• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKEElektronická Cigareta -> Moderní je e-kouřit ! ~ Vaping Rulez! - NYX VAPE since 2007 -
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Dostal jsem od provozovatele automatu informaci, ze automat obcanku nescanuje pouze ji overi a zadne udaje nesbira (a snad se ani se nikam neukladaji).
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    WOLFGAR: ok, s informaci, kterou jsi mi dal jsem sel k automatu, ze to tedy "risknu" a zprocesuji nakup. Bylo to trochu kostrbate, jelikoz jsem necetl poradne instrukce na automatu a nakonec jsem stejne zvolil placeni hotovosti, jelikoz jsem mel u sebe cash.
    Nicmene s kartou to fakt bude fungovat, jak pises a diky za vysvetleni.
    Ja jsem neduverivy a ted mi akorat vrta hlavou, jestli provozovatel automatu nemuze nejak zneuzit me osobni data, ktere jsem poskytnul skenem obcanskeho prukazu pri prokazani veku pro nakup e-ciga. Tam asi pozadam o vymazani dat primo provozovatele dle zakona o GDPR :-)
    A taky si rikam, jestli se jim to fakt za 50kc vyplati prodavat nebo se jen zbavuji skladovych zasob, kdyz uz prichute brzy budou zakazane v CR?
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SICKBOY4000: To neni ojeb, takhle jen funguji stare automaty predelane z minci na karty. Ta ctecka karet proste ojebava ten puvodni software tim ze tam nacte fiktivni maximalni mnozstvi vlozenych penez (vetsinou 100, 200 nebo 500 podle typu automatu) a blokne ti tolik na karte. Po tom co si vyberes se blokace zrusi a nauctuji ti na karte cenu toho co jsi si vybral. Jedina nevyhoda u tech starsich je, ze pokud to je treba typ co ti blokne petikilo a chces vec za 80 tak pokud mas na uctu tri stovky tak te to nenecha nakoupit.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    SICKBOY4000: pody mam aj na elux, asi 5 prichuti, nechces vyskusat? zariadeni mam cca 7. veev zariadenie a veev pody mam posledne
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    NEVIEM: Spíše ty nepoužité pody na veev one za kamarádskou cenu ;)
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    Má niekto záujem funfgl nové elux, veev, nepoužité zabalené, aj s podmi? Za kamarátsku cenu
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Daň půjde možná o 20% hore. Konec hlášení.

Teď mi došel StenMark průzkum. A většinou se to neplete.
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Zvlastni vec, kdyz jsem videl jeden automat na ulici s docele prijatelnymi cenami. Ikdyz jsem prilozil kartu a vybral produkt za 80,- Kc, automat pak chtel prilozit znovu kartu a cena se zmenila na 500,- Kc. Zkousel jsem to s vice druhy a vzdy to stejne. Nejdrive levnejsi cena, dle stitku za sklem a pak zmena na 500Kc a znova prilozit kartu. Takze asi ojeb
    2025-11-09-16-29-17
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    a dáme tomu nějaký název, který nám sice nebude moct nikdo omlátit o hlavu, ale zároveň bude hlásat něco provokativního, na co "vědci" sice nepřišli, ale jeden výzkumník prostě musí do mikrofonu říct aspoň pár znepokojivých vět které absolutně nepodloží žádným faktem.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JIKE: no ono se hlavně asi dost málo/skoro vůbec okolo toho bádá. Když pak někdo má nějaké "výsledky" (viz článek níže), ve kterých se vlastně nic nového nedozvíme, tak pak čteme třeba přesně toto (to je snad jediné konkrétní pojednání tohoto typu v článku, ale pravda - přeskakoval jsem notně):

Vědci nejdříve zkoumali, jakým způsobem nyní již zakázané tokoferoly ovlivňují plíce na molekulární úrovni. Při výzkumu použili prasečí surfaktant – proteinově-lipidovou vrstvu na povrchu plicních sklípků, která je důležitá pro správnou funkci plic. Zjistili, že po přidání tokoferolu vznikaly deformace a shluky molekul a je tedy zjevné, že plicím škodí.

Podle profesora Lukasze Cwiklika z Ústavu fyzikální chemie povrchovou plicní vrstvu ovlivňoval nejen tokoferol, ale i liquidy, které jej neobsahovaly, i když trochu jinak. (wft - pozn. red.) Zdůraznil, že výzkum probíhal na vzorcích z prasete, ale podle něj to může podobně fungovat i u lidí. Jakékoli narušení funkce povrchové vrstvy plic může podle něj být potenciálně nežádoucí, když zatím není jasné, co se s plícemi při dlouhodobém užívání může stát.
    JIKE
    JIKE --- ---
    PRAASHEK: Me se spis zda
    Ze se stále ukazuje ze vic s vic kecaj…

Kdy byla první elektronická cigareta v ČR? 2008-2009? Pokud ano, od te doby vapuju. Kdybych měl následky
    Napíšu to sem
    Zářím podle doktoru mam plíce jako teenager z Himálají
    A to jsem byl pred tím krátkou chvíli kuřák…
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHER: pak zřejmě autor článku dosáhl svého
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    PRAASHEK: Já nečtu: "nevíme", ale "stále více studií ukazuje, že vapování je škodlivější, než jsme si mysleli".
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RUTHER: stále více se ukazuje, že zatím nevíme
    RUTHER
    RUTHER --- ---
    Je vapování a zahřívaný tabák bezpečné? Stále více se ukazuje, že ne
    Studie: Vapování bez nikotinu není bezpečnější
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/magazin-zdravi-je-vapovani-zahrivany-tabak-skodlive-nove-studie-289607
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JIKE: a které "vapování" myslíte, paní Müllerová? :))
    JIKE
    JIKE --- ---
    Vapování může rozvinout dlouhodobý covid | FORUM 24
    https://www.forum24.cz/vapovani-muze-rozvinout-dlouhodoby-covid

Cože to?
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    PRAASHEK: ma to taky nahorkly ocas? :-D
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    XBAHNO: eště se s tím dají mazat hemeroidy. ale nepomáhá to
    ZEJDAN