• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIOZOO & VET PORADNA - stůňou vaši mazlíčci? Přijďte se poradit...

Lámete si hlavu, co schází nebo přebývá vašemu zvířátku?

ŘEŠÍTE ZDRAVOTNÍ PROBLEMY VAŠICH MAZLÍČKŮ?

Pátráte po chovatelských tricích, nebo jen řešíte drobné poranění či zdravotní neduh?
    Ptejte se místních "zkušených" na co jen chcete, od výběru vhodného steliva pro suchozemskou želvu přes plusy a minusy psích oblečků až po rozměry voliery pro kakadua..
    ... pole působnosti sahá tam, kde končí bohaté zkušenosti všech ostatních zúčastněných, tedy, kdo chce dnes poradit, zítra třeba sám přijde s dobrou radou někomu dalšímu..a rozhodně nezůstane jen u obligátních mazlíčků typu kočka či pes..

koukněte sem...

rozbalit záhlaví
    SENIN
    SENIN --- ---
    CAMELLA: díky :)
    SENIN
    SENIN --- ---
    MAR_TINA: ano znam je :) ja mela morcatka a segra ma kraliky, takze vime co a jak. Jen obezniho jsme nikdy nikoho nemeli :) kralicek se jeste boji, ale snazime se, aby se pohyboval. Snad se brzo rozkouka.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SENIN: počkej na ID Giraffka, má obřího králíka, hvězdu nyxu a určitě bude vědět.
    A pokud je to možné, nechte králíka běhat. To hodně pomůže.

Moje dávná zkušenost ze života osmáků je, že všechny granule byly nevhodné a způsobily by obezitu.
    SENIN
    SENIN --- ---
    MAR_TINA: seno ma. To je jedno, najdu si to sama, nebo si zavolam veterinari. Ty granule co jsme dostali jsou nejaka nevhodna smeska.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SENIN: tak mu dej půl přídělu granukí a zbytek seno.
    Králíci mají rádi seno.
    SENIN
    SENIN --- ---
    Dekuji za rady, ktere vsechny samozrejmne vim. Granuli by mela byt jedna lzicka na cca 1kg zive vahy. Je na ne zvykly a nemuzu mu je hned useknout, nechci aby hubl extremne rychle. Neni to muj kralik, dostali jsme ho na 2 mesice na hlidani, protoze se ho nekdo zbavil v tomhle stavu.
    IRINASH
    IRINASH --- ---
    SENIN: jak píše MAR_TINA, králík by měl dostávat hlavně seno a zeleninu, žádný granule, případně jen občas jako pamlsek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SENIN: nešel by králík přeučit na seno? A granule jen občas? Ty granule jsou výživné z podstaty, protože jsou lisované do malého objemu.
    SENIN
    SENIN --- ---
    Může mi někdo doporučit light granule pro králíčka? Nějaké ty senior? Je mu asi rok. Přítel dostal na hlídání králíčka bílopeskatého a je strašlivě obézní. Jsem z toho špatná, už jsem mu zakázala neustálý přísun granulí.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MAR_TINA: Hm, to by mohlo být ledacos a na dálku s tím asi nic nepořídíš.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Dotaz asi na Tapinu.

Chodí k nám na zahradu kocour Olezlík, ale ne moc často. Nechá se nakrmit a maličko pohladit, dokážeme mu dát pipetu.

Má na krku a tvářičkách olysalou srst a úplnou krustu kožního čehosi. Co by to mohlo být? A šlo by to nějak dálkově ošetřit?
    Vypadá starý hubený a olezlý celý. Uši mi na svrab uvnitř nepřišly.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    GENEVIEVE: nepomohlo by dát jí do pelíšku nějaký tety obleček? mojí fenku uklidňovalo když cejtila můj smrad z mikiny
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GENEVIEVE: Jo, u nas to bylo k nicemu.
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Teta má starší fenku (14 let) která je už hluchá a slepá a hodně špatně snáší když teta jede do práce nebo jakoukoli změnu. Máte někdo zkušenost s CBD kapkami?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ADITU: Jo. Limec ani kosilku nema,stehy ho nijak nezajimaji. Uz neni vypsychovanej.
    U starsich kocek muze byt ten sjetej stav i 36+ hodin,s ohledem na to,co ma uz Bof za sebou,tak to asi holt uz trva. Uz je to zase nas mazlinek. A dekujeme 💜

ADITU
    ADITU --- ---
    BESTIEVSAMETE: už lepší?
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    ADITU: Textilni..
    ale on je vybzikanej porad z ty narkozy asi,ted obesel 8x byt s pysakem,co je vetsi nez on. Nedokaze zastavit. Ani se nepokusil se umyt zatim,natoz aby vedel o nejakejch stezich :-(
    ADITU
    ADITU --- ---
    BESTIEVSAMETE: límec jste dostali plastový, nebo textilní? Kočka z plastového límce absolutně šílela, textilní snášela milionkrát líp (jen ho během pár dní rozdrápala, tak jsme museli dokupovat pak nový).
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    A este dodatecna otazka. Jak dlouho pusobi na kocku drogy? Prispali ho kocicim metadonem a kocourek celou noc nespal,ani minutu. Co hodinu sem vzhuru a kontroluju (ona do toho mala zase prudi kvuli zavrenejm dverim a tak) a kocour si nelehnul. Pobiha,skace,lovi plysaky…
    BESTIEVSAMETE
    BESTIEVSAMETE --- ---
    SOS.
    Bofinka byl dnes na operaci - vyndavali mu novotvat z oblasti lopatky.
    Ma asi 8 stehu,pani doktorka to brala dukladne. Ma tri vstvy stehu.
    No,snazila se mi dat limec uz v nemocnici. Silena kocici hysterie,tak to sundala a rikala - dejte mu to v klidu doma. No,v klidu doma se nedeje kocour je furt jak fetak a vybziklej a z limce se vykope,i kdyz je utazenej,ze mu lezou oci s dulku.
    Po Firu mam kosilku,narvali jsme ho do ni… sileny salta a kopani a valeni se,vlastne me udivuje,ze ty stehy drzej este.
    Kdyz se vykopal i z toho,vzdala jsem to s tim,ze rano moudrejsi vecera. Ale - co s nim?
    Nema zuby,takze si stehy nevykouse,ale byli jsme varovani i kvuli jazycku…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam