XCHAOS:
nu, musel by si znát detaily, nemá cenu to rozmazávat.
Aha, takže tvoje info je jen pro lidi co mají info co není ve tvém info. OK, beru na vědomí.
každopádně je to nový pojem, který může znamenat zhruba to, co já uznám za vhodné, když ho použiju jako první. co tě na tom překvapuje ?
To, že když používáš složeniny, tak budou mít cca ten význam, jaký mají, tj. po-korporátní. Mě jenom nepřišlo, že bys nějak navazoval na/překonával korporace.
nemáš snad pocit, že velké firmy nepoužívají dnes a denně spoustu nových buzzwordů k označení svých produktů a technologií, které jsou v zásadě stále o tom samém ?
Nemám, protože asi málo poslouchám reklamy. Ať už tak nebo tak, nemám potřebu se chovat stejně...pokud ty jo, tvoje volba.
"post-korporátní firma" pro mě není například a.s. obchodovatelné na burze, a není to ani adresně vlastněné s.r.o. Motivací pro pokračování v takové firmě nemusí být JENOM zisk - ale současně, nejde programově o družstvo, občanské sdružení či neziskovku. Právní forma je smíšená, protože jde o více spolupracujících subjektů. Nejvhodnější alternativní označení by mohlo být "komunita".
Aha, mě jenom nějak unikalo, jak ses dostal ke tvorbě takového slova. Takže když nejde o právní formu (páč to je snad jasné) tak to jde shrnout do toho, že post-korporátní firma je každá firma, která se snaží ještě o něco jiného, než o zisk?