu,tlustsi vklidu,ale v mrazu proste zadekovany tak jako tak.. pretoze svycarak a kozich, pokud ma chabruz zada..
    GIO
    GIO --- ---
    jasny, to chapu... v tom pripade bych volila variantu vice dek...minimalne v mrazu. jinak asi bez deky pri praci, s dekou vklidu venku, tloustka dle pocasi
    GIO
    GIO --- ---
    jasny, to chapu... v tom pripade bych volila variantu vice dek...minimalne v mrazu. jinak asi bez deky pri praci, s dekou vklidu venku, tloustka dle pocasi
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    GIO: "sportak" znamena, ze je cca 2-3krat tydne nekde na treninku, plus 2-3krat tydne beha s konem. Jde mi tedy o management pred - mezi - po zatezi. Nekdo rika v dece do odkladacky/auta, na praci sundat, po praci nandat, nekdo rika nechat i pri praci... Tak me zajima, jak se to resi jinde.
    GIO
    GIO --- ---
    "sportak", znamena, ze je s tebou denne u koni..? tam bych moc neresila, pokud mu chlad zhorsuje zada, tak ma proste deku, kdyz prsi dtto, jen teda ve variante plastenka, ne?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Zrovna jsem chtela napsat, jestli by to tema nestalo za rozepsani.. Mam "sportaka" kteryho dekuju kvuli problemum se zady, dle instrukci veterinarky a veterinarky-fyzioterapeutky... Ale setkala jsem se s ruznymi nazory kdy jak a co, tak me to zajima..
    GIO
    GIO --- ---
    BODY_SUIT: v cem je slozitejsi? to by mne zajimalo, pokud mam stareho(jak psala monroe) psa, s velmi kratkou srsti, kteremu je zima, tka na nejaky management doslova kaslu a kdyz mrzne, tka mu ji proste oblecu... pokud se bude s vekem termoregulace horsit a bude mu vadit i dest, poridim plastenku.. co vic na tom chces resit? to prece neznamena, ze jak to jednou nandas, uz se bez toho venku neobejdes, ale selskym rozumem zhodnotis, kdy je psovi venku zima, nekomfortno a kdy ne, ne..?

ja mela starou dogu, kdyz byla mladsi, mela deku sporadicky, sois v zime, kdyz bylo pod nulou, protoze pres den byvala na zahrade, a my v praci, v lete ji nemela, (treba kdyz prselo apod), zalezla si , nebo spala doma, kdyz zestarla, dostavala deku casteji, obcas i na podzim lehci, aby neztracela energii, a nikdyjsem s tim zadny problem nemela, staci intuice a zdravyrozum, si myslim..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    BODY_SUIT: ono i u toho mladýho psa záleží, co po něm chceš za výkon. Pokud má podávat nějakej extra výkon, tak nechci aby ztrácel zbytečně moc energie na termoregulaci. Stejně tak není od věci zateplit i mladýho psa, když se delší dobu nehýbe (pauzy v tréninku, čekání na mhd nebo vlak), nebo po větším výkonu, ať má klid a neztrácí další síly.
    GIO
    GIO --- ---
    to beck on track se mi libi,a le mam manmat deku pro dogu vel XXXL a je levnejsi nez ten BOT , co tak koukam. je super tepla, pravda neni asi "nepromokava,a le to se da vyresit impregnaci ve sprayi..jinak pes mi v ni nikdy nepromokle, je dostatecne tlusta.
    pak mame jeste hunter deku s berankem uvnitr, ale ta nekryje brisko..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: dle slov jedne naši společne známé, je to po nějaké době otravné kdyz na to clovek / pes neni zvyklý. Vic info s dovolením píšu do sz, neb budu jmenovat ;)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    HUDOUS_ML: z jakýho důvodu se musí opatrně dávkovat? Chystáme se teď na Zimní sen, loni tam bylo -20 a můžeme být venku třeba i 26 hodin skoro v kuse, tak jsem si říkala, že bych mu dopřála něco teplejšího, než je naše tenoučká softshellka. Sice je celkem otužilej a celoročně se koupe, ale přeci jen je to byťák a pes postelový a bude to dost náročná akce i bez tý zimy...
    OPI
    OPI --- ---
    MONROE: u výmaráka mi teda obleček příjde jako automatika vzhledem k jeho srsti..
    my teď máme nově pláštěnku z této stránky ale paní šije i pěkné zateplené oblečky:
    Galerie – fotky od zákazníků | WOOF – DogCo
    http://dogco.cz/?page_id=21
    a zimní obleček máme tento:
    THERMO obleček pro psa
    https://www.manmat.cz/produkty-thermo-oblecek-pro-psa-detail-56

SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    MONROE: Prodavaji v Equiservisu, jde tam jit se psem a vyzkouset. :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LAETATIO: BOT jsem koupila Vanishovi kdyz mel problemy se zady a od ty doby bez ni ani ranu. moc mu to pomohlo.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    LAETATIO: jestli si na to bude teprve zvykat, tak bych back on track nekupovala. On navíc se musí i opatrně dávkovat. Spíš bych koupila třeba Rogz pro začátek a BOT až jak se pes s oblekem sžije
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam