• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKA: Hlavně nepřehlédni fakt, že antiparazitikum má být z veteriny, ať nekoupíš ve zverimexu deset verzí fipronilu za sebou a nedivíš se, že to pořád nefunguje.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    TAPINA: necham je nacucat :) ok, diky vsem, pak napisu, jak to prošlo jo :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKA: Tak ony jsou to všechno jen metody pro urychlení procesu, v podstatě nemusíš dělat nic jiného, než učinit všechna zvířata pro blechy jedovatými a počkat, až se každá přijde napít.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    TAPINA: t\ohledně Arpalitu, ja je drzim oddelene, a pak je to ok, ale luxuju jak divá, savem nemam co vytrit, mam tu koberce ..., pelech je celý byt .. nemaj nic co by byuzivali jako pelech, leda mou postel :/
    jinak ted budu prat povlecení tak ho dam na tu nejvyssi teplotu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAIKA: Rozhodně bych nevystříkávala Arpalitem psa, který žije v domácnosti s kočkama. Ošetřit všechna zvířata účinným přípravkem z veteriny a prostředí už pak stačí luxovat, vytřít Savem, vyprat pelechy a jiné příslušenství na vysokou teplotu, jde-li. Účinnost použitých přípravků musí být minimálně 3 měsíce.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MAIKA: Ja to resila tabletama (bravecto myslim), naimpregnovat VSECHNY zvirata v domacnosti, udrzovat...

A asi za mesici jsem prestala blechy nachazet, impregnaci jsem udrzovala pul roku.
    MAIKA
    MAIKA --- ---
    ahoj, mam dotaz, břehem cca 14 dnu až 3 týdnů jsem na psovi při drbání na bříšku našla několikrát 2 blechy, většinou stejná velikost, takový podlouhlý, a dnes jedna dlouhá (taková protáhla) a jedna mala kulatá.
    mam ještě 2 kočky, psa jsem vystříkala Arpalitem (doporučili v pet šopu) a postel, kde se mnou spí taky

ale co zbytek bytu ? jak naložit opravdu efektvně s blechama ?

ani nemam tušení, kde je pes nachytal .. myslela jsem že po prvním zničení jsou pryč, ale nee :/ - kočky je nemaj ...

děkuju za rady ...,
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    No, tak nějak si představuju, že to bude mít průběh u nás... Díky za reakce :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    U nás jsme dělali asi devítiletému kocourovi amputaci ocasu kvůli poranění, tak jsem majitele přesvědčila, že ho přitom i vykastrujeme, aby aspoň netrousil za sebou desítky nechtěných koťat. Tak od té doby si lidi jmenovitě stěžujou, že jim kočku zmydlil obrovský kocour bez ocasu :o)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LILITH_: kdyz jsem byl malej, meli sousedi cernobilyho k neznyho a pritulnyhokoucoura Pištu. Vuci jinejm kocourum ale fanatickej bitkar, cakance krve na snehu, hlava zjizvena dodrapana, misto usi jen trasnite zbytky - kastrace v dospelosti na tom nic nezmenila.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LILITH_: To si bohužel taky myslím, teritoriální "vztahy na pracovišti" jsou dávno pevně dané.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    Ahoj, máme kocoura, 8 let, klasická vesnická kočka, která tráví půl života venku a je to strašnej rváč. Domů chodí rozsápanej, takže vet. navrhnul kastraci, že ho to zklidní. Máte někdo zkušenost s kastrací takhle starýho kocoura? Slyšela jsem i názory, že pokud už je zvyklej se prát takhle dlouho, nic moc to nevyřeší. Díky
    MAGDALENA
    MAGDALENA --- ---
    TABO: Domluv se s vet, ale ma osobni zkusenost je, ze u starsiho pejska se ockovani uz nehroti. Berus byla i nemocna tak nakonec nemela ani vzteklinu.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TAPINA: ano, u onkologicke psice tomu tak bylo, u "jen" stary psice ne. Pisu jen svy zkusenosti, pediatrii bych do toho netahala. Kazdopadne dobry vedet pro TABO, ze lze vystavit potvrzeni a neockovat. :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    FIFAJZ: No to je docela nesmysl, ne? Ze zdravotních důvodů je možné docela normálně vystavit potvrzení a neočkovat, netřeba takových komedií, které pak plynule prosakují dál třeba do pediatrie, kde je očkování děsivé a bez něj se nesmí do školky.
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    TABO: ja jsem tohle resila u svych fen, ktery byly nemocny a stary. Sam veterinar rekl, ze je nesmysl, aby se ockovaly. Takze jsem zacalovala ockovani jen vztekliny (u jedny onkologicky psice ani penize nechtel), ktery ale on fenam nepichnul, jen vylepil lepku od vztekliny a stempl, vic ze zakona netreba. Mozna to neni az tak ofiko postup, ale u nas to problem nebyl u nekolika psu, pssst.
    TABO
    TABO --- ---
    projeli jsme ockovani. ach jo.
    13 leta RR a 11 leta LR.
    uz moc nechtej vychazet mimo pozemek a hlacne ta 13 leta uz se mi zda docela spatna. mam to resit? moc se mi nechce je zatizit opakujici se vakcinou. :/
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ISCH: to, že nebude očkovaný, to ho bolet nebude. ale zubni kamen se zánětem dasni ho musí kurva bolet... ja bych volila nejdriv zuby, pak očkovat
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ISCH: V tomhle případě, kdy už očkování stejně prošvihli, bych nejdřív řešila zuby a pak očkovala zdravého psa, ale i naopak se dá dělat zákrok klidně 3 týdny po očkování.
    ISCH
    ISCH --- ---
    Sousedky pes ma silenej zubni kamen, uz ma solidni zanet dasni.

Mistni vet rekl, ze s ohledem na dvoji ockovani (projeli termin), ze na odstraneni nejdriv za ctvrt roku, aby nebyl pes tolik zatizenej...

Mne to prijde jako blbost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam