• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    GIO
    GIO --- ---
    a posledni, v cele sve krase...
    GIO
    GIO --- ---
    ja myslim, ze je stastna, my s ni jsme moc..
    GIO
    GIO --- ---
    GIO
    GIO --- ---
    Lulu a jeji nejvetsi kamos.)
    GIO
    GIO --- ---
    :) krasne miry, to mela ta moje fifi kdyz jsem ji privezla ale v kohoutku mame 83.)
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    YKAM: jj, gazze to ceka za 4 dny, jestli se nepletu :)
    my vazime stale 43kg a merime kolem 75 v kohoutku (zjistovano pred 2ma tydny) :)) jsme holt mala doga, povahou spis terrier... ale veterinari se takhle taky libime!! a na muffovi vidim, ze vi co nam radi :)
    GIO
    GIO --- ---
    jasan:)
    YKAM
    YKAM --- ---
    GIO: joo a co vubec ta krasna veta co jsem vcera napsala, ta dle tveho nazoru nepatri na zahlavi ?????
    tetka nezlob mne :))
    GIO
    GIO --- ---
    :)) joo ja mam strasnou pamet:))))

YKAM
    YKAM --- ---
    GIO: no nechtela jsem to tady moc zduraznovat a hlavne hanit znacku, cim jsme krmili pred tim vis to uz jsme se spolu bavily kdysi v poste :))
    jak jsme poridili Gazzina tak jsme vybrali granule Canin obsahovaly vse co doga potrebuje, ale bylo to spatne :(( ted krmime Fitminem, pro nekoho asi neznama znacka, ale pro mne hodnotama a dukazem toho, ze nekteri obr pesaci se na tom dozivaj krasneho veku mi staci ................
    GIO
    GIO --- ---
    no, tomu verim, ze mohl prerust z granuli...ale tak hlavne ze se to zlepsuje...
    a cubinku pozoruju i kdyz panicek si klepe na celo.) ze to moc prehanim ale ja myslim, ze clovek musi byt obezretny.)
    muzu se zeptat cim jste krmili a cim krmite?
    YKAM
    YKAM --- ---
    to jsem se rozepsala co ????
    ale zkuste to vsichni precist, prosim :))
    a zdaleka to neni vse ...............
    YKAM
    YKAM --- ---
    GIO: vahu a ostatni miry ted nevim, soustredim se momentalne na jeho zdravy rust, naposledy mel tusim 52 kg a to jsme byli narceni z podvyzivy, ale to nam rekla jina veterinarka nez nas veterinar a ten zas chce at ho drzime zkratka kvuli te patere a zadnim noham ............... uz tak nam ze zacatku prerostl a strasne rychle vyrostl :( a kosti na to nebyly pripraveny :(
    jinak co se tyka jidla, mam ten samy nazor co vy, i kdyz nazor davat maso se mi taky moc zamlouva, nebot kdysi opravdu krmili jen masem a torze byvaly jen zridka, ale maso Gazzanek v tomhle vedru teda absolutne neprima, pred 14 dnama vyzvratil okamzite vse co snedl a jsem rada, ze mu ted opet chutna :)
    jinak pred 4 az 5 mesicema jsme zjistili, ze pravdepodobne prerostl diky granulim co jsme mu kupovali, narazila jsem na dalsi 4 lidi co davali ty same granule a meli ten samej problem, proste prerostli psi a problemy z nohama a tak, mozna to byla nahoda, ale ted davame jine a jsme naprosto spokojeni a Gazzanek taky :)
    a co se tyka prevence ???? ja osobne muzu doporucit jen jedno a to je to stale sveho psa pozorovat, vy ho znate nejlepe a myslim, ze on sam vam rekne, ze se neco deje, neni mu tak nejak do skoku, neni takovy vesely a hravy jako byl a uz je duvod k tomu jit k doktorovi treba na vysetreni, ale je to slozite ............. Espinek mel udelane celkove vysetreni tela se v sim vsudy a mel vse v poradku akorat trosku vic mel latky na nabeh stitne zlazy, do neceleho pul roku od tohodle vysetreni nam odesel a veterinar nechape jak se to mohlo stat, kdyz mel vse v poradku, ale zase rekl dulezitou vetu, pozorovat a kdyz tak okamzite prijit a udela se vysetreni nove, nebot kazdy den se v tom psim telicku neco muze zvrtnout :(
    ale je to tezke tohle vsechno rozpoznat :(
    jo a taky jeden muj poznatek pri torzi zaludku se brisko pejska nafukuje jen z jedne strany a to z leve, pri torzi sleziny se pejsek zacne nafukovat a take nekdy nezacne, jen to muzete rozpoznat na chovani, proste mu neni dobre, zaludek se pak vetsinou prisiva a slezina odebira, nekteri chovatele to nechavaj delat v utlem veku psa, ale nekteri veterinari to nedelaj radi ....................
    GIO
    GIO --- ---
    holky tak sup sup dodejte aktualni miry a vahy.)
    YKAM
    YKAM --- ---
    TANKGIRL: tak vse nej tomu vasemu Muffinkovi :))
    Gazzin posila poplacani packou a ze to prej spolu nekdy oslavi :))
    to uz je mu fakt rok ???? ja tomu snad ani neverim a ja vcera napsala prej 10 mesicu, jsem se myslim zase zasekla, ze je furt muj malej spuntik :))
    GIO
    GIO --- ---
    :)))
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    GIO: ouk, diky :) juknu na to!!
    GIO: ja bych se granuli taky radeji nevzdavala a to presne z tech duvodu, co jsi popsala!! ale zeleninu, ovoce, ruzne vyvarky a jine zalezitosti papame jak bezedni :))
    btw. dnes slavime rok, takze taky pujdeme vybrat nejakou naminku az se tato probudi z kocoviny :)
    GIO
    GIO --- ---
    ja bych teda asi nedavala jenom maso a kosti, to mi prijde, ze bych nedokazla odhadnout spravne nutricni hodnoty... takze granule papame, aby meli vyvazeno a maso maji tak nejak navrch a granuli nedostavaji plnou davku.
    do lulu totiz nedostanu ani zadnou zeleninu nebo ovoce, evidentne neni zvykla, abbu sezere kdeco, i jahody treba.)
    dneska jsem zrovna koupila nozicky - 4 ks - 14 korun-) to jde.)
    GIO
    GIO --- ---
    no, cca dva meisce postupne jsem pridavala, nejdriv jendou tydne, pak dvakrat a ted trikrat i vickrat a dam jim treba kilo zeber postupne behem dopoledne kdyz jsme doma.. praseci nozicku kdyz rpijedem, to tak pul hodiny futrujou.. pak pauza a vecere.. a rano druhou nozicku..
    ale chce to sledovast jak to zaziva, zda nebleje, nema krev v hovinku od kosticek a tak.. takze pomalu...
    a granule calibra nemam zkusenost... s eukanubou jo, ale pes mi je po roce prestal zrat, tak jsme meli proplan, ale to je zas na takvelke psy strasne mala granule... takze pak byl royal, to louisa uplne vysavala a nepribirala, takze jsme sehnali ten bento kronen mega regular a jsme maximalne spokojeni. mohu vrele doporucit, za tu cenu supr krmivo.
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    GIO: tak to k tomu pristupujes jako my :) nas dostava 3x, kdyz cestujeme az 4x denne... na to maso a kosti bych chtela taky najet, plus prejit casem na eukanubu (holt mu z te callibry smrdi z papuly po rybine:).. jak jsi na to najizdela a jak cca dlouho??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam