• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    REK11
    REK11 --- ---
    AKNAMOR: to normálně vypadá jako ušní svrab....
    AKNAMOR
    AKNAMOR --- ---
    Kocour začal klopit uši, jak kdyby se něčeho bál, našla jsem mu v nich tohle
    Co to může být? Asi ho to i svědí, má to i rozdrápaný do krve. Na veterinu se dostanu asi nejdřív ve středu, ale určitě s ním chci jít. Hlídali jsme mámě týden její nový kotě, teď je týden pryč, nemůže to být od něj (dost spolu blbli)? Druhá kočka, která si ho vůbec k sobě nepustila, je v pohodě (moc se nekámoší ani s tím naším)...
    Díky

VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HYSTERIA: to urcite..:/ a jak rikas, zima bude hodne blbá. ale treba se na nej usmeje štěstí a najde nějakýho línějšiho panička:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANEZ: Super, pak dej vědět výsledky, to by mě docela zajímalo.
    ANEZ
    ANEZ --- ---
    TAPINA: Ahoj, tak jsem byla vcera u sveho veterinare, sam zacal o panu Rybnickovi mluvit a dneska mu bude volat a resit jak dal postupovat. Dekuju moc za rady
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: to jo :( držím palce s hledáním dočasky nebo nového domova, už to na mě na fb vyskočilo minimálně pětkrát dneska
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HUDOUS_ML: no zima v kotci na tohle bude průser jak hrom..
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: lepší kyčle, než mícha. Akorát se i s touhle diagnózou pracuje výrazně líp doma, než v útulku :/
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    VERCA_ZABA: to jo, akorát mu to výrazně snižuje šanci na dožití jinde než v útulku no...
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    HYSTERIA: chudak.. ale i s tim se dá žít:)
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HYSTERIA: tak feedback: obě nohy DKK 4 stupeň.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    HUDOUS_ML: jasný, obávám se, že to bude podobné. Ale aspoň jsme se tedy rovnou objednali na kliniku, kde je kdyžtak "vše v jednom". Jelikož je to útulkový pes a tady v okolí je to s těma veterinářema trochu na štíru, tak nám to aspoň pomohlo v rozhodování, kam naplánovat cestu...
    HUDOUS_ML
    HUDOUS_ML --- ---
    HYSTERIA: zrovna jsem toto řešila u dočasky. "Normální" veterinář nás odeslal na neurologii s tím, že je to stoprocentně neurologický problém. Neurolog nás odeslal na ortopedii s tím, že je to v kyčlích a ještě si Taru natáčel na kongres o tom, jak rozeznat neurologické příznaky od ne-neurologických. Začala bych kyčlemi a pak postupovala k větším složitostem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: I to může být od artrózy. Tyhle věci je těžké odlišit, mohla bych vyprávět, jak se moje máti pár let neúspěšně léčila s vyhřezlou plotýnkou, než se zjistilo, že problém je artróza v kyčli :o) Takže prostě prověřit všechno, ale začala bych kyčlema, pokud tam bude důvod k bolesti, tak utlumit bolest a pak se uvidí, které příznaky budou přetrvávat.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    TAPINA: me se tam nelíbí to motani a padání :( vypadalo to chvíli jak nábeh na nějaký záchvat :/
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HYSTERIA: Nejlíp vyloučit obojí, on někdy bývá i kombinovaný problém. Rentgenem kyčlí bych začala.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    Kam pokračovat? Máte zkušenost?
    Hledat ortopeda (problémy s nohama), nebo spíš hledat neurologickou příčinu?

Mex - 20.9.2017
    https://www.youtube.com/watch?v=wK9-G63aM_Q&feature=youtu.be
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    Mám cca 10 kg (3*4kg pytel, jeden načnutý) Specific CKD Heart & Kidney Support pes, kdyby někdo potřeboval, pošlu za rozumnou cenu.
    ANEZ
    ANEZ --- ---
    TAPINA: Koukam, ze je to veterinar z kliniky Jaggy, tam jsme s ni byli pred dvema roky, kdyz mela zachvaty. (Nepotvrdila se epilepsie, samo to prestalo, taky nevedeli co to je)

Jen jako info, neni to ciste dermatologicky problem, ma to pod kuzi a prorostlo to i do svalu a rozdelilo se to na pet chodeb/chobotu. Pan doktor vse odstranil a vycistil, ale ani na konci chobotu nic nenasel.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANEZ: Měli by ale zjistit, co je to za buňky, za typ tkáně. Rybníček zdiagnostikuje cokoliv včetně vzácných kožních syndromů :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam