• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    LA_PIOVRA: zkus to vyplachovat repikem, super na uklidneni je i mesickovy odvar.. jinak na tyhle bursitidy nebo jak se tomu rika, trpi psi ruznych plemen, nejen ti velci, on je hlavne problem, kdyz ma zviratko hladkou neprilis hustou a douhou srst, tak ty kloubiky pry lezeni na tvrdem trpi, a tvrde je u nekterych ps treba i drevena lestena podaha:(
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MONROE: Nam taky. Kdyz je Bof nastydlej,specialne mu nechavam slabounkej teplej caj se lzickou medu ;-) myslim ze jim to nic nedela..
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    VERCA_ZABA: v pondělí jdeme na prohlídku a pak se uvidí, děkuji Tapina ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    FIFAJZ: o zitra rano zajdu na veterinu. Ach jo. Pejsicka milovana.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    DZIMI: doporucuji vytrhat vsechny spatne zuby. nas kocour byl takovej retard, pomalej, mouchy snezte si me, kocka ho sikanovala.. pak vet rekl, ze ma totalne v prdeli zuby.. vytrhali mu vsechny kromě špičáku (aby venku mel aspon cim hrozit) a najednou se z nej stal pan kocour, co kocce nafackuje a zabere jeji pelech:).. takova ohromna zmena po zubech
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    FIFAJZ: tak to bylo mysleny i jako prevence, rozhodne bych masticky nepatlala do rany..
    Jinak kamaradka ma opravdu tu Dromy a psala mi k tomu: " Je to dokonaly, kdyz ma opravdu strupy a bolaky jako otlaky, tak 3 dny mazani rano a vecer a zmizi to" .. :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    LA_PIOVRA: zrovna to resili znami se starsim rtw, otlaky na loktech ma fakt priserne velky a v minulosti uz mu jeden natekl a rupnul. Ted se to stalo znovu, prasklo to samo a ma tam diru obrovskou. V obou pripadech mel vyplachy redenou betadinou, alaptid mast a atb na minimalne dva tydny. Nevim, nevim, zda na tohle babsky rady zaberou, i kdyz bych vam takovej scenar prala.
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    TAPINA: jj asi byl na pochodu, byl venku docela rychle...na třikrát.
    Tož děkuji moc, jdu se k tobě objednat :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DZIMI: Tak jestli už byl na pochodu a visel tam na vrstvě zubního kamene, proč ne. Kdyby nebyl, tak by jen tak snadno vytrhnout nešel. Každopádně to ale bude chtít v anestezii zuby důkladně prohlédnout (na zadní zuby a vnitřní strany se při vědomí pořádně kouknout nedá), sundat případný kámen a zhodnotit stav dásní. Klidně přijď k nám :o)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: ještě mi nepsala, ale já jsem tehdy používala tohle: https://www.equiservis.cz/...-Propolisovy-gel-500-ml.html?force_sid=81a2d98c62a5e987d7bb1cbe656e5021

A ona myslím koupila tehdy tohle, to jsem teda používala taky a i na sebe :) s obojím mám dobré zkušenosti u koní a tuhle druhou kamarádka chválila právě i na ty otlaky. :) https://www.equiservis.cz/...linna-mast-hojiva-0-5-l.html?force_sid=81a2d98c62a5e987d7bb1cbe656e5021
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    LA_PIOVRA: kamaradka co ma belouse koupila na mou radu krem na otlaky pro kone v Equiservisu, nepamatuju si ale presne jakej to byl (ja mela kdysi pro sveho kone propolisovy, a nejsem si jista jestli ted to nebyl nejaky mesickovy).. zeptam se a poslu ti, vim ze si ho strasne moc chvalila.
    DZIMI
    DZIMI --- ---
    Prosím o radu, v prosinci jsem byla s kočkama na vakcinaci a požádala jsem o vyšetření chrupu - protože jedné z koček smrdí z tlamičky a slintá. Doktorka jí vyšetřila a na místě za plného vědomí jí kleštěma vytrhla zoubek, že je zkažený. No byla jsem z toho hotová, ale bylo to tak rychlé, že jsem nestihla nic.
    Je to normální, že jí ho vytrhla takto bez anestezie apod?
    Kočka bohužel slintá nadále a smrdí jí z tlamičky a do toho poslední dobou dělá krvavé flíčky, kde leží...a já se k té doktorce, u které jsem byla, bojím.
    Mohli byste mi poradit, co s chrupem u kočky a případně doporučit někoho v Brně, kam bych si s ní mohla zajet a byla odborně vyšetřena, aby netrpěla?
    Díky moc.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Resili jse nekdo loketni otlaky co zacly zlobit u psa?
    Prave jsem zjistil, ze ji na jednom lokte zhnisal, vymackli jsme z toho hnis a vubec to nevypada zdrave, nepuchle, lehce do fialova. Pujdu samozrejme na veterinu, nicmene treba nekdo resil a vyresil nejakymi "babskymi radami".

Ach jo, nase mala fenka milovana fena trpi na potize velkych psu: DKK a ted tohle:/
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    No chut k jidlu ma, pokud zrovna neblbne tak to funguje normalne.

Jinak driv kdyz byl jeste OK mel trochu podobny stavy kdyz se nacichal nejake fenky.. to treba celej den funel a knikal, nic nejedl a chodil soustavne houkat na balkon :)
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    XMEDA: to je bobecek staricek libeznej. Po pravde, vyprdla bych se na nejaky zmeny stravy, krmila bych ho tim, co mu chutna a uzivala si s nim kazdej den. Temer 17 let, to je rekordman a zdravi ho proste opousti... Dokud se sam nazere, napije a aspon chvili se protapne, je to fajn. Kdyz by neco z toho vyctu uz nemohl a ty zachvaty ho hodne vycerpavaly, podumala bych o rozlouceni se s nim, byt to muze znit tvrde.
    Jinak jsem zazila svou 12 a neco letou fenu, ktera nahle v noci dostala nejaky zachvat, podobny epi, bylo to hrozny. Zachvat se opakoval druhou noc nekolikrat a brzy rano jsem ji jela nechat uspat. Pricinou mohl byt nador na mozku, mrtvice, epi nebo selhani vnitrnich organu. Nebylo co lecit, klidnit nebo omezovat, radsi jsem se s ni dustojne rozloucila.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CAMELLA: jj, o epilepsii byla na veterine taky chvili rec. Jatra nevim, ale ledviny ze ma slabsi a bylo kvuli nim doporuceno pozmenit stravu o vic ryze/testovin a min masa.

Chemii bych to asi resit nechtel, vzhledem k tomu v jakym je pokrocilym stari a jak porad slabne a hubne. Byvalo to takove 17 kilove ustekane vitalni psisko schopne tahnout vyvesene na voditku 3x denne nekolikakilometrovou prochazku a ostekat kazdy vetsi auto a ted obejde pul ulice vetsinou jen jednou za den a je hotovej ze lehne a spi, hodne ho nosime a bude mit uz spis k 10-11 kilo.

CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: Pokud by to byla epi, tak tam se berou barbituraty, ale otázka je, jestli ma v pořádku játra aby je vůbec mohl
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    XMEDA: Tak mohlo by to byt ledasco, od epilepsie (pro tu by hrálo to, ze měl ten úraz) přes demenci po nádor na mozku...těžko říct
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nas temer sedmnactilety uz prakticky slepy a asi tak z 95% hluchy misenec westie a spice miva posledni cca pulrok od jednoho padu, kdy se zkutalel po schodech obcas zachvat kdy prudce dycha, trese se (cimz generuje dost tepla) snazi se nekam utikat, obcas u toho houka nebo steka, nechce pit, kdyz ho vemu do ruk, tak se po chvili snazi vykroutit.. a trva to treba hodinu, tri hodiny apod.. Kdyz ho to chytlo prvne cca v zari, tak skoncil na veterine, kdyz jsem nebyl doma a mamine se uhnal venku do stavu, ze pri mym prichodu domu lezel v chodbe prehratej, ultradivoce funel a byl bez sebe.. nechali si ho tehdy do vecera, chladili ho a dostal do zadku na uklidneni cosi.
    Jindy zase ma dny, kdy je docela normalni, zere, pije, vylucuje, obejde si na prochazce kousek, ocicha a vetsinu dne v klidu prospi. A pak najednou z niceho nic se zvedne ze spani treba a zacne funet a kvikat a tak... Asi to ma i spojitost se zmenama pocasi/tlaku.

No a pokud se nekdo docetl az sem, tak muj dotaz zni, jestli s tim nekdo nema zkusenost, cim to muze byt zpusobene, cim se to da omezit a nebo cim by ho slo zklidnit. Doktor se k tomu vyjadril ve smyslu ze uz asi se mu to v kebuli vsechno domichalo.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Plasmocytarni pododermatitida u kocky. Zkušenosti, prosim?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam