• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: Jako když nějakej starej doktor řekl mý matce, že kočky nejsou vhodné pro mladé holky, protože toxoplazmoza? a moje máma doteď věří, že to, že mám dvě kočky, mi přinese neštěstí? :-D :-D :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: No, někteří... :o)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Přijde mi, že někteří humánní lékaři nejasné potíže řeší odstraněním zvířat a pak se uvidí. Podle vzoru: špína pes.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENEVIEVE: Dá, ale zrovna na vzteklinu se neodebírá. Teda u zvířat, která vzteklinu mohou mít a tudíž se u nich dá nějak vyšetřit.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TAPINA: dá se vůbec hadovi nějak rozumně odebírat krev? :)))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TAPINA: lol
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hele, občas nějaký humánní doktor trvá na vyšetření plaza na vzteklinu kvůli kousnutí majitele :D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THERY: Ne, parvoviry má každý druh svůj. Co spíš salmonela? Těmi jsou plazi přirozeně osídleni.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Úvaha, že se dítě nakazí od hada, tj. savec, primát, od studenokrevného živočicha, mi přijde hodně odvážná.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    THERY: hele nejsem odborník, takže mě neber za bernou minci, nicméně přijde mi to dost odvážná úvaha. Navíc pokud ví, že má v krvi parvovirus, tak asi jsou udělané testy na nějaký konkrétní, nejspíš B19 (pátá nemoc)? Našla jsem nějaké info ohledně perzistující infekce tímhle konkrétním parvovirem a bývá to spojeno s nehezkými nemocemi, to bylo vyvráceno?
    THERY
    THERY --- ---
    CAMELLA: Děkuji. Synovi se stále vrací jakási viróza a v krvi má opakovaně parvovirus, takže se doktorka snaží vymyslet zdroj...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    THERY: parvoviry jsou celá skupina virů, není to jeden druh, v rámci skupiny pak existují různé druhy, které bývají více či méně druhově specifické - jeden typ třeba způsobí psí parvovirozu, jiný druh zas kočičí mor atd. U hada bude zas jiný druh parvoviru, našla jsem článek o parvoviru u krajty...ale přenos na člověka imho spis ne.
    THERY
    THERY --- ---
    Ahoj, uměl by prosím někdo poradit - Může být had, krajta královská, nakažen parvovirem a může být případně tento virus přenesen na člověka? Děkuji
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: hlasim, ze vcera vecer probehl standartni trus:)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: :)) V tom ze se radsi zeptam, nez abych si vycital, ze jsem neco odzevloval:)
    Diky moc za uklidneni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    LA_PIOVRA: V čem že má být problém, že od včerejška nekadila? To leckdo. Řeší se zácpa trvající tři dny a víc.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TAPINA: Tapino, jak velkou starost si mam delat s tim, ze Pupice (BOM) co jsem si vsiml kadila (vydatne) vcera v podvecer. Vecer a rano dostala jiny granule nez obvykle a nejaky maso jako obvykle.
    Tvari se nornalne, ale predstavuju si, jak je zauzlena, umre na sepsi atd...
    MOOONA
    MOOONA --- ---
    TAPINA: ahááá, tak to ale úplně mění situaci!:)) to ráda slyším. No napsala jsem tomu Ošmerovi, poslala mu všechny výsledky a rentgeny, v pondělí budu mluvit se Skalou, tak pak dám vědět, jak to dopadlo.

DÍKY, DÍKY, DÍKY!!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOOONA: Rozestup mezi anesteziemi není nic pevně daného, jaká je potřeba. V případě nutnosti se pacient uspává klidně několik dní po sobě a taky to ničemu nevadí. Měsíc by měl jako rozumný rozestup plánovaných zákroků, které se ale zase nedají odkládat donekonečna, stačit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam