• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    AZTEC_MIA: Tak u spolků a kastračních programů většinou rozhoduje cena a korelace nízké ceny s předpotopními názory a metodami bývá vysoká :o)
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    GIRAFFKA: On je to zrovna vet, kterej splupracuje s tím naším kastračním programem, tak se mi to jinde moc řešit nechce... A co tak vím, řeší to přes něj i renomovaný pražský kočko-spolky. Takže úplnej mimoň to snad není. I to, co jsme s ním řešili do teď, mi přišlo rozumný. Taky už jsem s veterinářema zažila svoje viz moje nedávný stížnosti v tomhle auditku na veterináře homeopata... Takže tam asi fakt bude nějakej faktor "ohrožení vlastních kulek", jinak si ten nerozum neumím vysvětlit :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To stejný někde se jede názor "kočka se nekastruje pod 3 kg" a je to dané tím, že kočka se před narkózou neváží. Kočka na kastraci má 3 kg a když je velká a tlustá, tak 4 - 5. Inu jsou různé postupy :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GIRAFFKA: oni navíc někteří veti-chlapi mají u kastrace pocit, jak kdyby řezali vlastní kulky :-D nebo se aspoň tak chovají :)
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AZTEC_MIA:
    AZTEC_MIA: chapu. I kdyz teda potencialne obechcavaj vas a ne jeho byt.
    Neni moznost nechat je riznout jinde?
    Nektety veti jsou desny strelci a podkladaj to 'nazorem' misto faktama...zrovna vcera u nas byla 15leta kocka, s pocinajicima jatrama a ledvinama, kde prej 'dokud nevidite problem,tak krve preventivne delat nemusime', narkoza bez predoperacnuch vysetreni a skrabani zubniho kamene srpkem included... toliko k nazorum.
    NICKIE
    NICKIE --- ---
    Bravecto pro psa co má celý špatný játra a má na nich velký nádor je asi blbost že. Může takový zvíře obojek na klíšťata nebo už radši ne? Čubina je pro klíšťata rájem.
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    GIRAFFKA: Dík za info... Já jsem tady tu nedávnou diskuzi o nenutnosti čekat do těch 10 měsíců četla, sama bych je řízla klidně hned, protože zatím sice neznačkujou, ale určitě brzo začnou a to na náš dům, ale kastrující vet má na věc jiný názor a s tím nic neudělám.
    OPI
    OPI --- ---
    Beaphar DIAZ potvrzuju, kupuju ho už 10let..mám teda velmi krátkosrstého psa ale klíšťata nemívá téměř vůbec
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TAPINA: tyjo, akorát jsem se chystala koupit foresto, ale za tu cenu to teda asi zkusím...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TABBY: Pořád Bravecto. Obojek Foresto, ale překvapivě dobře funguje i Beaphar DIAZ asi za desetinovou cenu.
    TABBY
    TABBY --- ---
    Jsou nějaké novinky proti klistatum u kocek? Jeste uplne neslezl snih, ale krvesajove uz vylezli :-(

Rada bych nejaky ucinny spot-on, co funguje a vydrzi. Nepotrebuju, aby bral i vnitrni parazity, ty si poresim tabletou.

U obojku je porad top Foresto, ze?
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    AZTEC_MIA: jestli uz kluci znackujou/smrdej/rvou se/maj aspon 2kg, nrni duvod kastraci odkladat.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LANTHAL: až na jeden zub má tlamu v pořádku, dásně bez otoků, zuby čistý.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    LAETATIO: co zuby a dásně? Nemá takovou tu chronickou gingivitidu?
    U svého prvního kocoura jsem taky ke konci řešila neustálý průjem, měl ale právě autoimunitní problém, na který jsme to sváděli (a který se kromě těch průjmů projevoval i záněty dásní, ačkoliv zuby už neměl). Nějakou dobu celkem pomáhaly kortikoidy.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Potřebovala bych nějaký zázračný nápad ohledně našeho kocoura (cca 13 let) - celý život byl poměrně hubený, ale teď vyhubnul na kost. Je to asi měsíc, co přestal žrát. Od té doby se udělala kompletní krev (2 x s rozestupem 14 dní) z toho jednou se dělalo i vyšetření štítné žlázy a mám za to, že snad i slinivka, sono břicha, rentgenm hrudníku, koprologie a rozbor moči. Všechno bylo v mezích normy, bez nálezu, plíce prý pan doktor takhle čisté u kočky dlouho neviděl, srdce jako mladík atd. atp. Jediný nález měl slabý nález v moči, zaléčeno, druhé vyšetření čisté.
    V tuhle chvíli je po odčervení něčím, co by mělo vzít i giardie, kdyby se na koprologii jen neukázaly. Má léky na podporu chuti k jídlu, proti průjmu a nějaký šetrný atb. Kocour žere (jen syrové maso, nic jiného stále nechce. A má průjmy. Zpočátku hodně velký průjem, ten byl zastavený Enterozoo, teď má prostě hodně řídkou solici, která mu chvílema podle mě odchází po troškách aniž by si toho všiml. Výsledek je, že tráví dny ve velké psí kleci, a já prakticky denně měním a peru deku, co tam má, protože nedojde na záchodek, který zabírá půlku klece. Protože už tam pak nemá moc čistých míst, je občas zahovněný prakticky celý :( Dneska jsem si všimla, že jak se pořád čistí okolo konečníku (zvláštní, že třeba na nohou mu to nevadí), tak si pomalu začíná rozedírat kůži a já se začínám bát ještě nějaké infekce z toho... Pije, močí.

Nenapadá vás něco, co jsme zapomněli vyšetřit? (mikrobiologický rozbor trusu se bude dělat, pokud se nezlepší). Začínám zvažovat uspání, ale příčí se mi nechat uspat letitého parťáka, když je podle všech možných vyšetření zdravý...
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    LAETATIO: CAMELLA: Tak nakonec byly az do odpoledne v teple domu v krabicich a pak jsem je pustila ven... Jsou to fakt jen lehce ochočené venkovní dámy a být zavřené byť navolno v suterénu by jim asi moc pohody nepřineslo. Zatím se zdržují jen před domem, sluní se, žerou/pijou a vypadají v pohodě. Takže snad dobrý. Za 2 měsíce nás čekají ještě 3 kluci (veterinář chce kastrovat až v 10 měsících) a tím bude tahle parta hotová.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    AZTEC_MIA: divokáči se, pokud vím, běžně nechávají po kastraci jen úplně probudit a pak se vypouští ven. Ale to mluvím fakt o divokých lidožravkách, které se chytnou sklopcem a manipuluje se s nimi jen díky pevnému pytli. Každopádně to normálně přežijou, jen se fakt musí nechat úplně probudit, aby někam blbě neskočily nebo nevběhly pod auto.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    AZTEC_MIA: nemáte v okolí pejskaře s větší klecí na psa? to by mohlo pomoct...
    AZTEC_MIA
    AZTEC_MIA --- ---
    Ahoj, poprosím o radu – sousedka má doma dvě čerstvě kastrované kočičí holky (teď jsme je přivezli z veteriny) a snažíme se vymyslet, jak jim ten pooperační pobyt co nejvíc zpříjemnit. Obě jsou v krabicích, ještě se neprobraly z narkózy. Vodu a granule v těch krabicích snad mají. Moc nevíme, co s holkama dělat příští dny. Pan doktor říkal klid a teplo, ale vzhledem k tomu, že se jedná o kočky obecní divoké, tak to není moc reálné, protože je doma vypustit prostě nemůžeme – ani my ani sousedka. Nechat v krabici mi taky nepřijde úplně ok. Mají tam sice sací podložky, ale stejně... Budou v pohodě, když zůstanou v krabici ještě zítra a pak je necháme jít ven? Žádný pruban na sobě nemají. Díky moc za pomoc!
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    TUILE: Může to být spousta věcí, ale tohle bych odhadovala na klouby. Je mladý, takže možná dysplázie kyčlí. Hodně na to trpí některá větší plemena co vím. Tam se doporučuje hlavně zamezit spaní v chladu (třeba nenechat ho přes noc venku, přesvědčit ho, že na holé dlažbě by neměl spát, nebo v průvanu) a udržovat kočku bez nadváhy. Nenutit ho při hraní moc skákat. Vyšetření (RTG) se dělá v celkový narkóze, protože se kočka musí dávat do poloh, který by asi žádná kočka nedala ani za asistence několika lidí. Trochu jsem se na to před lety koukala, protože k nám domů přišla "ragdollí" princezna (bez PP) a tak je to jedna z věcí, které se časem mohou projevit.

Pak mne napadá, že to třeba mohou dělat ledviny, nervy, nebo od páteře ...

Moje máma ted mám z útulku mladou kočičku, tu zadní část těla občas neposlouchá (naopak většinou večer, a když je unavená). Ta to má podle všeho od nervů. Ještě není kastrovaná, tak až půjde na kastraci, zvažuji, že se domluvím na veterině, ať jí udělají v narkóze i RTG snímky, ať se mrkneme jestli tam není problém i v postavení kostry. S ní pojedu určitě na kastraci na veterinu Anděl do Králova Dvora.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam