• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WESSNA: barvu nevim, ale dam krk na to, ze to byla dcera, protoze to byla mlada fenuska, pusibila velmi subtilne, takove to zozhrani, kdy pes uz neroste do vysky, ale mohutni?
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LA_PIOVRA: Má dvě tervičky Elííí a Čekííí (Ejhle a Czech) je to máma s dcerou a otázka za bludišťáka, měla čuba oranžovou nebo zelenou výbavičku :D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WESSNA: nasel jsem si ji a je to bezpochyby ona.
    Ta tervicka se kterou tam byla se mi moc libila (exterierem i povahove), Lileckovi ostatne taky.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LA_PIOVRA: Může být, upřímně neznám v praze nikoho jiného, kdo by se tim zabýval s červem :) na fb Jitka Novterpod ;) jinak běhá s čubama agility a má psí školu Aktij (relativně čerstvě)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WESSNA: neni to jedna a ta sama? Jeji pani byla takova korpulentnejsi blond se stazenejma vlasama, rikala, ze ma terviky asi ctyri a byla nekdy mam oocit z vychodniho okraje Prahy.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    LA_PIOVRA: Myslim, že právě ta socializační část je to důležité, ten pes musí být vlastně připravený na strašné zacházení a zvládnout to bez agresivní reakce... znám právě jednu tervičku s papírem asisťáka a to je panečku povaha :)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    WESSNA: byl jsem se podivat na zkousky asistencnich psu (proc asi:) a melo to tri casti: poslusnostni (ovolani od jidla, jednoduche cviky u stolku s uzeninama)
    odborny (podavani kovovejch a sklenejch veci, sundavani rukavic, otvirani skrinek a dvera)
    a socialni (velice drsna proverka toho, jak je pes splachovaci a snasenlivej - pro Liladu naprosty no-go, ty predchozi by v poho zvladla, ale tohle ne, tudiz jsem to zamitl jhen zkouset)
    Z asi 8 psu je udelal jeden (drobna tervicka, coz te jiste potesi:), vetsina vylitla na tech socialnich, mj. si dva kousli, a dva bullodi nedokazali sebrat drobny predmety.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    VERCA_ZABA: Hlavně asistenční pes má papír na to, že "nežere lidi na potkání" a že se "nepodělá z prvního diskomfortu", když to přeženu. Falšování papírů je druhá věc :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    VERCA_ZABA: ona anabel je taky z letiště, pokud vím :). Takže je to fakt spíš společnost od společnosti :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LA_PIOVRA: ano, to jsou možnosti, které by mě také napadly. já jen říkám, co mám potvrzené od člověka z letiště, protože jsme to taky řešili, že Arnoštovi uděláme papíry, ať s námi letí na palubě aneb jeden známek má známou a ta zařídí. ale bylo mi řečeno, že to není jen tak si nakracet se psem asistenčními a ze mě všichni jen tak s úsměvem pustí do letadla.
    už to tady nebudeme zasirat letadla, snad Joinatan dostal odpovědi, které chtěl:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VERCA_ZABA: treba protoze to ma pes jako soucast vycviku, treba protoze neexistuje zadnej mezinarodnepravnezavaneuznavanej glejt osob, jejichz hendikep vyzaduje asistencniho psa...
    Dtto hledas logiku tam, kde zadna byt vubec nemusi...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ANABEL_LEE: a ja zase mam od kamarádky z letiště,. že nelitaji. je to i nelogicky. on je sice pes asistenční, ale jede na dovolenou s někým nepostiženym a bude nahoře? proč?
    v tom případě ať každej, kdo chce letět, si udělá ze svýho psa asistenčního.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERCA_ZABA: kdepak, emotional support musi byt s tebou v letadle, abyses nezcvoknul, krome psa ci kocky to muze byt treba i opice. Asistencni psi take litaji nahore i kdyz nejsou s postizenym, to zalezi na konkretni spolecnosti, co povoli.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LA_PIOVRA: není vidět, ale tak máš průkazku a taky nějaké potvrzení. ono udelat ze psa asistenčního jde zfalšovat.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LA_PIOVRA: diabetici mají mezinárodní průkaz (resp. mohou mít, pokud si ho nechají vystavit, není to povinné)
    celkově je plno věcí, na které je mezinárodní průkaz, například cokoli, kde máš jehly, stříkačky, injekce (proto i ti diabetici) - syn má doklad pro aerolinky, protože u sebe má trvale adrenalinové pero (autoinjekci) kvůli alergii
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    VERCA_ZABA: je ovsem otazka, co je to postizeny ve vztahu k aerolinkam a jak se postizeni prokazuje.
    (tim nemyslim predstirani jednonohosti, ale takova cukrovka nebo epilepsie videt neni...)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    LA_PIOVRA: asistenční pes, pokud nejde na palubu s postiženým, tak jde stejně do zavazadlového prostoru
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: ale samozrejme jsou to ne uplne spolehlive a proslapane metody:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nebo taky resit alternativu v podbe psa na palube:

1) Pes od (v zavislosti na spolecnosti) od cca 7 do 11 kg vcetne schrany.
    2) Asistencni pes, resp. pes s prislusnymi zkouskami.
    3) Nektere spolecnosti (znama je tim Delta) ti mohou dovolit psa na palube, pokud prokazes, ze bys odloucenim trpel - lejstro od cvokare.
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    JOINATAN: my jsme se psy do statu leteli (a za dva roky zpet) a sama jsem byla prekvapena, ze byli uplne v pohode, po prevzeti se chovali normalne, zadne znamky stresu, jen byli radi, ze nas vidi (zadny extrem). Na prvni cestu nam dal vet nejaky uklidnovak (nepamatuju si co), ale hned v parizi se neco potento (nezapomen prepravku sesroubovat, muze se stat ze te nepusti ;-), museli jsme tam prespat a na dlouhy let uz stejne nic nemeli. Ja bych to uz zpetne nehrotila, krome toho zvykani na prepravku. (sorry, na to ses neptal, ale treba te to uklidni)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam