• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

    Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

    ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

    Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..



    koukněte sem...

    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Tak to velké není. Ono to může narůst tak, že to konkuruje velikostí samotné kočce, pak to musí okamžitě chirurgicky pryč.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA:
    TAPINA: pred kastraci to bylo poulicni skorokote co zebralo u baraku, takze to je nanejvys nepravdepodobne. Tety ji vzaly z ulice a vykastrovaly a pak ho souply me... :)
    Jak se pozna velke? Jedno prso ma asi jak vlassky orech (je docela drobna) druhe pod tim o dost mensi a toho jsem si vsiml az vcera, predtim to tam skoro urcite nebylo. Vetka rikala ze ji i teklo mliko (to nevim jak poznala, ja si niceho takoveho nevsiml).

    Takze diky, nepanikarim a pockam na naplanovanou kontrolu.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Aha, už to čtu, že byla březí. Takže byla nadupaná progesteronem přirozeně. To může trvat dýl, než efekt vymizí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Nedostávala před kastraci nějakou antikoncepci? Zní to jako fibroepiteliální hyperplazie. Mělo by to odeznít během několika týdnů po kastraci, pokud tedy je vykastrovaná dobře. Jinak dá se tomu pomoct antipeoestiny a v krajním případě to může být nutné i odoperovat, ale jestli to není nějak extrémně velké (jako že někdy bývá), tak se asi zatím dá počkat.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: Oka, tak to je vlastně ta lepší varianta... :-) Držím palce :)
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    BESTIEVSAMETE: o tom vetka mluvila, ale rikala ze je to mlada (<1 rok) kocka a ze je to nepravdepodobny. A ona byla brezi kdyz ji kastrovali, takze to je tak nejak logicky.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ZVIRATKO: hele nechci děsit, ale takhle vypadala rakovina u Firunky... :( Takže bych mazala k jinými vatové.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    kocka ma nateklou dalsi mlecnou zlazu a ta prvni je porad stejna, da se s tim neco udelat? je nejaka injekce proti hormonum? je mozne, ze ji spatne vykastrovali a je porad brezi nebo neco podobneho? termin u veta mam az za 14 dni na kontrolu a preockovani, me to prijde dost dlouho, kastrovali ji 14.9... A jak jsem psal, vetka mi prislo ze moc nevedela :/
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ZVIRATKO: no vidis, to jsem si ani nevsiml, ja hledal relax extra strong a nasel co to mam, pritom jsem jim rikal o relax... :) zmateni na vsech stranach.
    Kazdopadne diky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Myslela jsem, že porovnáváš kočičí Alavis Calming s tím extra silným, který je jen pro psy. Nicméně i tak, jsou to odlišné přípravky se stejnou indikací. Fungují na principu různých látek, ale dělají totéž a mohou to dostávat psi i kočky. Alavis Calming mi přijde účinnější.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    TAPINA: no to se prave lisi dost :)

    Alavis Relax obsahuje:

    Lactium®

    Lactium® je mléčný hydrolyzovaný protein, který obsahuje bioaktivní alfa S1 dekapeptid, který je organismem velmi dobře přijímán. Lactium® reguluje sekreci stresových hormonů, čímž působí na zklidnění psů a koček při stresových situacích, snižuje pocity úzkosti a zlepšuje odolnost proti stresu bez vedlejších účinků jako je ospalost, apatie či letargie.
    Obsah účinných látek v jedné kapsli:

    Lactium® – 75 mg
    Přídatné látky: mikrokrystalická celulosa

    vs to co mam

    Složení:
    Účinné látky obsažené v přípravku ALAVIS™ Calming:
    Thiamin (vitamin B 1), C3™, L-Theanin
    Thiamin Thiamin je vitamin B1, který je nutnou součástí výživy a je rozpustný ve vodě. Specificky působí na centrální nervovou soustavu a navozuje zklidnění a zmírnění úzkosti. Při zvýšeném stresu a námaze jeho potřeba stoupá. Vzhledem k tomu, že organismus si tento vitamin neukládá, je potřeba, aby byl součástí potravy.
    Colostrum Calming Complex Colostrum Calming Complex je patentovaná směs – komplex kolostra. Je izolovaný z mléčných bílkovin – kaseinu a je znám pro svoje zklidňující účinky.
    L-Theanin L-Theanin je aminokyselina, která přímým působením v mozku navozuje stav hluboké relaxace bez pocitu ospalosti. Má uklidňující účinky a je nápomocná v redukci stresu a úzkosti. Působí na nervovou soustavu na deprese a fobie. Pomáhá uvolňovat mysl a navodit pocit pohody svým účinkem na mozkové neurotransmitery dopamin a serotonin.
    Obsah účinných látek v jedné tabletě:

    Thiamin – 134 mg
    * C3™ – 22 mg
    * L-Theanin – 21 mg
    Pomocné látky: pivovarské kvasnice, řepkový olej, příchuť kuřecích jater, kyselina citrónová, glycerin, přírodní smíšené tokoferoly (vitamin E), kyselina propionová, patentovaná směs: maltodextrin, alginát sodný a síran vápenatý, extrakt rozmarýnu, oxid křemičitý, sójový lecitin, rostlinný olej
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Ten Alavis klidně dávej, tam se psí a kočičí v zásadních věcech neliší.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    jo a zajimalo by me, kolik kocek rocne zabijou deratizatori - objednaval jsem firmu, dispecer rikal ze se domluvim primo s technikem co namicha a pouzije a ze pripravky bezpecny pro kocky maj (cemuz jsem uz v tu chvili samozrejme vubec neveril)
    technik prijel, bezne pouzivaj samozrejme jen permethrin, a kdybych se explicitne neptal na podrobnosti tak to samozrejme bezpecny neni (to ze to zaschne neznamena ze se to nedostane na kocku a ta si to neolize z kozichu), a kdyz jsem mu rikal co povidal dispecer tak rikal neco o debilech... 🤦🏻
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    tak kocicka byla na kontrole, vetka nejdriv se ptala jestli je fakt vykastrovana, ze ma natekly mlecny zlazy (a pry ji i tece mliko, ja si toho teda nevsiml) a asi s ni cloumaj hormony, nic dalsiho se s tim pry delat neda (cekal bych nejakou antihormonalni injekci?)
    a prej to prejde do mesice (to mi prijde celkem usmevny kdyz se divila a ptala jestli je fakt kastrovana :-))

    na uklidneni jsem koupil Alavis Relax, ptali se jestli chci silnejsi a rekl jsem ze ano a kdyztak to napulim, ale koukam ze to je pro psy a ma to jine slozeni nez pro kocky - to ji asi davat nebudu, co? Bohuzel jsem to doma otevrel nez jsem si toho vsiml, takze kdyby to nekdo chtel, za odvoz...
    mam tu nejaky Alavis Relax co prosel 2019, snad tomu nic nebude, a cerstvy nekde koupim...
    ach jo
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ZVIRATKO: Vem ji na veterinu co nejdřív, jestli má nějaký problém, může to být důvod, proč je protivná. Pak je odděl nejdřív úplně a po nějaké době tak, aby na sebe viděli, ale nemohli k sobě (vím, často technicky náročné). Po celou dobu udržuj prostory intenzivně saturované feromony z Feliway Friends, no a když nezabere tohle, tak asi nemá smysl sebe a je trápit.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA: tim jsem zacal, bohuzel po 3 dnech jsem je k sobe musel pustit a od te doby se to zhorsuje. Tak to jejich seznamovani zrestartuju...

    Kazdopadne diky za naznak nadeje... :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: tak jestli je dokážeš na týden oddělit, tak zkus to a pak pomalu zvykat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    MAR_TINA: no kocour byl vzdycky trochu asocial, jednu kocicku uz vedle sebe par let mel, zacatek jejich vztahu si nepamatuju (jestli tam byla nejaka zasadni agrese, postuchovani tam bylo urcite), ale pak si na sebe zvykli v pohode. Ted uz vedle sebe zas 5 let zadnou kocicku nemel.
    A ta kocka co jsem prinesl je venkovni "kote" co uz melo jedny kotata a pri kastraci uz byla zabreznuta znova, proto doufam, ze by v tom mohly byt jeste nejake hormony a podobne. Taky mam pocit, ze obcas hleda kotatka, nosi si misto nich plysaky a olizuje je a tak. Udajne spala predtim v garazi vedle kocoura co s ni mel nejspis ty kotata a v pohode, ale to bylo vsechno venku, pak byla zavrena 14 dni v koupelne u tet po operaci.
    Poranenej je jen kocour, pritom je 4x takovej co ona, on se spis jen brani a utika...

    Je tedy nejaka sance ze to prestane, nebo to mam fakt vzdat? Ja ji to strasne moc nechci udelat, u me vypada jinak strasne spokojena a je to nejmazlivejsi kocka co jsem kdy videl, tak doufam v jakoukoliv sanci :-(
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZVIRATKO: odvez ji, pokud jsou obě kočky poranění a deprivovaný, nemá smysl dál cvičit. Někdo si prostě nesedne.
    Záleží taky na tom, jakou socializaci měl kdo z nich v kotěcím věku, některé kočky musí být sami.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ach jo, mam tady tu kocicku co zachranily tety a s kocicakem si vubec nerozumej, furt litaj chlupy a jdou po sobe
    nejdriv na nej sycela a on chudak nevedel co se deje (je asi dost asocial co moc nemluvi kocici reci)
    pak ho sikanovala i kdyz si nekam zalezl, po byte se uz doslova jen plizil a utikal pred ni, a ona po nem stejne sla
    ted jak ji vidi tak krome uteku taky zavrci, a kocka po nem okamzite skoci a fakt to neni jen tak nejake otukavani
    nejake chytre rady, krome toho ze jsem nemel zanedbat seznamovani? (to bohuzel vzhledem k okolnostem proste neslo)
    nejak ho zrestartovat? zavrit ji do vlastniho pokoje a delat ze jsem ji prinesl a par tydnu jet podle navodu?

    jo a je zhruba mesic po kastraci a mam pocit ze ma natekly "prso", kdyby to byla kyla tak to jde zatlacit, ze? pristi tyden je vezmu k vetovi, ale ted jsem koukal ze je mozna natekly o trochu vic nez predtim, jestli ji to boli nevim ale nema rada kdyz ji na to saham, tak si rikam jestli ji neco neboli a nemuze to byt taky z toho a jestli to nemam resit radsi driv...

    uz jsem si rikal ze ji odvezu zpatky tetam, ze to kocicakovi nemuzu udelat (je na nej ted fakt smutnej pohled a hlavu ma plnou strupu :(( ), ale byl jsem ukecan, tak premyslim co dal a co muzu vsechno udelat...

    rady? napady?
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    ma nekdo zkusenosti s fumigaci (treba https://www.hubeni-skudcu.cz/dymovnice-na-stenice/dobol-fumigator-10g/) a kockama? je mi jasny ze tam byt nesmi a ze se pak musi vyvetrat, ale neusadi se to nekde na povrchu? nemuzu nic moc vyguglt a kocky jsou na tyhle veci mnohem citlivejsi nez vetsina zvirat... urcite bych to nechal pusobit pres noc a pak cely den vetral nez je vratim, ale treba by bylo lepsi pockat jeste dele?

    a ano, to co jsem posilal za obrazky jsou larvy satnich molu, brrr

    btw uplne me ted dostal popisek https://www.superzoo.cz/insekticid-bio-kill-450ml/ ke kteremu jsem se dostal z nejakeho bio-blogu o tom jak v domacnosti s kockama nema clovek pouzivat Raid a podobne nebezpecne fuj fuj chemikalie ale "prirodni" Biokill, pritom je to permethrin 🤦🏻
    Cituji: "Jedná se o netoxický, antiparazitický a insekticidní přípravek s dlouhodobým účinkem ve spreji. Je zcela bezpečný vůči lidem i zvířatům"

    A pod tim: "Přípravek aplikovat vždy bez přítomnosti zvířat, v případě koček to platí dvojnásobně (permethrin je pro ně jedovatou látkou)."

    to by me zajimalo kolik lidi to nedocte az do konce!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam