• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    BHANY
    BHANY --- ---
    nezlob se, ale za "Naci" chovatele se fakt nepovažuji, momentálně mám prvního pp psa, vždy jsem měla doposud "křížence" a z toho jsou mé zkušenosti, nikdy bych na nich nechovala, jelikož dědičných chorob jsem si užila už na nich dost a nechtěla bych je dále rozšiřovat...
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    já s tím také nesouhlasím.. co si budeme povídat. ale mám magora přítelkyni..takže pokud tu není vyloženě nějaký punker kterému je to jedno a věří na zázrak přírody..tak pochybuji že se někdo jiný uvolí. a už vůbec ne "Naci" chovatelé psů s 20letou zkušeností...
    BHANY
    BHANY --- ---
    tak nepopírám, že může, ale riziko nemocných štěňat je zde mnohonásobně zvětšeno, jelikož u kříženců se málokdy dělají testy na dědičné nemoci a jejich chov se nehlídá a potencionální nositelé nemocí nejsou z chovu vyřazeni...nepopírám, že i u kříženců mohou být zodpovědní chovatelé, ale ve svém 20 letém "pejskařském životě" zodpovědných chovatelů u kříženců moc nepotkávám, bohužel...u sledovaných pp chovů je alespoň minimální zodpovědnost vyžadována...
    YORICK
    YORICK --- ---
    BHANY: no, ono to muze dopadnout mnohem lepe nez peclive pripravene nakryti dogy dogou;)
    BHANY
    BHANY --- ---
    tedy nevím, jestli je nějaký majitel dogy ochotný, já mám fenku, ale i kdybych měla psa, tak bych to rozhodně neudělala ani za nic!!! Důvody jsou celkem jasné - nahodilé křížení, se kterým zásadně nesouhlasím (ze zdravotních důvodů pro budoucí štěňátka)
    GIO
    GIO --- ---
    jasne, chapu diky
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: Ne, to bych nerekla.. ja mam jen takovou zkusenost, ze kdyz Balousovi zacala odchazet ta stitna do vecnejch lovist, tak se mu zvetsily "loziska" s otlakama a zacalo to bejt krvacivy, spatne se vse hojilo (malej sram na tvari jsme hojili pres mesic).. po diagnoze a nasazeni prasku se to vsechno komplexne zmenilo k lepsimu - otlaky ma, ale malinky a i pres ne jsou chlupy, pricemz jeho "rezim" spanku se nikterak neupravoval - furt nejradsi spi na podlaze. Ty otlaky se mu nenafukovaly, jen zvetsily a zacly krvacet.
    GIO
    GIO --- ---
    jo to je fakt... ale projevuje se to dost podobne tedy.. ? jako burs.?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    GIO: Ne, to si myslim, ze mluvis o bursitide..?
    GIO
    GIO --- ---
    chces tim matheo naznacit, ze takoe ty nafukujici se lkty, cimz casto trpi treba ridgebaci, to je problem se stitkou?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    THEIA: jj, sice 2x denne "prasek cukru", ale chlapik zdravy jako rys:))

Kdyz jsou maly, nezvetsujou se, neplnej se zadnym hnisem a nekrvacej, tak bych byla v klidu, jen je masti. S tou stitnou sem te fakt nechtela jakkoli desit, jen mi to holt pripomnela Balouska myho no.
    THEIA
    THEIA --- ---
    MATHEA: tyjo to znie celkom neprijemne,dufam ze uz ste ok. v rychlosti som precitala par veterinarnych clankov a snad to nebude nas pripad,ziadne dalsie priznaky nema. ale diky za upozornenie.
    tie otlaky su pomerne male a nevyrazne,ma ich uz dlhsie a nijak sa nehorsia,ale pride mi zvlastne ze sa jej vlastne vytvorili a nemiznu,ked vacsinu zivota aj tak travi na gauci. Je zas pravda ze je cela tak trochu kostnata na dogu, takze sa mozno aj lahsie otlaci.. no, budem mazat bambuckym maslom a pri najblizsej navsteve u veterinara to radsej necham skontrolovat.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    THEIA: ted to vubec neber jako neco, co to musi bejt, nebo predpoved neceho zlyho ode me, ale u myho psa byly rozsirujici se a pak i krvavy otlaky dusledkem snizeny funkce stitny zlazy. Plus hodne spatna hojivost - mazani absolutne nepomahalo, furt se to rozsirovalo. Pak se k tomu pridaly dalsi veci a uz jsme se vezli. Ale snad to u vas nic nebude, jen opozornuju, aby sis vsimala pripadne i dalsich veci a dala je do souvislosti.
    GIO
    GIO --- ---
    zvlastni, no mazat, mazat a mazat... vazelinou, panthenolem, necim mastnym proste..
    THEIA
    THEIA --- ---
    nemate niekto radu co na otlaky na loktech? vlastne ani nechapem ako je mozne ze sa amalke vytvaraju, ma fakt super pelisek a vacsinu casu aj tak travi na gauci..
    GIO
    GIO --- ---
    ten je, kusanec.)
    HYENA77
    HYENA77 --- ---
    takhle jsou nejhodnejsi...

HYENA77
    HYENA77 --- ---
    moje zlato

FESTER
    FESTER --- ---

“Lily a 6 year old great dane lost his eyesight due to a rare disease. He became disheartened until he met Madison. They have been together for 5 years and Madison guides Lily by the leash and touches him to make sure he doesn’t stumble over anything. The picture reveals how dependent and loving they are to each other.”
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    BHANY: přesně, to tak už bylo :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam