• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů

Obrovské a impozantní, přesto něžné a mírumilovné. Rozhodně však žádné bábovky co si nechají na sobě dříví štípat, to jsou německé dogy.
    Jste jejich přáteli, nebo dokonce jedna kráčí dennodenně po vašem boku? Pak vítejte... a pochlubte se..

stranky klubu chovatelu
    zde najdete aktualni kalendar vystav

zdraví vás patronka Louisiana a těší se na nové kamarády, které spolu s několika informacemi šoupnem na nástěnku..

Německá doga je Apollem mezi psy, neznám citlivější, jemnější a hravější zvíře. Má na jedné straně vlastnosti bojovníka a štváče, na druhé dušičku až dívčí jemnosti. Spojuje v sobě velikost a hrdost šlechtice, pružnost šermíře, krásu a statečnost dohromady. Tak jak se k doze chováte, takového psa budete mít. Doga nikdy nezapomene a těžko odpouští...
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: jo to me taky docela pobavilo, takovy alibismus
    GIO
    GIO --- ---
    to bych tak urcite cxhtela, aby se na ni jeste jezdili divat, to urcite. jako kdyby luisa nepotrebovala klid, asi bychom ji i vzali, ale muj pes je pro mne (bohuzel) prednejsi...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    pise mi znama. kdybyste nekdo chtel, v poste predam kontakt... achjo

Předmět: nase ELLIE
    # Datum: 23.4.2010 11:38:58
    # ----------------------------------------
    # Ahoj kamaradi,
    #
    # mrzi me, ze se k Vam obracim zrovna v teto chvili, ale jedna se o nasi fenku
    # Ellie a je to dost dulezite. Protoze se v nasem zivote vyskytly OPET neplanovane
    # zmeny, tak se budem v blizke dobe OPET stehovat. Bohuzel situace s bydlenim neni
    # takova, jak bych si prala a budeme radi, kdyz se nam zadari najit neco pro nas.
    # Ellie ackoliv je to ten nejuzasnejsi pes, u nas strada. Uz v tuto dobu jsme oba
    # zaneprazneni praci a az budeme bydlet sami, tak uz bych na ni nemela cas vubec.
    # A to si ona rozhodne nezaslouzi. Mrzi me to o to vic, ze uz se to stava podruhe,
    # s tim rozdilem, ze Ellie je opravdu pes, kterej stoji za to!!!
    #
    # Je to dvouleta fenka nemecke dogy. Je cela cerna s bilou naprsenkou. Je
    # naaadherna s krasnou stavbou tela, ale hlavne je strasne hodna a mazliva.
    # Proste se strasne rada mazli a byla by smutna, kdyby byla nekde uplne sama. Je
    # vdecna, kdyz pouze stoji u cloveka a ma na nem hlavu :-) Je zvykla zit doma, ale
    # zahradkou taky urcite nepohrdne. Neni to pes, ktery potrebuje behat a behat, ale
    # hodinovou prochazku jednou denne zboznuje a potrebuje. Tam se vybeha a pak
    # zaleze do pelechu. Doma zadne veci nenici, netrha, neokusuje boty, knohy, proste
    # skoro nic, pouze je uchylna na houbicky a hadry na nadobi. To kdyz najde, tak si
    # s tim hraje az to rozkouse. Ale pouze toto, rozhodne zadne obleceni ani nic
    # jineho :-) Mozna jeste, kdyz si u ni v pelechu zapomenete pecenou kachnu :-) My
    # ji do kuchyne nepoustime, ale stalo se nam nekolikrat, ze jsme si zapomneli
    # bramboraky nebo nejake jidlo na stole a ani se toho nedotkla, ale jak rikam,
    # radeji to neriskujeme.
    #
    # A ted jeste k jidlu. Za mesic tento mazlicek spotrebuje cca 20kg granuli. Je
    # zvykla jist vetsinou pouze granule, ale obcas jsme ji dali kureci maso a
    # zeleniniu s ryzi. Fenka je kastrovana, odcervena, ma velky pelisek, ale pokud by
    # byla pouze na zahrade, potrebuju kvuli kratke srsti vytapenou boudu nebo
    # maximalne zateplenou. Co se tyce vycvicenosti, tak umi zakladni povely - sedni,
    # lehni, ke mne a rozumi i k noze, ale chce to pak duslednost. Jinak funguje na
    # principu, kdyz k ni budete hodni, tak se hned rada vrati :-) Ma rada deti a
    # ostatni psi primo zboznuje. Coz musim priznat, ze je obcas problem, protoze ne
    # kazdy pes zboznuje ji - asi kvuli te velikosti. Tak radeji vyhledavame mista,
    # kde mame klid. Rozhodne nekouse a neni agresivni. Je to jen prerozstly mazel.
    #
    # Ptam se touto formou, protoze bychom radi, aby Ellie ziskala domov, ktery si
    # zaslouzi a kde ji budou mit radi. Radi bychom se za ni obcas prijeli podivat,
    # jak se ji dari, pokud by to nevadilo. Take rada nebidnu mesicni prispivani na
    # granule. Nam vsem je tato situace moc lito, ale nase litost ji nevynahradi, to
    # co potrebuje, proto jsme se rozhodli k tomuto kroku. Prosim moc, kdybyste vedeli
    # o nekom, kdo by mel nasi Ellie rad, dejte vedet nebo tento mail preposlete.
    #
    # Diky moc za pomoc pri hledani
    #
    # Lujzka

GIO
    GIO --- ---
    zvazovala jsem, ze poridime jeste jednu malou holku, ale lulu by to asi spis ublizilo, protoze se ted hodne rychle unavi, tak holt to ozelim, tu obri smekcu - nebudu ji stresovat..
    GIO
    GIO --- ---
    tady asi neni nikdo, kdo ma starsi dogu nez je, popr. zkusenost se starsi dogou seniorem co? zaciname mit problemy s nohama, uz dostava kloubni preparaty, ale resim, jak jinak ji jeste pomoci a oddalit vaz nejsi problemy..
    THEIA
    THEIA --- ---
    THEIA: s modrym podkladom a bielymi flakmi.)))
    THEIA
    THEIA --- ---
    aaha to som nevedela ze z toho maju problemy,som myslela ze len ta farba sa meni..

no niektore kombinacie su fakt super,skoda ze im to krizenie robi problemy,ja by som chcela modreho harlekyna.))
    GIO
    GIO --- ---
    THEIA: ta modrozluta v poslednim odkazu je photoshop.)
    GIO
    GIO --- ---
    ale ten piskovy harlekyn je bomba
    GIO
    GIO --- ---
    THEIA: porcelanoy tygr je moc krasna ale bohuzel ta vadna varieta no.-/
    GIO
    GIO --- ---
    THEIA: no, predevsim maji geneticke vady, ze,. jak vyzeraju je spis druhotna vec.. vetainou to jsou jiz zname barevne variety, neni to modra zihana ani zlutomodra..
    jinak nepovolene kombinace jeste nejsou takovy trabl jako dal chovat na tech barvach, ktere uz prokazatelne vykazuji ty geneticke nepovedenosti, modra/sedy tygr, plastovasedy tygr, a tygri obecne.. ti jsou problematicti, jedina funkcni a geneticky proverena skvrnita doga je harlekyn no..
    THEIA
    THEIA --- ---
    tak sme rozmyslali,ako vyzeraju steniatka tych nepovolenych kombinacii- napriklad modra+zlta, harlekyn+zihana a podobne,nikde som o tom nenasla info.neviete niekto?
    TANKGIRL
    TANKGIRL --- ---
    XTAA: my krmime royal caninem a spokojenost velika. predchozi pokusy s granulemi nic moc, treba z calibry mel porad prujmy. ale po tomhle zradle ma pekny a tak tretinovy bobany:) hl. ty granule jsou krasne velky, takze nehlta a konecne hezky papka. a jako doplnek davame grizzly salmon oil z divokych lososu.
    THEIA: jestli nesomrovala, protoze ji to masicko mnohem vic chuti.) ony jsou dogy vychytrale, co si budeme povidat.. ale treba nas pytel, ten by syrove maso nepozrel. uz jsme mu davali i rostenou a dokud to neprevarime, tak si ani nelizne. nevim co to mame za prebiravce:)
    THEIA
    THEIA --- ---
    a teda kupovat 2kg masa denne neni nic moc.)
    THEIA
    THEIA --- ---
    jo hrozna dostava uplne minimalne,len jej strasne chuti a este sa s nim vie aj krasne pohrat ked si jedno dokaze pol hod pohadzovat:) salaty si ja zas myslim ze su dolezite vo vyzive,v podstate aj BARF a podobne teorie maju v prilohe 50%listovej,zvysok dalsia zelenina a ovocie.mrkva amalke chuti ale strasne z nej zltne,tak tu dostava len obcas ako odmenu,inak v podstate vsetko co sa najde,este broskyne a kiwi ma dost oblubene:)
    co ale nechapem je to mnozstvo, mam pocit ze by musela zjest niekolkonasobok aby bola najedena.. teraz som to nasla,ze pri surovej strave by mal pes dostavat 2%svojej hmotnosti, ona ma 50kg,takze by mala dostat kilo,cez vikend zozrala cca 2kg denne a stale somrovala o dalsie a bola divna,proste bolo na nej vidno ze je hladna.preto mam pocit ze aj keby na to surove prejdem,tak by som jej musela davat nechutne moc
    GIO
    GIO --- ---
    hroznove vino rozhodne ne a ty salaty jsou tez spis k nicemu. lepsi je mrkev, nejaky vyznamnejsi ovoce jako jabka treba..
    THEIA
    THEIA --- ---
    XTAA: nasa dostava firstmate,to nam jedine po dlhom hladani sadlo..
    minuly tyzden mi ale nejak necakane skoncil pytel a dalsi mi nestihli priviezt pred vikendom, tak som 3 dni krmila cisto len surovym masom,ovocim a roznymi listmi a teda vobec sa nestazovala:) tak rozmyslam,ze by sme mohli casom prejst na surovu stravu,doteraz som sa bala ked este bola vlastne mimino vo vyvoji, ale uz by to mohlo byt bezpecne..no ALE- netusim kolko toho masa by mala dostavat (vraj to je nejake % z hmotnosti), teraz jedavala tak 1,5 kg masa denne + za par hrsti spenatu,hlavkoveho salatu,rukoly a potom jablko,hrusku,trochu hrozna atd.a stale jej nestacilo,z granuli sa dokaze najest,ale z tohoto fakt nie.
    GIO
    GIO --- ---
    ja jim ty rohliky taky moc nedavam, ale holky to maj v bednach pro kone a abbu se obsluhuje milerad sam.)
    XTAA
    XTAA --- ---
    GIO: aha, my syrový maso vůbec nedáváme, ale rohlíky a piškoty jo, to milujou. :)
    GIO
    GIO --- ---
    XTAA: a jak jsou tvi frajeri stari a jak se jmenujou?.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam