• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    (v té tabulce)
    ADITU
    ADITU --- ---
    Pokud pomineme vadná příštitná tělíska: co může u koček způsobovat vyšší hladinu vápníku v krvi?
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    TAPINA: jojo, samozrejme..tak dekuju za info
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIHANA: Konzultuj to se svým veterinářem, popiš, co se objevilo a uvidíš, co navrhne. Jestli má s tím nějaké zkušenosti, já nemám, protože používám vždycky tabletky. Někdy fena ani nekrvácí, ale majitelé popisují, že psům voní, tak se sníží dávka na půl a stačí to.
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    TAPINA: aha..to zni dost hrozne..na vyber jsem uplne nedostala :( predpokladam, ze ted se bude cekat na odezneni ucinku injekce..a potom lze prejit na tabletky?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ...je dobré mít možnost
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIHANA: Aha. No... já bych teda depotní hormony feně nedala. Vždycky je možné mít možnost to okamžitě vysadit, když se objeví problém. Zřejmě teď budete mít půlroční až roční hárání včetně toho, že za ní polezou psi.
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    TAPINA: ok, díky.. injekce prý vydrží 6-12 měsíců..je to Agofollin Depot
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MIHANA: To asi ty estrogeny. Musí se vyladit dávka tak, aby nebyla ani inkontinence, ani příznaky hárání. Injekce teda neznám, znám jen tablety. Jaký byl důvod k injekcím?
    MIHANA
    MIHANA --- ---
    ahoj, máte pls někdo zkušenost s krvácením po kastraci? Fena Velký švýcarský salašnický pes 2,5 roku, kastrovaná před půl rokem, před měsícem se objevila inkontinence, teď jí nasadili estrogenové injekce a od včerejška začíná krvácet, jako kdyby začínala hárat. Co může být příčina?
    GIO
    GIO --- ---
    duvodu muze byt vic, jako prvni mne napada "nedostatecna pece", rozumej krmeni. protoze kdyz je kocka pravidelne krmena, nema potrebu moc daleko courat, kastrovany kocour taktez.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: díky, předám info majitelce
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: Ano. V sedmi letech bych už fenu spíš nechala být, s přihlédnutím k tomu, co má za sebou. Preventivní vliv kastrace na mléčnou žlázu už bude zanedbatelný.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TAPINA: no podle všeho prý březí je (nejedná se o mého psa, ale kamarádku mámy). Takže se dá dát potratová injekce a vykastrovat do budoucna? Stejně asi spíš budou kastrovat psa, vzhledem ke kryptorchismu..
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HUDOUS_ML: A je březí? Pokud ano, tak jako šlo by, ale je to už poněkud rizikovější záležitost. Já bych se klonila spíš k variantě potratové injekce (ta se po měsíci ještě použít dá).
    U páteřníků může být rizikovým faktorem při kastraci i dlouhá doba ležení na zádech, a během březosti bude kastrace trvat déle, než normálně.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    dotaz na veterináře: jak dlouhou dobu po nechtěném nakrytí je možné kastrovat fenu? Omylem sedmiletou fenu buldočka s chybějícím obratlem a historií ochrnutí pánevních končetin nakryl pes buldoček s kryptorchismem. Majitelé to zjistili po měsíci. Je možné ještě fenu vykastrovat?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    ahoj, chci se zeptat, zda se dělají nějaké protézy pro hospodářská zvířata, konkrétně ovci. Jsem teď u rodičů a jedné jejich ovci se do největších mrazů narodilo jehně, teď je mu asi měsíc. Sice jim topili v přístřešku, ale máma ovce je trochu mrcha a furt někam utíká, jehně za ní... no, výsledek je dost šílený, dvě zadní nožičky mu prostě upadly. Bohužel, když byla omrzlina na začátku, veterinář řekl, že to omrzlina není, že si poranilo nožičku o drát, pak se teda ukázalo, že to omrzlina je, když už to bylo na obou nožičkách.
    Dneska jsem to pomáhala převazovat a má pahýly pod kolenem, kost venku. Navzdory všem předpokladům je jehně úplně v pohodě. Cucá si mlíčko, pajdá za mámou a ani nemekne, není na něm znát, že by ho to bolelo. Prostě normální jehně. Je to neuvěřitelný, ale asi ho to fakt nebolí. Takže řešíme, že jestli se podaří, aby se to zahojilo, pořídili bychom mu nějaké protézky, ale jaké, z čeho, jak to přidělat, aby mu to nepadalo...?
    ADITU
    ADITU --- ---
    TAPINA: Díky za info. Na návštěvě za šest týdnů (nebo o něco dřív, podle toho, jak dojde ten sirup), se poptám tímhle směrem. Co by s tím (ne)šlo případně dělat a jak to vidí naše veterinářka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam