• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    GIO
    GIO --- ---
    MATHEA: existuje takovy nejaky pripravek na psi senilitu, nemuzu si vzpomenout na nazev a pojmenovala jsem to dost laicky,)) ale pry to docela funguje,)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    IF_: Řekla bych, že to můžeš nechat, ono se to obvykle hojí hodně rychle a pak už to potíže nedělá.
    IF_
    IF_ --- ---
    Dotaz ohledně zanícené anální žlázy.

Vet jí psovi dvakrát vymáčkl, dvakrát jí píchnul atb, 4 dny nosila límec. Nařídil mi, že to mám ode dneška proplachovat betadinou pomocí kanyly a stříkačky. Jenže já tochtěla udělat a pes už tam po tom zanícení nemá ani stopy, má to normálně zdravé jako předtím (aspoň mi to tak jako laikovi připadá).

Má se ta rána nějak "otevírat" nebo to už prostě mám nechat být? (vetovi se nemůžu dovolat:/)
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ma 15leta starena zlataka zacina mit trochu trabl - v tomto tydnu se uz dvakrat ve spanku v leze vysrala (normalni tuhy hovno, zadnej prujem). Je neco, co pro ni muzu udelat, aby se ji tohle nestavalo? Maj furt otevreny dvere na zahradu, kdyz jsem doma, oba incidenty se staly prave v moji pritomnosti, jednou pres den a podruhy v noci.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    TAPINA: dekuju!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PLAVEVA: Řešit se dá klidně všechno naráz a do pondělí to zřejmě vydrží.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    LANTHAL: predam, diky!
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    PLAVEVA: na průjem dieta: vařené nemastné kuře + rýže (v poměru 1:1, klidně jako hodně vodová kaše, aby se předešlo dehydrataci). Pokud mají další zvířata, tak kotě nepouštět k ostatním. V pondělí i s kotětem k vetovi pro odblešovák/odsvrabovák, protože cokoliv, co koupíš v lékárně/drogerce nebude fungovat.
    PLAVEVA
    PLAVEVA --- ---
    Sousedi dostali “zadarmo kotatko” cca trimescni, ma prujem a blechy. Podle popisu usi mozna i svrab. Kocka je venkovni. Jsou to klasicky lidi, je vikend, k vetovi nejdriv vpondeli.
    Co resit nejdriv? Cim neco tak mrnaveho odblesit? Odcervovat?

XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: plne funkcny:)

Mozno sa pamatas, kedysi sme srsne mali priamo nad dverami tri roky po sebe. Prvy rok to boli megahniezdo, snad dvojmetrove. Davala som urcite fotky. Potom sa par rokov nevratili, tento rok prisli konecne na jar zas.
    A fakt je to neskutocny rozdiel - oni vychytaju uplne vsetko. Ta pohoda, ze cliveka v lete neotravuju muchy:)

A jeze su tu uz ako domaci mazlickivia kazdy rok. Ti sa zase staraju o slizniakov a teda upratuju tie srsne.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Ty tam máš teda ekosystém :D
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: super, dik.

Tak idem zajtra do toho. Oni by sa sice dali dostat od maciek tym, ze ich budem krmit na susednom pozemku, ale celkom sa mi hodia o chvilu doma - pomaly zacinaju kapat srsne, no a kto to ma kazde rano zametat spred dveri, ked to jeze dokazu pekne vecer vycistit:)

A srsne na dome su v lete fajn, stihaju vychytat vsetky muchy a komare. Len ten bordel z nich na jesen. A takto sme vsetci spokojni, az na tie blchy.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Je tam jiná účinná látka, takže se může.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: super, dik. Prave som dodelila bravecta a osetrila macky, zajtra teda skocim zase pre jezie pipety a budem cihat vecer pri miskach na pichliakov. O zabavu mam postarane. Trafit sa im medzi bodliny... Asi tiez vyhaham obsah do striekaciek, s tym sa bude manipulivat lepsie. A este musim vymysliet novy system znackovania, na niektorych su este zvysky latexu od minula. Nech niektoreho nepredavkujem.

Vlastne este jedna vec. Frontline som na ne striekala 29.8., takze pred dvoma tyzdnami. Neublizim im teraz davkou ineho sajrajtu? Zase chcem ich odblsit, nie zabit:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Takže ježci: Ježek může Advocate pro kočky v dávce 0,4 ml/kg. Průměrný dospělý ježek má okolo kila, takže buď na každého investovat celou pipetu na malé kočky, nebo rozdělit dvěma jednu pro velké kočky, ale pozor, ne psí, tam je jiná koncentrace. Nebo Advantage v dávce 0,1 ml/kg, to možná vyjde líp, teď nemám u sebe, takže nemůžu porovnat ty velikosti. Každopádně jen spot-ony, sprej kromě Frontline žádný není.
    XAJA
    XAJA --- ---
    TAPINA: dik, ano, myslela som si, ze to proste prepichnem normalne v "tele" toho obalu.

A za jeze budem vdacna, hned, ked som ich zbadala, co je tak 2 tyzdne, nastupila som s tym frontline, ktory som kupila len kvoli nim. No a vysledok je ten, ze mam zablsene macky:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    XAJA: Jasně, pipety Bravecto běžně dělím. Na všech velikostech je napsané množství v ml, koncentrace je stejná, stačí z té velké odměřit patřičnou dávku na střední kočku. Jenom ten fikaný uzávěr se snaží něčemu takovému zabránit, je potřeba prostě ten obal někudy propíchnout jehlou. Ježky ti zítra najdu, mám v práci nějaké materiály, co můžou a kolik.
    XAJA
    XAJA --- ---
    Nechcem vyzerat ako skrt, co setri na zdravi maciek, ale:

Pipeta bravecta pr macky do 6,25 kg obsahuje 0,89 ml roztoku s 250 mg fluralaneru za cca 28 €.
    Pipeta pte velke macky, >6,25 kg ma v 1,79 ml 500 mg a stoji cca 30 €.

Pri 8 mackach je to rozdiel 232-120=112€, co je uz slusna davka krmiva. Macky mam od 2,5 do 6 kil.

Mylim sa, ak si myslim, ze za pomoci striekacky fakt mozem stovku usetrit? Nie je v tom nejaky zadrhel?

A otazka druha: zdrojom blch je u nad kazdu jesen rodinka jezkov. Este minuly rok som si vystacila s frontline v spreji a latexom. Frontline uz fakt nezabeta. S cim na jeze?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Že mají mít psi klidnější režim po očkování vím, ale jak krátce před ním? Byli jsme dneska v noci s mladým na 1000mil - startoval v 1 ráno a za 9 hodin ušel 45 km. Zároveň by se mi hodilo vzít ho dneska naočkovat. Je to problém nebo ne? (Malej vypadá fyzicky naprosto ok, ale samozřejmě je ještě trochu nedospalej)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SKAFF: Hm, Surolan je na kvasinky, ale ono v kombinaci s tím Strongholdem může stačit něco, v čem se roztočům blbě dýchá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam