• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Zkus to zjistit, co to bylo, jestli se na to dá spolehnout. Taky potřebuješ vědět, jestli to mělo měsíční nebo tříměsíční účinnost.
    MONROE
    MONROE --- ---
    TAPINA: Takhle z hlavy ti to nereknu, je to nalezenec a delali mu to primo na vete. Kazdopadne dik moc za uklidneni.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: To ještě může přetrvávat, vypadá to na alergii na bleší kousnutí a ta vymizí, až nebude v okolí ani jedna blecha. Odbešená byla čím?
    MONROE
    MONROE --- ---
    TAPINA: Pred dvemi tydny byl u vete odblesenej, taky me to napadlo.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MONROE: Tipuju blechy.
    MONROE
    MONROE --- ---
    Ahoj, vsimla jsem si u Teda tady takove vyrazky. Ma to i na tele.

Co by to mohlo byt? Mam plasit?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GINGERCAT: Léčebně, když chci fakt vidět efekt, používám FortiFloru.
    GINGERCAT
    GINGERCAT --- ---
    Pro psa s průjmem mi vet doporučil probiotika, ale jen takhle obecně - dá se nějak říct, který jsou dobrý?
    Nějak nevím, jak to poznat a ani netuším, jestli mají psi ve střevech stejný breberky, jako lidi :-)
    Psí jsem našla tohle https://www.alza.cz/pet/aptus-aptobalance-pet-prasek-140-g-d5879312.htm a od té firmy používáme sirup Apto Flex na klouby.
    KLI
    KLI --- ---
    KLI: Dostala Antibiotika a odčervení, dělali i test na štítnou žlázu.Snažím se do ní dostat proplan Purina fortiflora ale jak zjistí, že to je v jídle tak to přestane žrát.
    KLI
    KLI --- ---
    Ahoj, mám desetiletou kočičku a podle tří různých veterinářů má kočka IBD.Bere již třetím rokem dermipred, ale ten už nezabírá.Původní problém bylo dost časté zvracení.Doktoři doporučují dermipred teď jen jednou za pět dní.Do předminulého týdne brala půlku denně.Jsem z toho zoufalá, má k dispozici šest různých dietních kapsiček, snažím se jí dávat maso, ale to ji taky moc nejede.Je ochotná žrát akorát Felixe a to už jsme teď ve stavu, že taky moc.Snažím se do ní dostat alespoň něco.Lze nějakým způsobem alespoň podpořit chuť k jídlu? Lze IBD léčit pokud dermipred nefunguje? Na veterině řekli, že pokud nefunguje dermipred pak už jen chemoterapie.Díky moc za rady.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    BESTIEVSAMETE: myslím, že u kotěte by jediná možnost jak ho udržet "relativně" v klidu byla asi klec, ale to zas není vhodné z jiných důvodů no...tak snad to prtě bude brzo dobré ;)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Jestli je to jenom naštíplé bez dislokace, tak to bude nejpozději za 3 týdny dobrý.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    TAPINA: Hele chovatelka je asi nejzodpovědnější a nejopatrnější ženská, co znám. Snaží se ji hlídat, chytat... ale prostě to kotě je poděs. (Bof se nemůže dočkat..)
    Ale hodně spí, tak snad to pomůže. Příští týden jdou na kontrolu. Já se jen bojím, aby ji to v životě pak nějak nelimitovalo, sama mám jednu kost v ruce o 0,5 cm kratší a vím, jak to otravuje...
    A děkuju za uklidnění :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: Mláďata se hojí extrémně rychle, ale přece jen by to nějaký klidový režim chtělo.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Kotě, SIA, 7 týdnů, po nešťastný pádu ze škrabadla naštípla stehenní kost. Vet dal vitamíny a poradil vápník. Kotě je samozřejmě neposeda, v klidu se neudrží. Rady/zkušenosti? Prognoza?
    EZKATER
    EZKATER --- ---
    Ahoj, psovi se udělal boulička na dolním víčku. Toto jí tam vyrostlo cca během 4 dnů. Co by to mohlo být, prosím? Mohu sama nějak pomoc? Ophtalmo Septonex?

TAPINA
    TAPINA --- ---
    TUILE: Momentálně asi tu, co budou mít :o) Od tří týdnů jsou jednosložkové a střídavě jich má většina výpadek.
    TUILE
    TUILE --- ---
    jakou odcervovaci pastu koupit pro kotata a matku?
    kotata sou tri tydny stara.

je to jedno nebo je neco supr trupr skvely/naopak neco co radsi nekupovat?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GINGERCAT: Chemickou kastrací, Suprelorinem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam