• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STQbackstage fotky/videa z našich i cizích focení, fotografové při práci
    SAPIENS
    SAPIENS --- ---
    DONGIE: v čem to dělají? nebo to je taky vymyšlenej soft?
    PAVEL_P
    PAVEL_P --- ---
    Doporučuji shlédnout tu parodii z related .)
    GOODLIGHT
    GOODLIGHT --- ---
    kurnik sopa, jak ji tam zvedli tu hlavu ?? :o)
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    tak pardon
    STQ
    STQ --- ---
    to je fakt stary a fakt uz to vsichni videli
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    Tohle se sem myslim taky hodi.
    Discuss.

    http://www.youtube.com/watch?v=hibyAJOSW8U
    PAVEL_P
    PAVEL_P --- ---
    Zítra dávají v 20:30 na CT2 Zvětšeninu, berte to jako upozornění na dobré back stage video .)
    BLUE
    BLUE --- ---
    Ta je kruta :-) To je asi jako Bednarova http://www.art-pgn.cz ... nechapu kde bere tolik kseftu kdyz vysledek vypada strasne, ale asi je to tim ze je to zenska... nevim... weird.
    LE_JOUEUR
    LE_JOUEUR --- ---
    coze? (brada dole)
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    EEE: bohuzel jo
    EEE
    EEE --- ---
    a ty fotky ste videli?
    myslim, ze je na case zmenit planetu :)
    DONGIE
    DONGIE --- ---
    to je narez, to je dost i kdyz to prevedu na dollares
    STQ
    STQ --- ---
    OT_: wow, to jsou dost brutalni ceny, ze bych taky zacal fotit tehotny pani? :))
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    ZACK
    ZACK --- ---
    KOTWA: ty ale nemuzes v tomhle businessu oddelit navrhare, designery, fotografy, agentury. Trefovani do vkusu se deje na uplne jiny urovni, nez kterou tu resite.

    STQ: ber to tak, ze Newton se to taky nikde neucil a vlastne celou svou komercni fotografii postavil na tom, ze se modelky prirozene proste netvari.
    KOTWA
    KOTWA --- ---
    ale kvalita nejde objektivne popsat, proto jsou ze vsech tech fashion fotografu videt lide, kteri se umeji prodat a delaji neco, po cem je zrovna poptavka... o kvalitu jde treba tobe, ale pokud budou aktualne nastartovany a protlaceny trendy takovy a makovy, pochybuju ze pokud bys fotil neco jinyho, dal by ti nekdo misto v nejakem mediu jen tak (samozrejme pokud bys v tu chvili patril mezi world top 5 tak bys asi nekde uspel, protoze by se to prodalo jen diky jmenu; ale myslim ze pripad richardsona to ani byt nemusi, ten proste dela neco, na co ja vidim - jako nefotograf - pomerne sirokou cilovku... tak proc takovyho cloveka v tom fashion byznysu nemit, i co se tyka chovani tak protipoly a extremy jsou jiste zajimavy i pro ty modelky a stab co se kolem tech fotografu toci).

    trendy a tim padem aktualni obecny vkus lidstva tvori (imho) uplne jini lide, nez vy fotografove. vy jste jen dilek v soukoli, kterej jim pomaha tyhle jima vymysleny trendy ukazat svetu (taky spravne)... oni umej vycejtit, co ted poleti, a fotografu je zas dostatek na to, aby se mezi nima nasli takovi, kteri se preorientujou tak, ze budou fotit tak, aby se to hodilo k tomu, co se ted zada servirovat, a nebo kteri neco takoveho uz foti, doposud treba i bez vetsiho viditelnyho uspechu (a foti to treba i kvuli vnitrni potrebe, snazi se to prosazovat kde muzou, a najednou prijde nekdo, kdo jim to umozni).
    STQ
    STQ --- ---
    KOTWA: tenhle byznys ale na nejvyssi urovni trendy a vkus tvori, takze tam - aspon jak to vidim - vznika prostor pro to aby lidi (fotografove, modni redaktori apod) delali kvalitni veci podle svyho nejlepsiho vedomi a svedomi a podle toho jak videj svet. editorialy zas tak dobre placeny nejsou (a to ani ve vogue apod), na oplatku za to mas ale nejakou kreativni svobodu - pokud ji fotograf vyuzije pro to aby si delal co chce uz je na nem. o tom ze mame tisic ruznejch smeru a stylu a pro vsechny je misto vubec nepolemizuju, co mi ale prijde jako nesmysl tvrdit je 'protoze je to vsechno komercni byznys, kde nejde _vubec_nikdy_ o kvalitu'. protoze tak to neni.
    STQ
    STQ --- ---
    DANNIEL: chapu o cem mluvis - o tom ze se umi prodat a vi jak funguje byznys zadna, o tom ze se urcite topi v prachach taky zadna...na tom jsme se ale uz shodli

    jenze ja zrovna jemu neverim ze by mel ten technickej (remeslnej) zaklad kterej je potreba k tomu mistrovstvi, ze si prosel tim ze by se nekde ucil jak se pozujou slecny aby to vypadalo prirozene, ze umi svitit ruzny materialy aby to bylo citelny, ze dokaze vytvorit svetlama atmosferu...vsechno co je tak nejak potreba kdyz chce clovek fotit fashion, necejtim ze by to tam nekde mel schovany jenom se toho vzdal protoze chce delat neco jinyho - podle me to nikdy neumel. a to proste neberu...ale preju mu to, svet ho asi potrebuje jako rovnovahu k prelestenejm fotkam, jen je mi jeho cesta z hloubi duse nesympaticka

    ale mozna neco prehlizim, to je taky mozny...
    DANNIEL
    DANNIEL --- ---
    rajt wort
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam