• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    LEA1
    LEA1 --- ---
    LEA1: Ještě doplním, že granule dostal naposledy včera večer.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Osmiletému psovi začal přes noc průjem, za dne k tomu ještě něco přidal a teď zvracel nestrávené granule, kručí mu v břichu. Je možná nějaká první pomoc nebo máme rychle na veterinu?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    :(
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: myslím na vás
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: Muze to mit ruzny priciny, jeslti je to jedna ze dvou, na kterou se brala krev, budem vedet v patek. Byt se snazim vnimat, co mi veti rikaj, trochu v tom ted plavu. Nicmene jedna z nich je sice lecitelna lidskejma preparatama, ale nejsou v EU ani v Rusku k dostani, protoze muzou zpusobit zastavu srdce. Tak jako tak v jeho veku je ta prognoza proste spis blba.

Noc byla teda vyrazne klidnejsi nez ty predchozi. Takzej sme se konecne od patku oba torchu vic vyspali.

Udelam maximum pro to, aby to pro nej bylo co nejvic komfortni. Kaslat bude, protoze tim zabranuje, aby mu sliny a cokoli dalsiho litalo do plic a zpusobilo pneumonii. Pokud ale k pneumonii dojde, je to blby, rado se to vraci a psovi je pak asi fakt dost blbe. Tam mam v sobe asi stanovenou hranici, ze pokud k ni dojde, nebudem to prelecovat a necham ho uspat. A zbytek uvidime, postavim mu Baileyho kreslo, uvidim, jak na to bude reagovat, jestli to bude zvladat nejak v pohode, nebo ho to bude stresovat. A hlavne uvdim, jak bude zvladat dny, kdy budu muset bejt v kanclu/mimo domov. Jeslti jako ty, kdy jsem byla vcera pryc sest hodin, tak taky nebudu moc rozmejslet. Kdyz je se mnou, evidentne je to klidnejsi celkove.

Radovan muj, 13 let me ten jeho vecnej optimismus a setrvala az neurvala vtiravost chvilema hrozne sere... A ted... no, vite jak.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: a jiná možná choroba to být nemůže? Tak jsem to myslela. Ne že bych si myslela, že ho budeš držet za každou cenu...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    LAETATIO: No neni moc proc drzet, je to nelecitelny tak jako tak, jen podpurna terapie... casto je to pak komplikovany aspiracni pneumonii.... "Při správně vedené terapii a péči,však lze tyto jedince udržovat při životě několik měsíců až let.".... Jestli tu ma cely dny a noci kaslat a regurgitovat a zvracet, zvlaste kdyz nebudu moct bejt doma..... Ja takovyhle veci svejm zviratum nedelam proste. Jako nerikam, ze ho zejtra necham uspat, ale.... Taky vim, ze to dlouho nepotrva, protoze aby se tu trapil, na to nemam zaludek a to si ten pes nezaslouzi. Kurva uz.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: držíme dál. dej vědět hned jak budeš vědět...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Tak megaesofagus... Do dvou dnu budou vysledky krve, zda je pricinou svalova myopatie, nebo acetylchol?... Prognoza nic moc at tak ci tak.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    MATHEA: Držím všechno co mám
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Balousek se vubec nelepsi, spis naopak... :(( Vcera nasazeny antibiotika s tim, ze to muze bejt nejakej zanet, nezabraly. Dnes jsem musela na sest hodin odjet na svuj naplanovanej vykon v celkovce, po prijezdu... jsem si tu jen sedla a chvili bulela, protoze byl poblitej celej barak vcetne Arnosta. Nemuzu ted ridit, ale v sedm me vyzvedne kamos a odveze nas na veterinu, tak nam drzte palce... Dle vetky puvodni to muze bejt problem s jicnem/hltanem/hrtanem, ale taky klidne rak. Vecer jedem na kliniku velkou. Drzte nam palce.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    TAPINA: Oki, dekuju moc za odpoved. Noc byla desna, do dvou do rana davil jak alik, jediny co pomohlo, ze jsem si lehla k nemu na zem a behem hodiny ho uhladila ke spanku. Nad ranem zas zacal, ale ted snad lepsi. Zradlo drzi uz pul hodky. Tak diky jeste jednou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATHEA: Jestli je to psincák, Tak ten se moc nezlepší, dokud nepřejde, takže spíš bych to brala jako potvrzení diagnózy.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    13letej zlatak mi cca posledni dva tydny obcas zakaslal, bylo to ale fakt vyjimecny. Nicmene noc na dnesek prokaslal vyrazne vic, vcetne zvraceni neco jako hlenu - nebyly to stavy, ale pruhledna vazka tekutina. Rano jsme tedy frceli na veterinu, doktorka ho poradne poslechla, shledala, ze srdicko i plice poslechove cisty a ze teda nejspis psincak. DOstal injekce Metacam a Ranital. Na doma pro jistotu nizkou davku Furonu na par dni a na dva dny od zitrka Cimalgex, plus samozrejme jitrocelak. Ve dve odpol zase vykaslal ten "hlen". prubezne odpoledne prokaslal, obcas i se zvracenim, ted vyzvratil podruhy i zradlo. Na kontrolu mame jit v pondeli.

Kdyz se to do zitra nezlepsi, mam vydrzet do pondelka? Vetka rikala, ze po tech injekcich by se to melo vyrazne zlepsit, ale ted mi spis prijde, ze je to horsi :( A v jeho veku uz docela panikarim, abych neco neprosrala....
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AIKKA: S Alavisem zkušenost nemám.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    TAPINA: jen teda ještě pro sichr - chápu to správně, že (než tam v červenci zase půjdeme) je ok přidávat immuneregen s kortikoidama, ale zbylé "posilovače" imunity raději vynechat? btw můžu znát Tvůj osobní názor na Alavis Sanicell?
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    TAPINA:super, určitě se příště zeptám. mockrát děkuji!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AIKKA: Immuneregen Je takové lepší placebo, to se netluče s ničím. Někomu při alergiích stav zlepšuje. Každopádně v dnešní době existují lepší možnosti léčby alergií, než dlouhodobé podávání kortikoidů. Zkus nahodit při další kontrole Apoquel nebo Cytopoint, jestli by připadaly v úvahu.
    AIKKA
    AIKKA --- ---
    Ahoj :) ráda bych požádala o radu. Naše čuba AST má silnou alergii na jeden typ roztoče, bere kortikoidy (už skoro 4 roky, Prednison), koberce pryč i spešl krmivo dodržujeme. Narazila jsem na Immunovet (Immuneregen), hodně chválený. Čuba má 11 a půl, takže chodíme ob 2 měsíce na kontrolní odběry, posledního půl roku mluvil vet o tom, že má nejspíš rozházenou imunitu. Načež posledně z hovoru celkem náhodou vyplynulo, že vlastně při podávání kortikoidů nemám čubině dávat nic pro podporu imunity (což jsem celou dobu netušila a přidávala do krmení Alavis Sanicell a vitamíny pro senioří psy) - vet mi řekl, že čuba bere kortikoidy právě pro to, že je "potřeba jí imunitu snížit a tudíž nesmí brát nic, co by jí imunitu zvyšovalo". Moc tomu pořád nerozumím, takže se to prostě tluče?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    TAPINA: dobrý vědět,dík:)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIRAFFKA: No, Vet Aquadent už dneska poté, co změnili složení, celkem nemá smysl na nic víc, než ovonění. Chlorhexidin už tam není a xylitol, který tam je, by psi moc dostávat neměli, takže je ho tam minimum a nic nedělá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam