• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    TARGI: Peťa už je zpátky v Praze ;)
    TARGI
    TARGI --- ---
    HUDOUS_ML: souhlas, ale dle fb teď není asi v ČR... Nicméně i já k ní teď chodím s Baz a to co s ní udělala byl malej zázrak. Přestala se hrbit, zmizela ji boule na boku a k tomu mi z ní udělala chováním štěně... Prostě jí odešly bolesti a stuhlost a ona zas ožila.
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ISCH: tak doporucuju tu Petru. Jedna z mala terapeutek, ktere bych svěřila vlastního psa. No, taky jsem ji svěřila vlastni mámu :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    WESSNA: Zapomenula jsem zminit, ze Praha.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    ISCH: Mám skvělé zkušenosti s Nellou Semeckou (chodím k ní já i psi), tenhle týden je ve Dvoře Královém a po domluvě tam masíruje ;)
    ISCH
    ISCH --- ---
    HUDOUS_ML: Rentgen dodam.
    Dneska jsme byli na veterine, varianty byly bud ze ji je zle, nebo zada.
    Stacilo misku zvednout ze zeme a hle... :(
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    ISCH: Praha? Petra Bartoňková nebo myslím i její ségra, Šárka Seemanová. Ale bez RTG tě nevezme se zády nikdo, kdo za něco stojí
    ISCH
    ISCH --- ---
    AKUTNE hledam nekoho na dornovku, kdo by mel volno co nejdriv.
    Vypnutost a ztuhlost psa bohuzel nesouvisela s teplem ani kaslem, ale s bolavejma zadama.
    ISCH
    ISCH --- ---
    KACULKA: Dopadla jsem dost podobně. Kora je k tomu vypnutá z vedra, takže si klidovej režim nasadila sama :D
    KACULKA
    KACULKA --- ---
    ISCH: Alfons taky chytil kašlíček - v pátek pozdě večer se náhle začal dávit, s každým záchvatem v intervalu 3-5ti minut vykašlal trochu slin (které rovnou slízal). Hlad jsem vyloučila, nevolnost taky, protože odpoledne jedl a měl pamlsky a nic z toho ven nešlo. I tak dostal něco na uklidnění žaludku, což mělo nulový efekt. Protože pil a místy si chtěl i hrát s pískací hračkou a protože jsem slyšela, že při kašlíčku to vypadá jako by se dávili/dusili - a protože to vypadalo, že ho nic nebolí, že ho jen štve, že nemůže spát, nechali jsme návštěvu pohotovosti na sobotní ráno.
    Sotva jsme vyšli z bytu, puberťák už ani nechrchlnul, jelikož venko bylo ten den dost vlhko, takže ho to evidentně nedráždilo už...
    V ordinaci z donucení teda trošku zakašlal (vet přiložila jen ruku na krk/dýchací trubici), naměřili lehce zvýšenou teplotu a navrhli antibiotika.
    Jala jsem se polemizovat, jestli jsou antibiotika nutná, bylo mi řečeno, že to je případ od případu, tak 50/50 kdy se ti psi vyléčí samoléčbou. Rozhodla jsem se tedy pro samoléčbu během víkendu s tím, že pokud by to nepřešlo, zajdu v pondělí pro ta antibiotika.
    Koupila jsem Jitrocelový sirup s vitamínem C a Mucosolvan sirup a vyprala a rozvěsila spoustu prádla, aby bylo doma vlhko + jsem nechala na plotne na mírném ohni vodu s heřmánkem a eukalyptem, aby se miláčkovi hezky dýchalo (to kdyby mi někdo tvrdil, že budu dělat kvůli čoklovi, nevěřila bych :) A klidový režim samozřejmě. Zabralo to.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: dekuju :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: S klidným srdcem bych ho nedoporučila, nejsem si jistá, jestli je psy snášený bez problémů a už vůbec ne dávkováním. Tam je účinná látka, která v ničem veterinárním není.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TAPINA: svyho casu mi doporucili na vet normalne lidsky Stoptussin, co si o tom myslis?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ISCH: neplest si psincovy kasel s psinkou ;)
    ISCH
    ISCH --- ---
    TAPINA: Merde.

Kazdopadne dik, jeste se trochu dospim a vyrazime.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: Část ho tam je, ale ta důležitější část ne. Ta se dá doočkovat extra a v současnosti to doporučuju, protože co se nevyrábí Atussin, tak je ta léčba kombinace mírné podpory a čekání, až to přejde.
    TARGI
    TARGI --- ---
    ISCH: neni
    ISCH
    ISCH --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Ja furt ziju v predstave, ze to je snad v "zakladnim" balicku ockovani, ne?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ISCH: vsude ted lital psincovy kasel. Casto si ho lidi pletou s "necim v krku".. zasla bych k vet, resi se jitrocelakem, pripadne atb. P.S. nejsem vet, takze me mozna povolanejsi opravi ;)
    ISCH
    ISCH --- ---
    ISCH: Dodavam jeste, ze je to normalne hyperaktivni pes, kterej je par poslednich dnu prizdechlej a tak nejak se spis plazi, nez pobiha, ale pricitala jsem to vedrum a veku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam