• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    REDSNAKE: hele možná debilita, ale nemůže mít vysoký tlak? Kontroloval to někdo? I u lidí jsou případy noční hypertenze, která se pak může projevovat jako bolest hlavy/bolest očí/hučení v uších atd. Plus samozřejmě by třeba mohl být už po nějaké menší příhodě, která by pak mohla způsobit další zhoršení problémů…
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: +jak pise mathea, jestli to nezabere, tak i euthanasie neni spatnym resenim
    GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    REDSNAKE: imho i "oblbovak" ma smyl. Zkrati zivot? Nejspis jo. Zvysi kvalitu zbytku zivota? Jiste. A gabapentin neni drahej lek.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    REDSNAKE: ja ti to aspon dorovnala plusem. Myslim, ze nechat svyho psa 14+ dustojne odejit, kdyz mu evidentne neni dlouhodobe dobre, je naprosto relevantni moznost, pokud nezabere chemka a stav se nezlepsi. Drzte se, neni to vubec jednoduchy rozhodovani.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: můžu poprosit o vysvětlení za co jsem dostal od koho mínus? Vážně mě to zajímá. Díky.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: Kastráti interagují s jinými psy úplně normálně, akorát každého neprudí tím, že chtějí naskakovat :o) Leckde v zahraničí kromě uchovněných jedinců nepotkáš psa, který by nebyl kastrovaný.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak jsme si dali dalsi kolecko po veterinach, dostal injekci kortikosteroidu a pokud tohle nezabere tak zkusit gabapentin. Ptal jsem se i na atarax o kterem jsem cetl a pan doktor jej nedoporucil, resp ze by to pravdepodobne musel predepsat nejaky psi psycholog. Nicmene to nedoporucil a priklani se spis k neprodluzovani toho stavu a eutanazii.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    TAPINA: A interakce s jinými psy? Je dost velky, takže nejaká přílišná podřízenost asi nebude, ale i tak. Najde se víc negativ, proto se ptám.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    _SRANDA_: Odebrat obě, rozhodně, to vůbec není téma k diskuzi. Za prvé kdyby nakryl fenu, tak bude předávat dál dědičnou vadu, za druhé i to sestouplé varle může do budoucna dělat problémy.
    _SRANDA_
    _SRANDA_ --- ---
    Mohl bych poprosit o názor na kastraci 2leteho psa? Kříženec cca 44kg.
    Má jedno nesestouplé varle, takže minimalne jedno musí pryč. Odebrat i to druhé nebo nechat?
    V dubnu má 2 roky, chová se normálně. Socializace probíhají v mezích možností. Jen proste naskakuje na feny a psy. Polsušnost celkem funguje. Ale když se rozhodně nekam jít na vodítku, tak mám co dělat.
    U mě je půl roku, socializaci/výcvyk ještě reším a probíhá.
    Díky za každý názor...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    XAJA: nezkusili a přiznám se, že k podobným věcem chovám značnou skepsi. Utratili jsme tisíce za CBD a vitamíny pro seniory, bez výsledku. S manželkou na mateřské velká zábava.
    XAJA
    XAJA --- ---
    REDSNAKE: a feromony ste skusili? ak je vyluceny zdrav. priblem, mozno by pomohli. difuzer, sprej, obojok...

    D.A.P.® je elektrický difúzer. Ide o účinný a bezpečný spôsob ako prinavrátiť prirodzenú rovnováhu správania sa psa v situáciách, v ktorých sa cíti neistý, bojí sa: pocit samoty, strach z ohňostroja a silných zvukov, strach z búrky, odstav šteniat, stresujúce situácie : návšteva veterinára, zmena prostredia, majiteľa..., ktoré sa prejavujú deštrukciou, hlasovými prejavmi, špinením v byte, nadmerným olizovaním- hlavne končatín.

    ADAPTIL -D.A.P.® DIFÚZER - upokojujúci feromón pre psov
    https://www.vetlekaren.sk/adaptil-d-a-p-dif-zer-upokojuj-ci-ferom-n-pre-psov
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    REDSNAKE: je to už několik let, tak si to hůř pamatuju, ale myslím, že jo. Dávali mu ho večer a byl nějak v pohodě.

    Úplně chápu to zoufalství, ale jsou to léky na úzkosti, které pomáhají zklidnit. Takže by to mohlo mít ten efekt a fakt bych se zeptala veta, protože jsou samozřejmě na předpis a pokud tam není zjevná příčina zdravotní, což jste teda nějak vyloučili, tak je to prostě psychika a může to být i věkem, že senilní, třeba je zmatenej, má strach ze tmy, cokoliv...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GENEVIEVE: A to se mu lupnul prášek a pak byl v poho? Zas nevím jestli to jsou nějaký utlumováky jestli má tohle smysl v našem případě. I když pokud by to fungovalo tak, že by se mu lupnul navečer prášek, v klidu prochrápal noc a přes den by byl odpočatej a v pohodě bylo by to zlatý. Ale nějak už nevěřím na zázraky :-/
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    GENEVIEVE: jinak nevím odkud jste, ale my s naším neurotikem chodili na veterinu na Zahradní město.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    REDSNAKE: Rozumim, mne jen zaujalo, ze se to deje vyhradne v noci a ne pres den. Ted me ale uz pranic nenapada a jen drzim palce, at se vam to povede vyresit. Mozna jen konzultace s jinym vetem.
    Na boudicku jde pes naucit pomerne snadno, ale nevim, jestli by mu to nezpusobilo jeste vetsi stres v jeho stavu. Jestli by se na to dokazal adaptovat, ksyz je na tom takhle.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    REDSNAKE: my jsme meli neurotickeho psa a dostával od doktora tuším Atarax. Pomohlo to hodne, tak bych zvážila se na to zeptat veta. A držím palce, tohle by mě zabíjelo, zvláště s příchodem novorozence.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LAETATIO: Tak opet nespime, odstehoval jsem se se psem z loznice do obyvaku. Mame tu roztazenej gauc, pes na nem sedi, cumi do blba a klepe se ze vibruje celej gauc. Svetlo nesvetlo, ted seskocil dolu a opet pochoduje. Boudicku si asi neumim predstavit ze by tam vydrzel, nikdy nikam zaviranej nebyl, ale jestli neco vymyslim urcite vyzkouset muzem.
    Jeste par dni a zblaznim se asi taky.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    REDSNAKE: nemůže potmě blbě vidět, že by z toho měl obavy? Zkusila bych nechat nějaké tlumené světlo, jestli nepomůže.
    A pak pokud by to psychicky ustál na noc nějakou zavírací boudičku, která mu to courání neumožní asi v kombinaci s nějakýma doplňkama na psychiku (cbd/relaxis)
    Možná vyšetření štítné žlázy.
    Ale pokud je to stařecká denence, což je v tomhle věku samozřejmě dost možné, tak to asi nevyřešíte :(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MATHEA: Ono to neni zas tak pravidelny ze v ten moment co ulehnem. Nekdy je to v prubehu noci, nekdy po ulehnuti, nekdy spi lip, jindy hur. Furt je to pes vid, ne rozbity hodiny. Zrejme jsem to jen nestastne popsal. Ma ty svoje stavy bez ohledu na mistnost kde je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam