• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIONěmecká doga - klub pro chovatele i příznivce něžných obrů
    DRAK00LA
    DRAK00LA --- ---
    Nase teda vypada (a chova se) po sestym roce furt jal stene. Ta bude ziva do sta let :)
    GIO
    GIO --- ---
    nemecke stranky eviduji jako stare dogy dogy od deviti let, a najdes tam seznam i nekolika trinactiletych mimochodem ted aktualne... ono to fakt trosku stoupa ten prumerny vek..
    ATEH
    ATEH --- ---
    GIO: No.... v dnešní době se za starou dogu považuje sedm let. Můžeš si počíst na Štouračových stránkách...
    GIO
    GIO --- ---
    moje minula tygrice by - mit papiry - mohla nejspis aspirovat skorem na nejstarsiho psa dogy v CR a kolem sebe znam par lidi s psy kolem trinacti let minimalne tri, takze delka zivota se imho dari zlepsovat uz ted.) jestezetak...

    tak nedal stvorit zluty/cerny pes.... michani jednotlivych bavrevnych razu neni povoleno, takze jakypak copak, jakmile mas zluta stenata s modrou maskou, je jasne, ze k michani razu doslo a tecka, zluti se nesmi michat ani s harlekyny ci cernymi, tedy merle zvirata nebo zluti psi s nejakou skvrnivosti jsou taky spis prohresek proti radu, to je ale uplne neco jineho nez sedi tygri treba, nebo ti porcelanovi, protoze je pripustne krizit cerne a skvrnite psy a jakmile mas dva skvrnite psy, muzes mit zpatky cerneho, ale od dvou cernych skvrniteho neudelas.. atp.) takze ten sedy tygr neni michani s modrou(zase dalsi samostatny raz), ale vysledek nejakeho redeni pri mixu cerneho a bileho skvrniteho psa...takze to je docela pochopitelne, ze to smeruje ke standardizaci tehle barvy, u tech porcelnu je to komplikovanejsi v tom, ze opravdu vykazuji nejake zdravotni problemy geneticky vazane k barve, oci, usi, kuze a pod.. ale otazkou je, jestli to neni problemem toho prevazujiciho bileho zbarveni, coz je, a sama s tim mam dost zkusenosti, fakt problematicke zbarveni obecne u vsech zvirat.
    ATEH
    ATEH --- ---
    GIO: Tak jde hlavně o to, že s takovou by se za chvíli nedal stvořit "čistokrevný" žlutý/černý pes :-) Oni jsou tygři nádherní, beze všeho ať je lidé mají na miláčky, ale je jen dobře, že česká pravidla jsou jedna z nejpřísnějších.
    Já po tom nijak nepátrám, takže se jen dohaduji, tady ti strakáči tady ještě nejsou moc dlouho, kdo ví, co ta jejich strakatost v sobě může nést za skrytá rizika třeba ve čtvrté generaci. Jsou to báječná zvířata a předpokládám, že v zájmu každého majitele je zdravé š´tastné zvíře, s nímž se tady bude moci nějaký ten rok radovat :-)
    GIO
    GIO --- ---
    ATEH: jo a to s tim porcelanovym tygrem, asi ano no... ale jsou i horsi variety, ruzni ti zluti do modre a zluti merle a pod.. ale vsechno je to nestandard, tusim, ze bila zvirata, pokud maji modre oci, jsou jeste nejak tolerovana... budu zas patrat.)
    GIO
    GIO --- ---
    take myslim, praveze ke mne se dostala informace, ze v Evrope uz se z toho snazi udelat dalsi barevny raz, sice ne na urovni vylozene ctvrteho barevneho razu, ale posuzovany jako harlekyni treba, zatim se posuzuji pri vzajemne konfrontaci harlekyni vyse samozrejme, ale do chovu uz s pry v evrope vyuzivaji, nedari se mi dohledat nejaka konkretni informace treba z Nemecka, ale jak rikam, z klubu se mi doneslo, ze uchovnovani uz je povoleno. tak uvidime. jak rikam, pro nas to neni zadna priorita, my jsme jen chteli mit cubu sPP kvuli cistemu svedomi.. problemum jsme se tedy nevyhnuli, ale stenatka by byla spis bonus, kdybych s nimi pocitala rovnou, tak si vezmu misto Roxy harlekynku, co nam taky nabizeli, ale my chteli tuhle dracici.))
    ATEH
    ATEH --- ---
    GIO: A je to dobře.
    GIO
    GIO --- ---
    porcelanovy tygr je nadale nestandard ale
    GIO
    GIO --- ---
    hele , tohle je stare a myslim, ez doslo k nejake uprave jeste, ale vpodstate takhel to ted funguje. posledni veta je vserikajici.
    Německá doga - text
    http://www.nemecka-doga.cz/index.phtml?page=text&t=651
    GIO
    GIO --- ---
    kdyby ne, nevadi, pujde driv na kastraci:))
    GIO
    GIO --- ---
    aspon mi to tak na klubu tvrdili. diskvalifikovani uz nejsou.
    GIO
    GIO --- ---
    bejvavalo, uz jsou normalne uchovnitelni. hlida se, cim kryjes samozrejme.
    ATEH
    ATEH --- ---
    Šedý tygr je ale do chovu nežádoucí, ne? Minimálně podle standardů plemene...
    GIO
    GIO --- ---
    mi se rozbila galerie, aktualne je ale cuba dost nevyfotitelna.))



    GIO
    GIO --- ---
    ATEH: ja myslela spis chovanim.) mam sedou tygrici

    a uklidnim te, s tou vahou je uplne na normalu, Roxa rozhodne neni rozhodne nic prerostleho a mela v jeho veku uplne stejne.. oni psi teda rostou vic a pak dluho a vic mohutni, ale neznamena to nutne, ze musi byt megaobrovsky..to se ted nepozna
    ATEH
    ATEH --- ---
    Už se nějak nezobrazují tvoje fotky, ty máš harlekýnku?
    ATEH
    ATEH --- ---
    GIO: každopádně aspiruje na velké prase, měl by mít asi o sedm kilo míň :-D
    ATEH
    ATEH --- ---
    Mezitřídu v pohodě stíháš. A šanci na bonitaci máš podle exteriéru. Co poradce chovu, už ses s ním spojila? Ten ti přece nejlíp řekne, jaké má šance :-)
    GIO
    GIO --- ---
    Brandon ma usi jako plachty:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam