• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KIA: Týden trvající otok není úplně normální, to už nebude jenom čistě reakce na očkování, ale rozjel se tam zánět, takže bych asi vrátila ty protizánětlivé léky. Každopádně příště nedávat stejnou vakcínu.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KIA: Měla jsem fenku, která měla alergii na hmyzí bodnutí a reakci na očkování (rozebírala jsem to s Vetem a prý to bývá reakce na laptospirozu). Reakce se vždy projevila do pár hodin od vpichu a během několika hodin (noci) to vždy odeznělo (pouze s užitím "zyrtecu" a ledováním hlavy, na které se to vždy projevovalo - moje belgičanka vypadala jako bull teriér).
    Ještě jednou jsem to pak viděla u svého odchovu po druhém očkování "trojkombinací", odeznělo to úplně stejně.
    KIA
    KIA --- ---
    Hezký večer,
    řešil jste prosím někdo u svého pejska otok po očkování?
    Otok se projevil až za cca 24 h (takže pravděpodobně to je od očkování, netuším od čeho jiného), Beruška přestala jíst, hrát si, ani piškot nechtěla. To bylo minulý pátek. Takže jsme hned ráno v sobotu jeli na pohotovost.
    Tam dostala injekci, a tabletky proti zánětu.
    Nahlásili jsme situaci k nám na veterinu a tam ji chtěli vidět. Prášky sebrali, že je nepotřebuje, že vypadá OK a píchli ji nějaká antihistaminika, že se to zlepší. To bylo úterý.
    Jako lev s oteklým límcem vypadá stále, pro jistotu se jí k tomu zas dneska vrátilo nejezení a teplota. Na veterinu jsme vše nahlásili, prý 39,3 je normální vzhledem k otoku, kontrola zítra odpoledne..
    Nicméně na piškot chuť má, všechny vyštěkává jak obvykle, jen je víc unavená a spí.
    Tak já už nevím, nechci nic zanedbat, ale jsem z toho špatná:/
    Co byste dělali vy, prosím?
    Děkuju.
    ILIEN
    ILIEN --- ---

No, kolegové mě nakonec přesvědčili, že ho mám zase pustit. Ale jsem z toho smutná.
    Podle mě to spíš ještě bylo mládě. Nemělo to žádný dost poznatelný znaky. Ale drápy jako sphavej pták, ocas vlaštovkoidní a zobák takovej, že jsem nedokázala určit, jestli je to semenoizravy nebo hmyzožravý. Chm...

Ale díky všem :)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ILIEN: zavolejte do nejbližší záchranné stanice pro zvířata, tam vám poradí.
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    ILIEN: ? rorýs ?
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    ILIEN: Tipnul bych si ze je to vrabčák. :)
    ILIEN
    ILIEN --- ---
    Našli jsme na zahradě nelitajiciho ptáka. Prostě nedokáže vzlitnout jen hopká.
    Dokážete někdo určit co je to z druh? Jestli je to mládě, co se učí lítat a máme hotovo zase vypustit nebo zraněný dospělec a co pak s ním? Co by tak mohl žrát?
    http://www.nahrejto.cz/pics/900a05e60f4092381e3fc6cc85862434.jpg
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Magnet jsme měli taky, tím určitě nic nezkazis. Ještě jsem používala infralampu. Ale ten rašelinového polštářek je fajn, to v zásadě po nějaký větší zátěži (obzvlášť v zimě) používám doteď.. anahrivam a nahřívám. Muž už se mi směje, když slyší večer mikrovlnku, jestli chystám polštářek sobě nebo Valimu :D
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Targi: zvážila bych zmenšení klece. Jinak BOT nechávám klidně 24/7, pokud psovi není vedro. V zimě má Vanish venku nepromokavou BOT a doma mesh BOT. Mě když je blbě taky z toho nevylejzam :D
    TARGI
    TARGI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: mám na ni hugo mesh od BOT, 90% dne je buď v kleci, nebo venku na dece spí, ale ona dělá picoviny i v té kleci :/ takže ji furt buzeruju... ve středu jedeme na jaggy, pokusím se dostat přímo k mvdr Šrenkovi.
    Snažím se jí 2xdenne dávat ležet na magnetoterapii.
    k tomu BOT, nechávás ji jak dlouhou? porad, nebo sundavas?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    jo a nahrivala jsem... normálně rašelinový polštářek a suchý teplo.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    TARGI: Vanish s vyhrezlou plotnou většinou v akutní fázi druhej nebo třetí den na Previcoxu je úplně bez problemu a má chuť dělat bordel.
    doporučuju Back on Track deku, mám s tím super zkušenost (u lidí, psů u koní, vcetne okolí).. a klid by měl být fakt klid, tzn jen vyčůrat na vodítku a zpátky, doma ležet, popřípadě klec (nám řekl vet striktně - 6 týdnů v kleci)..
    TARGI
    TARGI --- ---
    WESSNA: dekuju.
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    TARGI: Moje (už mrtvá) Rinečka měla jednou bloklá záda, dali jsme jí analgetika (po konzultaci s vet) naší druhé feny a druhý den už byla prakticky normální, nikdy se jí to nezopakovalo.
    Druhá fenka (od které byly prášky) se jednoho dne nepostavila, asi půl roku nebo rok měla problémy chodit, vlastně se jen nosila na vyvenčení ven, pak se zberchala, začala normálně chodit... asi do roka umřela (v nedožitých 11 letech, BO se dožívají průměrně 12-13 let).
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    Při vyklízení sklepa jsme našli po bývalým zvířectvu 15 kapsiček pro kočky Royal Canin ledvinovou dietu, trvanlivost do 2/2020, 6 psích konzerv Royal Canin taky renal se spotřebou do září 2019 a ipakitine, ten je ale od dubna prošlej, ale nevím, pořád je to min. trvanlivost. Nicméně, pokud máte někdo kočičku či pejska, který to potřebují, ráda přenechám za odvoz (Velké Přílepy), nebo předám v centru Prahy.
    TARGI
    TARGI --- ---
    Ma nekdo zušenosti s tím jak dlouho můžou bolet blokla záda u psa? Baz měla při harani novinku v podobě šíleného olizovani se a neustále toceni se za ocasem, zakazovala jsem ji to, ale i tak. Takže půjde v mezicase do dalšího harani na kastraci. Nicméně v neděli to pravděpodobně nějak vygradovalo, chvíli jsem s ní nebyla-krmila jsem partnerovo psy. A měla problém se najednou skoro i postavit. Návštěva vet, analgetika a klidovy režim, nastalo zlepšení, nicméně ne uplne. ve ST další kontrola, záda údajně nejsou už tak "tvrda" btw i ocas semtam poponese divně. Nasazena další analgetika a dál klidovy režim. Byl dělám pouze rtg a ten byl ok s tím že na MRI je ještě brzo. Kontrola ve stredu. A já hystercim, bojím se, aby to nebylo něco horsiho a já neco nezanedbala.
    LEA1
    LEA1 --- ---
    BESTIEVSAMETE: dík, doufám, že to nebude nic vážného
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    LEA1: at je mu lépe :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam