• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    KABIS: pokud to dělat nemusíš, tak to nedělej ... za mě se chytání za kůži na krku používá pouze v krajních případech nutnosti přidržení zvířete u veterináře nebo v nějaké stresové situaci, kdy nutně potřebuješ, aby se nehýbalo. Jinak je to podle mě pro ně dost potupná věc, a pokud bys to používal opakovaně, hrdé zvíře jako kočka se ti nejspíš začne vyhýbat.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jak je to s manipulaci dospelejch kocek pomoci kuze na krku? Je to ok, neni to ok, stresuje je to vic/min nez jiny manipulace etc?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: tak 500 Kč je hodně málo s dojezdem.
    No náš současný veterinář to má asi 5 min autem od ordinace, ale asi už to necháme na něm a jiného shánět nebudeme. Psa nám léčil rozumně, tak když léčbu začal, necháme mu ji i ukončit.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: To už je až dost, já se většinou vejdu do té pětistovky u menšího psa, často i s návštěvou doma (když to není o víkendu na opačném konci města). Ale taky se lidi často diví, jak je to málo, asi tam mám na úkonu méně, než je běžné.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Ja platila PetMedicu 3000 za 30g psa u me doma, v sobotu. Chtela jsem to udelat pro ni co nejprivetivejsi a za to to stalo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TAPINA: to jsem právě předpokládal, že půjde i o použité léčivo, kde jsou ceny velmi rozdílné.
    Cena by měla být pouze za eutanázii bez odvozu okolo 1300 Kč u veta, případně plus cca 500 Kč u nás doma (což chceme).
    Co jsem se tak díval na netu, bývá to většinou okolo 1100 Kč u veta, ale viděl jsem i ceny okolo 600 Kč a právě mě zajímalo, proč jsou ceny až tak rozdílné.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUKEV: Cena je různé podle toho, jakým způsobem se to provádí, a to mnohdy výrazně ovlivní, jak to pes prožívá (přestože z pohledu majitele to může vypadat stejně). Jaká je ta cena u vás a co všechno zahrnuje (jestli pouze eutanázii nebo i odvoz)?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Dotaz na euthanasii psa.
    Jaké jsou tak běžné ceny u psa do 10kg?
    Na netu moc ceníků k porovnání není, ceny se pohybují v celkem širokém rozsahu od 500 Kč do 1200 Kč, tak by mě zajímaly případné zkušenosti.

Bohužel nás tato aktivita čeká, budeme akceptovat nabídku veta, který se o psa poslední dobou staral, ale trochu mě překvapila výše ceny, za kterou to provádí.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    ZVIRATKO: Diky za nazor. Jen jsem proste podekovala za, pro me, dobry tip. To srdce kontrolovala dr. mnohem pecliveji nez predchozi vet. A ano, vazne jsem to slysela rada. A jsem rada, ze mu uz nemusime davat leky na odvodneni, protoze to by mu akorat v dohledne dobe dodelalo ledviny.
    Bonusem bylo prostredi kliniky, kde jsem nebyla v jedne mistnosti s dalsimi tremi pacienty a nemusela prekracovat na zemi leziciho psa na kapackach, jak tomu bylo v te predchozi ordinaci. Takze tak. :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZLAJA: ja s nima byl spokojenej dokud skoro fatalne nezanedbali u kocoura zanet mocaku... je fajn slyset co chces slyset, ale to jeste neznamena ze je to dobre. Ale stejne tam furt na bezny veci chodime, a treba mame s kocourem s rakovinou pomahali jak mohli, takze ¯\_(ツ)_/¯
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    ZLAJA: Rádo se stalo.. mě tam dvakrát zachránili fenku, teď v létě psa, bohužel, nezachránili, ale hodně se snažili... ale s ohledem na diagnozu (rozšíření jícnu těsně nad bránicí, kdy už se ho nepodařilo rozkrmit), se neni moc čemu divit, jak to dopadlo... udělali pro něj maximum.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    WESSNA: Neskutecne moc dekuju za tip na veterinu Ivet!
    Byli jsme tam vcera. Bylo teda hodne lidi a i kdyz jsme byli objednani na urcity cas, stejne jsme vic jak pul hodiny cekali. Ale to vlastne vubec nevadilo.
    Doktorka p. Andelova neskutecne mila a pecliva, udelala znovu sono, taky rtg a srdce je mnohem lepsi nez nam tvrdil predchozi vet. Karlikovi muzem ze tri leku dva vysadit, zustal mu jen v nizke davce Cardisure.
    Zaroven i doporucila uspani ohledne vycisteni zubu, pokud tedy dopadne dobre rozbor krve pred zakrokem. Ale srdce tomu aktualne nebrani. Jsme tam objednani na zacatek prosince. Neskutecne se mi ulevilo. Dle predchoziho veta to uz skoro byla pro Karlika konecna, byla jsem z toho spatna od jara..
    Smetak s nami teda cely vecer nemluvil, ale dneska uz je vse zapomenuto. ;)
    Proste presne tohle jsem potrebovala, aby se mu nekdo povenoval, nespechal a hlavne mu udelal potrebna vysetreni a nebral to by voko..
    Takze diky moc! :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GINGERCAT: Stačí nejíst večer před a pití tak hodinu před. Ostatní záleží na zvyklostech veteriny - někde límec, někde pruban, někde nic.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Na čtvrtek mám kočku objednanou na kastraci a celkem dlouho jsem to neabsolvovala a zapomněla jsem se zeptat - stačí nejíst od večera před a pití vyhodit ráno před? Na zákrok půjde cca v 11:00.
    A co mám čekat potom? Pruban, límec?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    TAPINA: díky moc! já si myslím že bude v pohodě, ale jsem radši pozorná. a jak jsem doma tak se to dobře hlídá. díky :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GENEVIEVE: Tahle by asi nic neudělala, ale obecně zvracení nebo neúspěšné pokusy o něj, tmavé až černé zbarvení stolice, abnormální skleslost a nechutenství, abnormální postoje (i kterýkoliv příznak zvlášť).
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GENEVIEVE: muž teda tvrdí, že nic nesežral ale ta gumička je pořád v luftu a zbyl jenom kousek.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    jak poznám, že se kočce něco zamotalo ve střevech? máme podezření, že Smíšek sežral takovou tu malou gumičku co bývá třeba na zelenině. tak abych věděla kdyby náhodou při čem jet na veterinu.
    OPI
    OPI --- ---
    TAPINA: děkuju moc
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    OPI: Je to normální, hematom v podkoží, ten se vstřebá. Už je i vidět, jak to od prostředka světlá, tam kde jsou nejintenzivnější regenerační procesy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam