• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    Kocour kamarádky (Mainka s PP) má od kotěte rýmu, aktuálně 3 roky, vyzkoušeli kde co, vystřídali několik vetů, ale zatím nikdo nic trvalého, aktuálně má špatnou rakci na kortikoidy, které mu do té doby krásně pomáhaly.
    Nemáte typ na dobrého veta pro kočky? Ideálně Praha, ale možná jsou dost zoufalí i na to, aby sjeli dál..
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KATHY_: Rádo se stalo :) holt prostě jak tahají ty chámovody, tak to uvnitř dělá trochu paseku. Můj to měl tehdy fialové, taky se mi to nelíbilo, ale rána byla pěkná a pes byl veselej, hravej a žravej :) plus fen, koček a kocourů už jsme kastrovali spoustu..
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    WESSNA: děkuju!! Já právě nikdy psa neměla, tak jsem nevěděla jestli je to level paniky "okamžitě na veterinu" nebo nižší.. Jinak on je právě chováním úplně v pohodě, už by nejradši blbnul.. má na sobě límec a takovou tu košilku a na té by bylo vidět kdyby z těch ran něco teklo.. nicméně budu hlídat a kdyby ten otok byl ještě horší tak holt využiju pohotovosti.. ještě jednou moc díky za reakci
    WESSNA
    WESSNA --- ---
    KATHY_: Pravděpodobně je vše opravdu v pořádku - můj sameček po kastraci vypadal, jak kdyby ho tam někdo děsně nakopal... ale od druhého dne se choval jako normálně a snad od třetího otok začal zplaskávat ;) kdyby se ti to nelíbilo, samo šupejte na vet. Nemá z toho téct krev, nesmí to hnisat...
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    Ahoj, je normální že se pejskovi udělal otok na penisu po kastraci? Je dneska druhej den po operaci, dopoledne jo viděl veterinář (ale to to ještě neměl tak veliký).. říkal že se to hojí dobře, dostal ještě injekci proti bolesti a prej máme přijít až na vyndání stehů.. pes normálně čůrá, kadi, bašti a pije.. Mam panikařit a ráno řešit vět pohotovost?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: ono se to uklidní
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: průjem neměla, bobky vypadat ok, ale uvidíme co z ní vyleze. Docela dost pije mi přijde, ale přejít na močák by se lízala jinde.
    Tak uvidíme zítra, mám tu neštastnou lampičku, je mi za ní úzko.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: a když je to zadek, tak ještě všemožní červi anebo moc tvrdý bobek (odřeniny), moc průjem (chemicky agresivní...).
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    MAR_TINA: moo tam bych čekala ten kortizol že zabere... a ona se líže i přes límec... :( resp. dostane se mrcha pod límec..

    dám tomu den...
    díky
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BESTIEVSAMETE: blecha, alergie na bleší kousnutí, píchnutí od muchničky (mám teď už druhý týden na zádech a škrábala bych se, kdybych tam dosáhla), píchnutí od jiného hmyzu, podráždění kůže z potravinové alergie.
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    Dotaz - Roza si ve 4 ráno začala hystericky rozlézávat zadeček a kořen ocásku. Neřešila jsem to nejdřív, ale když se lízala ještě v 5 furt stejně, už mě to probralo.
    Odvezla jsem ji k vetovi, ten zkontroloval mozkové žlázky, ty to nejsou. Ucpaná není. Močák by prý lízala níž.
    Dostala kortizol a límec. Teď je doma, zoufale se snaží lízat..
    Nějaké nápady, co by to mohlo být? Vet ví jen, co to není. A ten kortizol nezabral..
    KELDA
    KELDA --- ---
    Ahoj, mám dotaz na věčné téma - co psovi dávat za granule. Máme malého Bostonka a dříve jsem kupoval hodně ANNAMEAT pro FR.Buldočka, ale teď hledám co nasadit.

    Prosím o tipy: Nějaký test nezávislý na prodejcích? Narazili jste na něco?

    A dotaz k Mountfieldu - mám k tomu sice trochu odtažitý vztah, ale když jsme se díval dnes na jejich nabídku, možná tak strašné to nebude a můžeme se bavit i o kvalitních granulích. Nějaká zkušenost s nimi? Koukal jsem na SUPERPREMIUM
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KARNAL: uvidis co ti napise nejaky Dr. :-) ja bych to resil az pokud to zacne delat pravidelne, vetsinou je to pry neurologicke a maji to kocky co maji treba epilepsii (ale i hromada kocek co epilepsii nema). Muj kocour to ma (aspon co jsem si vsiml) od doby, co mu na jedne veterine neuspesne zkouseli vymacknout mocak, mam podezreni ze mu nekde neco skripli...
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    ZVIRATKO: snad to tedy bylo spíš tohle, choval se pak jako když hledá tu věc, co ho kousla a dost podezřívavě koukal do každého rohu. Žere, teď klidně spí... snad bude ok.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KARNAL: kdyz mi to dela Myselinek tak vetsinou pomuze ho treba zavolat a tim ho z toho clovek vytrhne. Jestli to tvuj kocicak nezna tak asi nevedel co se deje...
    Taky je mozny ze ho tam treba neco kouslo :-)
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    ZVIRATKO: tohle přesně dělá jeho sestra. Aspoň vím, jak se to jmenuje :)
    Kocour ale byl opravdu vyděšený k smrti, myslela jsem si, že dostal infarkt nebo mrtvici.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KARNAL: hyperestezie? Me dela kocour neco podobneho, klidne lezi a najednou chce zabit svuj ocas, nebo syci na neco za nim co tam neni a tak...
    KARNAL
    KARNAL --- ---
    Ahoj, potřebuji poradit s kocourem. Je to už starší pán, 16 let.
    Včera večer vedle mě klidně seděl, ale z ničeho nic dostal podivný záchvat. Začal se točit dokola, panicky běhat, jako kdyby se mu něco zachytilo na zadní straně těla (vypadalo to podobně, jako když se jako mladík chytnul do igelitky). Podařilo se mi ho chytnout, chvíli to vypadalo že se dusí, ale postupně se uklidnil a šel se nažrat. V noci pak klidně spal.

    Ale jsem teď nervózní, jestli ho nemám vzít na veterinu. Je to ale strašný nervák, tak ho zase nechci stresovat.
    Nevíte někdo co to mohlo být?
    CATSIAM
    CATSIAM --- ---
    ZVIRATKO: Ta fretka je super, ale není v ní jen kozlík. Jen u nás doma je s ní malý problém - syn (už je mu 16 let) se jí nesmí dotknout, jinak se osype :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam