• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    Zdravim pratele mraku.
    Nema někdo z vas mtl atomizer, ktery by chtel poslat dal? Nejaky, ktery se nemusi motat, jen vymenovat zhavici hlavy.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    MUTOID: nechal jsem si poradit nejakej bananovo neco nechlazenej hotovej 2% liquid, koupil žhavicí hlavu s o dost vyssim odporem, takze bohate stačí pálit 20W.
    jinak na 5% obsah nikotinu jsem si zvyknul, když jsem experimentoval s tema petitisicovyma elfbarama, který sem lidi pasuji tusim z anglie, nebo jinyho statu, kde jediny co legalne koupis jsou 2% na sest potahu...pro me ani ne na den, navic tezce neekologicky. ty elfbary a dalsi jednorazovky, co jsou tu nelegální jsou sice taky neekologicky, ale prece jen +-5k potahu a dvojnasobny mnozstvi nikotinu tu neekologicnost trochu snizuje, ale stvalo me to tak jako tak, tak jsem zase oprasil svoje mody. uz se mi podarilo zjistit, ze proste nebrat ty ice varianty, ale co asi nevyresim, je neuspokojujici obsah nikotinu, protože sehnat nikotin/nikotinovou sůl v koncentraci, abych si mohl 5% namíchat je nejspíš nemožný. ono dokonce i když chci mít aspoň ty dvě procenta, musím kupovat ty malý už hotový lahvičky s liquidem, protože vlastním mícháním bych se na dvě procenta nedostal.
    pokud bys měl nějaký tipy k řešení, uvítám je.
    MUTOID
    MUTOID --- ---
    BRKODLAK: tak hlavně mtl a dl jsou uplne jiny věci a vapovat na dl šťávu pro mtl je divočina... a) síla nikotinu b) poměr pg/vg c) spotřeba šťávy... elfliq neznám, mrkni se po něčem přímo pro dl jestli delaji a obecně menší poměr pg, s nikotinem si pohraj (5% je docela dost imho)
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    rad bych se zde poradil pred nakupem novych liquidu. vyhovovali mi elfliqy, dokud jsem je jel jen z podu. co jsem si koupil nejakou novou DL hlavu od voopoo (udajne nejaka novejsi technologie, ktera dava vic chuti) je to uz na hotovy zhavici hlavy, k motani se mi nechtelo zatim vracet.
    koupil jsem si v dobré víře zase elfliq, chut obvykle dobrá, ale co mě nepříjemne prekvapilo je vetrovost vsech tech prichuti, coz se u podu neprojevilo ale s normalnim tankem se z toho proste neda pokourit, aniz by se člověk zakaslal, aka nemůžu si potahnout kolik bych chtel, je to fakt drazdive. zkusmo jsem si koupil jednorazovy elfbar na porovnani a chut identicka, ale bez te prehnane vetrovosti ci co to je v krku.
    tak bych ted rad zkusil neco jineho.
    rad bych, aby uz to bylo hotove, tzn.koupim v shopu vedle práce, naplním tank a za 15 minut vapuju.
    pokud jde o prichute, vyhovuji mi ovocne.
    sila 2%.
    predem diky za tipy
    p.s. jsem zvykly spis na 5% roztoky, pokud by nekdo vedel, kde nakoupit materialy k dosazeni takové koncentrace, prosim do posty.
    díky moc!
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    Mozna ted nosim drivi do lesa, ale u sousedu slovaku se da normalne nakoupit, za normalni ceny. A treba esmoke.sk je super eshop s obrovskym vyberem, a to i highendu, zasilkovnou za par korun je to tu hned...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    IOM_NUKSO: Jak zacnes snizovat nikotin tak ti ty boostery vydrzi dele. Dokud michas 10+ tak jich spotrebujes moc a v okamziku kdy uz si michas jen nejake 3 tak ti jich 50 vydrzi klidne ten rok. Ja jsem pak treba take presel z velkych masin na kterych jsem palil 20-30 ml denne na malickate vaporesso xros 3 nano ktere je nejenom mnohem praktictejsi, ale i s 0.6 pody se mi snizila spotreba na par ml denne i kdyz bafam u pocitace cely den.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    WOLFGAR: na rok? Jsem asi obsesivni kurak, ale to bych jich musela nakoupit pres sto. Snazim se ted kvuli tem penezum s tim proste prestat.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HERODES: Doporucuju nakoupit boostery do zasoby. Prichute muzes taky treba na rok, na vic bych to ale nedelal protoze prichute narozdil od nikotinu (ulozeny ve tme a stabilni teplote) degraduji. Mam par let stare prichute co jsem mel vetsinu casu v lednici a jsou pouzitelne, ale je to znat.

    Baze uz se vetsina z nas tady naucila si stejne kupovat jinde. Nejlepsi kvalita je Prazska Penta jen je treba nakoupit na ico, doporucim se domluvit s nekym kdo muze napsat na firmu. Druha moznost je fichema, ma mensi cistotu, ale porad to je zdravotne nezavadne PG/VG ja z ni vzdycky citil drobnou pachut ale hromady lidi ji bez problemu vapuji.
    DIE_DIE
    DIE_DIE --- ---
    HERODES: jo no, mluvi se o tom uz delsi dobu.. hrozny blbci.. hlavne ze iQos vsude reklamy a tlaci na plny obratky.. ja jsem od noveho roku presel na nikotinove sacky a chci postupne snizovat.. mel jsem z vapu kasel, vapoval jsem prubezne 5-6 let
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    HERODES: ano
    VG z lekarny = okej, zadna dan
    VG pro liquidy = fuj fuj nikotinovy produkt, zdanit a zakazat
    HERODES
    HERODES --- ---
    Dnes mi přišlo do mailu:

    Vážení zákazníci,

    pravděpodobně jste již zaznamenali informace o spotřební dani, která nyní zasáhla i sortiment e-cigaret. Již v prvním čtvrtletí 2024 bude tedy docházet k průběžnému zdražování produktů, u kterých bude navýšena cena o spotřební daň. Zatím je nám umožněno doprodávat produkty za staré ceny, ale po vyprodání zásob budeme postupně produkty zdražovat tak, jak se to bude dít i u našich dodavatelů.

    Již příští týden dojde ke zdražení všech bází a boosterů o cca 30% a báze o objemu 1L budou postupně zcela vyřazeny s prodeje, protože koncová cena by byla bohužel extrémně vysoká.

    Pro tento rok je spotřební daň 2,50 Kč (bez DPH) na 1ml, což znamená, že například běžný liquid o objemu 10ml bude o 25-30Kč dražší a již zmiňovaná báze o objemu 1L (současná cena 399 Kč) by byla o více jak 2500 Kč dražší. Z toho vyplívá, že čím větší objem produkt má, tím větší bude spotřební daň.

    Ostatní produkty, kterých se zdražení týká, budou mít nové ceny již od března 2024 a toto nucené zdražování se týká všech prodejců v ČR.

    -------------------

    Fakt je to takovej průser jak píšou?
    HREBICK
    HREBICK --- ---
    Jojo, je to myslím do března ;)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    V cechach se da jeste v pohode koupit nekolkovane. Udelejte si zasoby. Ted jsem bral 50 boosteru za litra.
    TIMBANDE
    TIMBANDE --- ---
    Ahoj, nemate nikdo v Praze na prodej přebytečný použity přistroj plus tank za rozumnou cenu? Nemam nic, jsem úplný začátečník. Děkuji
    Hledám něco jako tohle
    Geekvape - Aegis Solo 100W Kit s Cerberus Tank - vapeklub
    https://vapeklub.sk/produkt/geekvape-aegis-solo-100w-kit/
    SDN33
    SDN33 --- ---
    PSILOCYBER: to já asi ne, ale neuvidí ode me ani kacku, kdo tohle vymyslel , musel mít hlavu hodně v říti ..teď jsem objednal že Slovenska za 5k, což mám tak na rok skoro a příště si tam zajedu .. pokud ještě budu nikotinak.
    PSILOCYBER
    PSILOCYBER --- ---
    SDN33: to to budu radši hulit bez nikotinu, hlupáci...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Imperia 5x10ml/6mg 30/70 boostery od března zdraží cca o stovku. Což je ta první vlna. Takže to bude dražší jak krabička špínek. Nedám těm čurákům ani kačku. Neuveřitelné.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BIGEM: prodejci v obchodech, včetně Slovenska
    BIGEM
    BIGEM --- ---
    SDN33: zdroj?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Nevim jestli to tu proběhlo, ale má přijít domluva CZ SK vlád o nemožnosti prodeje ze sk do cz za slovenský ceny. Tak v březnu by to mělo platit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam