• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSDiskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení, trollologie, apod.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Lifeboat Foundation AIShield
    http://lifeboat.com/ex/ai.shield
    Overview
    To protect against unfriendly AI (Artificial Intelligence). Consequently, we support initiatives like the Friendly AI proposal by the Singularity Institute for Artificial Intelligence.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    extremefuturistfest.com
    http://extremefuturistfest.com/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    video k tomu předchozímu:
    CV01 Hatsune Miku - World is Mine Live in Tokyo, Japan - 1080p HD - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=DTXO7KGHtjI
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    co by na to asi řekl pan/soudruh I.P.Pavlov? :-)
    СССР разрабатывал биоробота для третьей мировой - 3 Марта 2011 - Торчу.Ру
    http://torchu.ru/news/sssr_razrabatyval_biorobota_dlja_tretej_mirovoj/2011-03-03-417
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Modernising liberalism - Opinion - Al Jazeera English
    http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2011/11/201111101446286661.html
    Modernising conservatism - Opinion - Al Jazeera English
    http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2011/11/20111115141410284419.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Hublot painstakingly recreates a mysterious, 2,100-year-old clockwork relic - but why?
    http://www.gizmag.com/hublot-antikythera-mechanism-first-computer-watch/20517/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Program or be Programmed: The GeekDad Interview With Douglas Rushkoff | GeekDad | Wired.com
    http://www.wired.com/geekdad/2011/07/douglas-rushkoff/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak jedna trochu techničtější flamewar proběhla zde [ TEORIE xCHAOSU ] (už 3 týdny se hádáme o technické realizovatelnosti či nerealizovatelnosti solárně-hybridního dopravního letadla - sice pomalého, ale létajícího v podstatě za jednorázové náklady na start)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    "Talk-show (televizní, rozhlasová apod.) je dnes mrtvý žánr minulosti. Budoucnost patří troll-show"
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jinak co se neodehrává zde, odehrává se např. tady:
    TečkaCZ - Veřejná zeď odkazů
    http://teckacz.cz/links.php
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (BTW za cestu se dá dneska cca 600, když mají Eurolines slevu "2 za cenu 1" ... to ten čas letí... ale "nikdo nejde chrápat, město se zas probudí" tam fakt furt funguje... to je úplně neuvěřitelný, ten příval lidí, co tam o půlnoci razí do klubů - tzn. v době, kdy v Praze lidi táhnou spíš z hospod na poslední metro...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    _BENNY: tak Macháček hlavně hrál v Garáži, že jo. za cestu dáš kilo, když se vrátíš dvě (včera jsem se vrátil z víkendové kalby v Berlíně, bylo to super... v pátek jsme byli na psytrancu v klubu, který jinak funguje pornoklub - nevím, co by na to řekli libertariáni nebo Macháček :-)

    chci říct... prostě názor [ XCHAOS @ diskuze o nesmrtelnosti chrousta (centrum pro léčbu memetických poruch a mementálních postižení) ] mi přijde minimálně stejně zajímavý, jako ten Macháček... a k té EU: já jsem v podstatě taky eurooptimista, spíš bych odstraňoval demokratický deficit EU (tzn. aby europarlament vyslovoval důvěru či nedůvěru "eurovládě" a ne aby to bylo tvořené samozvanými úředníky, jako dnes), než aby EU (či euro) nějak direktivně rušil, když už jednou funguje. tzn. v podstat jsem taky eurofederalista - ale musí to být _demokratická_ federace, to dá rozum... a ušití asymetricky na míru zájmům velkostátů typu Francie, apod.

    v podstatě kdyby jednou členskými zeměmi EU byly jednotlivé historické země Německa či Itálie (Čechy a Morava taky samostatně), tak by to v podstatě vůbec nebylo od věci :-) problém je ten divný hybrid mezi "Evropou zakonzervovaných historických států" a "Evropou regionů".
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: machacek je hlavne eurofederalista, eurooptimista a pravdolaskar ;) je logicke, ze bude na libertariany nadavat. ostatne polovina jeho clanku ohledu EU pripomina vykriky typu "to jsou ted vsichni europesimisti nadsenim bez sebe ze kvuli padu eura bude treti svetova valka, coo?!" :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    jako s libertariány je to složitější... mě se některé ty myšlenky v podstatě svého času i docela líbily, ale dílem vždy zahrnou absurdní důraz i na věci, které rozhodně nemusím, dílem vždy upozadí ty dílčí body svého programu, které by byly v rozporu s tradičními populistickými konzervativními ideologiemi, a dílem se k tomu hlásí někteří idioti. srovnání s Jehovisty je vtipné, jakkoliv nepřesné.

    tak třeba v USA existuje už léta poměrně konvenční, nepříliš úspěšní Libertariánská strana, která právě - na rozdíl od Tea Party - nikdy nesklouzávala k extrémnímu populismu a proto jí také nikdy nikdo nevolil. některé prvky mě u nich zaujaly - např. systém vícekolových primárních voleb, který trochu připomínal takové ty hloupé reality show, kdy byl v každém kole vyřazován vždy jeden nejslabší článek, apod. - ovšem současně, nešlo o ponižující hlasování "kdo bude vyřazen", ale o normální hlasování pro jednoho kandidáta - až na to, že v každém kole byl vyřazován jen jeden, apod. - tedy, není možné si všechny libertariány představovat jako nějaké anti-demokratické fašisty, kteří se na politických srazech postřílí a kdo vydrží nejdéle, je fuhrer. jde o svérázný klon demokracie, u kterého ovšem v poslední době byl objeven potenciál k populistickému zneužití (protože v podstatě nízké daně se líbí skoro každému, že...)

    každopádně Macháček je reprezentantem právě toho "klasického liberalismu", který je podle mě v české společnosti opravdu "tradiční" a který s těmi extrémními formami nemá až tak moc společného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam