• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: rozumim, jak to myslis - sama proti kastracim nic nemam. Jen bych se nerada dockala toho, ze fenu vykastruju a ona si bude vesele "vaginitit" (strasny slovo :D) i posleze, coz se stat muze, jak mi bylo receno...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Na obalu je to napsané, holt se to nesmí kupovat na e-shopech. Tam to mají levnější, ale trefíš se na pátý pokus :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: ono taky dopátrat se složení těch přípravků není snadné.

Zatím nám fungují obojky foresto a to v linii každá kočka, která chodí ven sama nebo bydlí venku, domácí kočky obojky nemají. Každý měsíc protibleší tableta, po které se 1/3 koček zesere a která stojí balík, nebylo radostné řešení.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Podle mě je vážnou indikací pro kastraci už fakt, že fena není chovná. Ty potíže nejrůznějšího typu mají ve vyšším věku až na vyjímky všechny.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: a je vaginitida opravdu tak vaznou indikaci pro kastraci, kdyz pises ze pyometra vzniknou "muze", ne ze urcite vznikne? Kdyz fena jinak zadny problemy s haranim nemela a nema, zadny falesky, nic... Ja se ptala na klinice, bylo mi receno, ze vaginitidu muze chytit i coby vykastrovana, tak nevim, abych ji nekuchala zbytecne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: Vykastrovat? :o) Kde jsou sklony k vaginitidám, tam může dřív nebo později vzniknout i pyometra, je to jen otázka průchodu infekce pootevřeným krčkem.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    [ FIFAJZ @ ZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit... ]
    Situace se opakuje. Nyni cca 10 dni po harani. Deloha opet cista, potvrzena vaginitida a nasazeny atb, z cehoz se po peti mesicich moc neraduju. :( Nejaky napad, cim preventivne po harani fene zvysit odolnost, aby se to zase neopakovalo?
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    TAPINA: tak jsme asi vzdycky narazili jen na ty jeste nerezistentni :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEKKANNE: Vidíš, zrovna Scalibor už poslední dobou selhává tak moc, že rezignoval i výrobce a vyškrtl blechy z indikací :o) http://www.scalibor.cz/
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    TAPINA: ok, makes sense. mne fungoval dobre posledni leta scalibor, i kdyz spolubydla fena pritahla blechy a muj 40kg hunaty yetti byl blesi mokrej sen...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Občas pobaví lidi, co si přijdou stěžovat, že na ty blechy už vůbec nic nefunguje (a ani už nehodlají nic kupovat, protože už toho vyzkoušeli tolik a prostě NIC!), a na dotaz, co teda zkoušeli, začnou jmenovat - Frontline, Fipron, Fyprist, Effipro, Amflee, Flevox - a ani ty až na výjimky podobné názvy je netrknou, že vlastně zkoušeli pořád totéž v různých obalech.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEKKANNE: No ano, ale účinných látek není zdaleka tolik, kolik je značek přípravků. Obvykle to funguje tak, že někdo něco vyvinul a deset dalších firem to po skončení ochranného období okopírovaly. Takže máme kapičky s fipronilem, kapičky s permethrinem, obojky s deltametrinem nebo flumethrinem, což jsou příbuzné látky permethrinu a tím tak pomalu končíme. Slušně fungují ještě tak kombinace více látek, kde rezistence nebývá u stejné blechy na všechny zároveň. Tabletky jsou po té sérii něcomethrinových kapiček poprvé po cca 15 letech na úplně jiné, zatím neproflákunté bázi.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    TAPINA: rezistence vzniká na ucinnou latku a ne na kapicku nebo obojek, ne? takze pokud pouziju obojek s ucinnou latkou, na ktery nejsou blechy rezistentni, měl by byt efekt stejny jako u tablet, imho...respektive nam to fungovalo skvele i se 2ma psama v domacnosti
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEKKANNE: Vajíčka v srsti nedrží, ta jsou doma v koberci, takže odmývat je je zbytečné (a v případě použití kapiček dokonce kontraproduktivní, protože ty se nemají dávat brzy po vykoupání), hovínka opadají tak nějak do druhého dne taky. Takže se to řeší něčím účinným s dlouhodobým efektem, protože na to, aby se za dva týdny z těch vajíček opadaných doma na podlahu nevylíhla další početná generace blech a z těch pak znovu další a další, je potřeba mít zvíře bezpečně ošetřené po dobu 3 měsíců. Dnes už je i na obojky a kapičky celkem běžná rezistence blech, takže spolehlivé řešení jsou protibleší tablety.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    TAPINA: a jak se to teda jednorazove vyresi? :-) podotykam, ze protiklisteci obojky i kapicky za krk samozrejme znam a byl to vzdycky nasledujici krok ihned po samponu, jen mi prislo dobry vzdycky ty blesi hovinka a vajicka odmyt
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    ještě bych měla jeden dotaz ohledně našeho mlaďocha - mám pocit, že má úplně otevřený packy. Jak přenese váhu na přední, má polštářky hodně daleko od sebe a tlapku širokou. Jde nějakým doplňkem (kolagen...) pomoct tlapce ke zpevnění? Je mu přibližně rok a má cca 6 kg, doufáme, že život stráví jako psí sporťáček (treky, agi...) a nerada bych, aby s tim měl nějaký potíže...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEKKANNE: Odkdy nevím, já jsem v kontaktu s oborem teprve necelých 20 let a tu dobu, kdy se tak řešily už nepamatuju.
    Řešit blechy šamponem je podobně účinný postup, jako pokusit se národ vyhladovět zákazem nedělního prodeje :o) Blechy nežijí na zvířatech, takže metoda, která jednorázově očistí zvíře bez dlouhodobé účinnosti, je k ničemu.
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    TAPINA: to je pro mě novinka, od kdy a proč se blechy neřeší šamponem...?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TRAMIN: Tak jinou veterinu, černý binec by se měl prozkoumat, jestli to není bleší trus. Ani pak se to ale neřeší šamponem.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    bohuzel veterina zatim vzdycky tvrdi,ze tam nic nevidi. pripadne navrhuje kousani z nudy a podobne. pritom ma v chlupech nejaky cerny binec v miste napojeni nohy k telu.
    ten pes je pripad. kazdy rok ho nekdo pokouse, vidi na jedno oko, vecne neco s usima a neustale se okousava
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam